Last news in Fakti

24 Ноември, 2016 18:42 928 0

Аутист предизвика смут на летището в Мелбърн

  • мелбърн-
  • летище-
  • сигнали-
  • полети-
  • аутист-
  • австралия-
  • смут

Момчето дори е принудило един самолет да откаже кацане

Аутист предизвика смут на летището в Мелбърн - 1
Снимка: БТА/ AP

19-годишен тийнейджър – страдащ от аутизъм и депресия – ще прекара няколко дни в ареста, след като предизвика смут на летището в Мелбърн, съобщи Smh.com.

Момчето е задържано по подозрения, че е осъществило измамни радио връзки със самолети и контролната кула на летището в австралийския град.

Властите са арестували Пол Сент. Максималната присъда за подобно деяние – ако бъде признат за виновен – е до 20 години затвор.

На младежа са повдигнати обвинения за застрашаване безопасността на полетите. Тийнейджърът е успял да се включи в честотата, използвана от летищните власти, и да общува директно с пилотите на пътнически самолети.

Между 5 септември и 3 ноември е осъществил 16 радиовръзки. При един от разговорите дори е принудил самолет на „Virgin Atlantic“ да откаже кацане на летището.

Защитата на обвиняемия твърди, че е бил диагностициран с аутизъм и депресия. Криминалното му минало е чисто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: