Last news in Fakti

22 Ноември, 2016 19:40 1 053 3

Румънските полицаи настояват за по-ранно пенсиониране

  • румъния-
  • полицаи-
  • пенсия

В момента служителите на Общинска полиция, които изпълняват задачи, свързани с безопасността на движението и обществения ред, се пенсионират на 65 години

Румънските полицаи настояват за по-ранно пенсиониране - 1
Снимка: БТА/АР

Повече от 1000 служители на румънската Общинска полиция, някои облечени като Дядо Коледа, протестираха в Букурещ с искане да се пенсионират на 60-годишна възраст, предадоха медиите в северната ни съседка.

Служителите на Общинска полиция се струпаха на Площада на победата, където се намира Министерският съвет, и дрънкаха с чинели и барабани. Някои си бяха сложили бели бради като на Дядо Коледа, за да подчертаят въпроса с възрастта.

В момента служителите на Общинска полиция, които изпълняват задачи, свързани с безопасността на движението и обществения ред, се пенсионират на 65 години.

Министърът на труда прие делегация на протестиращите и обеща да анализира техните искания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    1 0 Отговор
    Т е и нашите полицаи искахапо ранно пенсиониране и първа категория Въпреки приетите промени с ЗИДЗМВР ПРЕДЕЛНИТЕ 52 ГОД но с ИД КСО СЕ ПЕНСИОНИРАТ БЕЗ ДА ОСВОБОЖДАВАТ РАБОТНИ МЕСТА Получават заплата и пенсия.

    Коментиран от #2

  • 2 ТРУД

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин":

    ДА ВЕ ОТВОРКО ЗАЩО ДА НЕ ИСКАТ ПЪРВА КАТЕГОРИЯ И РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ КАТО СТЕ МНОГО ОБОРОТНИ СТАНЕТЕ И ВИЕ ПОЛИЦАЙ АРЕ СКРИВАЙТЕ СЕ

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТРУД":

    Айде-айде, чак първа категория труд.... не са се прекъсали ченгетата от работа! Първа категория може да е само за отделни позиции, като разни барети, на тия дето махат с палката или седят зад бюрото за какво?
Новини по държави: