29 Ноември, 2016 18:30 6 748 0

Не, Джъстин Трюдо не е незаконен син на Фидел Кастро

  • джъстин трюдо-
  • фидел кастро-
  • незаконен син-
  • слух-
  • спекулации-
  • канадски премиер

Неверен слух в интернет предизвика разпалени дискусии за връзката между канадския премиер и покойния кубински лидер

Не, Джъстин Трюдо не е незаконен син на Фидел Кастро - 1
Снимки Туитър

След смъртта на бившия кубински лидер Фидел Кастро, в интернет пространството започнаха да циркулират различни слухове и спекулации, свързани с него.

Последният неверен слух твърди, че канадският премиер Джъстин Трюдо е негов незаконен син, пише онлайн издание BuzzFeed.

Джъстин Трюдо е син на бившия канадски премиер Пиер Елиът Трюдо, който е сред близките приятели на Кастро, както по време на своето управление, така и след това. Като знак за това е появата на Кастро на неговото погребение през 2000 г.

Но според измислица, която изплува отнякъде, в сайта Reddit, връзките между семейство Трюдо и семейство Кастро са много по-дълбоки. Лъжливият слух твърди, че Фидел Кастро всъщност е истинският баща на Джъстин Трюдо, тъй като е имал тайна любовна афера с майка му – Маргарет.

Не, Джъстин Трюдо не е незаконен син на Фидел Кастро

Разбира се няма доказателства в подкрепа на тази теория, а времевата линия изобщо не пасва.

Джъстин Трюдо е роден през 1971 г. По това време Кастро все още не се е срещал нито с Пиер, нито с Маргарет Трюдо. За пръв път кубинският лидер и канадският премиер се срещат през 1976 г., когато Трюдо е на тридневно държавно посещение в Куба.

Джъстин Трюдо вече е четири години, когато тази снимка е направена в Хавана.

Не, Джъстин Трюдо не е незаконен син на Фидел Кастро

В книгата си "Три нощувки в Хавана: Пиер Трюдо, Фидел Кастро и Студената война", авторът Робърт Райт пише, че Трюдо и Кастро започват отношенията си през 1970 г., когато канадският премиер се договаря с Куба да приеме петима членове на терористичната група "Фронт за освобождение на Квебек". Въпреки това едва през 1976 г. двамата се срещат очи в очи, пише Райт.Не, Джъстин Трюдо не е незаконен син на Фидел Кастро

Единственото друго "доказателство", в подкрепа на връзката Джъстин Трюдо-Фидел Кастро е физическата прилика между двамата.

Мълвата за роднинската връзка между двамата изскочи, след като Трюдо публикува изявление относно смъртта на Кастро, в което заявява, че "с дълбока скръб" е научил за смъртта на кубинския лидер и го описва като спорен лидер, "изключително отдаден и обичащ кубинския народ."

Изказването породи огромна вълна от критики и възмущение, които накараха канадския премиер, по-късно да заяви, че Кастро е диктатор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: