27 Ноември, 2016 09:17 1 274 0

Хофер: Аз съм за промяна на ЕС, но не и за неговото разрушаване

  • норберт хофер-
  • промяна-
  • ес

Той иска референдум за излизане от ЕС само в случай, че в него бъде приета Турция

Хофер: Аз съм за промяна на ЕС, но не и за неговото разрушаване - 1
Снимка: БТА/AP

Крайнодесният кандидат за президент на Австрия Норберт Хофер заяви в интервю за в. „Австрия“(Österreich), че ако спечели изборите на 4 декември, първата страна, която ще посети е Чехия. „Така съм обещал на президента Земан“, заявява Хофер. Освен това Хофер казва, че е разговарял с руския посланик в Австрия, който го попитал дали не иска да посети Москва в близко време. „Да, бих искал“, му отговорил Хофер. Той също така заявява, че е получил покана и от Китай.

Според Норберт Хофер ЕС се намира в трудно положение и затова излизането на страната му от него, ще го постави под заплаха. „Аз съм за това ЕС да се промени и да застане по-близко до гражданите, но не и за неговото разрушаване“, заявява Хофер. Според него Австрия ще постави на референдум излизането от ЕС само в случай, че в него бъде приета Турция или се направят нови споразумения, които да лишат парламента от власт. „Ако се стигне до нови договори, които ще имат за последствие модела на Съединените щати на Европа и Австрия би била само една провинция, то тогава казвам: Първо трябва да попитаме гражданите дали изобщо искат да бъдат член на такъв съюз и второ, дали искат да останата в такъв съюз“, заявява Хофер.

Ако Норберт Хофер спечели президентските избори в Австрия на 4 декември, той може да е първият президент на Австрия с крайно десни възгледи. Факти.бг припомня, че през май Норберт Хофер загуби с под един процент от бившия зелен политик Александър ван дер Белен, но съдът анулира резултата заради нередности около преброяването на гласовете по пощата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: