27 Ноември, 2016 00:15 884 0

Автобусният транспорт в Гърция е намалял с 24%

  • гърция-
  • автобуси-
  • транспорт

Застаряването на автомобилния парк се очертава голям проблем

Застаряването на автомобилния парк, както и липсата на резервни части и от недостигът на персонал, са намалили публичните пътни транспортни услуги с една четвърт през последните години, според официални данни в Гърция, съобщи в-к "Български новини".

Честотата на обслужване на автобусните и тролейбусни линии е намаляла с 24% от 2013 година. Състоянието на градския транспорт е причина за безпокойство, тъй като средната възраст на превозните средства се оценява на 13 години.

Стотици автобуси са останали без работа поради неизправност, докато половината от гумите на превозните средства са азносени. От атинската компания за обществен транспорт заявиха, че са поръчани 500 нови автобуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: