Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 13:42 1 455 0

Бивш косовски премиер начело на група за контрабанда на оръжие през Сърбия

  • сърбия-
  • косово-
  • рамуш харадинай-
  • контрабанда-
  • оръжия

Рамуш Харадинай ежедневно доставял незаконно оръжие по р. Дунав

Бивш косовски премиер начело на група за контрабанда на оръжие през Сърбия - 1

Бившият командир на Армията за освобождение на Косово (АОК) и бивш премиер на Косово Рамуш Харадинай оглавява един от най-силните престъпни кланове в Косово. Това съобщава белградския вестник „Блиц“.

Според изданието престъпната група използвала маршрут през Сърбия, за да пренася контрабандно оръжие. Помагали ѝ сръбски граждани, които са получавали добри пари за това.

Вестникът твърди, че контрабандата се осъществява по поречието на Дунав. Щом достигнели до бреговете на Сърбия, оръжията били разтоварвани от лодките и товарени в камиони, използвани за транспортиране на пясък.

Според статията, публикувана в понеделник, щом оръжията стигнели до Косово, били преразпределяни и изпращани към различни военни зони или към ислямистки отряди.

"Миналият петък незаконна пратка с 1200 автоматични пушки, пистолети и други оръжия, е преминала през Сърбия, пренасяна контрабандно от клана на военнопрестъпника Рамуш Харадинай от Косово", се казва в статията, която се позовава на службите за сигурност.

Според твърденията, пратката е дошла с лодка от Германия, преминавайки по маршрута Рейн — Майн — Дунав, а след това през Словакия, където повечето оръжия са били разтоварени в Комарно, на границата с Унгария. След това пратката преминала през Унгария, за да достигне Хървати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: