30 Ноември, 2016 14:51 32 521 168

Русия поиска обяснение от Ердоган

  • турция-
  • русия-
  • башар асад-
  • реджеп ердоган-
  • дмитрий песков-
  • сирия

Турският президент заяви, че иска да свали от власт Башар Асад

Русия поиска обяснение от Ердоган - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия реагира на думите на турския президент Реджеп Ердоган, който заяви, че турската армия е влязла в Сирия, за да свали от власт президент Башар Асад.

В Кремъл са останали изненадани от изказването на държавния глава и са поискали обяснение за намеренията му, пише ТАСС.

„Надяваме се, че в бъдеще ще има обяснение от нашите турски партньори. Това е сериозно изявление“, заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.

Той заяви, че не трябва да се правят прибързани заключение – преди позицията на Турция да бъде изяснена – дали изказването на Ердоган ще повлияе на отношенията по оста Анкара – Москва.

Турският президент заяви, че Турция няма претенции към сирийските земи, а просто иска да възтържествува справедливостта и „тиранинът Асад“ да бъде свален от власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    13 51 Отговор
    Ердоган ту шамаросва Русия ,ту шамаросва Европа и САЩ!! Май иска да покаже че има трети път !!

    Коментиран от #152

  • 2 Russia

    75 19 Отговор
    Ердоган ще шамаросва русия с задните си части.Пед*р
  • 3 ХАСАН

    26 82 Отговор
    Може да го шамаросат ама си е прав човека!!! Русия защо поддържи човек който е виновен за 1 милион невинни жени и деца и емиграцията на половината население !!!?? Не е хуманно !! Асад трябва да си иде!

    Коментиран от #4, #25, #68

  • 4 Патриот

    69 20 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    Хващай пътя за Анадола! PR-а на Ер Доги Дог е в Анкара.
    Ако си техен служител хващай влака и пред Капитан Андреево -Босфора и в Азия. Там говори и хвали Ердоган колкото искаш.
  • 5 6789

    13 9 Отговор
    Късметлия е ,
    в гърба да му го опреш пак в г..а му ще влезе.
  • 6 ХАСАН

    17 78 Отговор
    Патриоте аз съм помак--бях тука още преди Аспарух да дойде на Дунава

    Коментиран от #15, #151, #153

  • 7 Диди

    35 3 Отговор
    Ако не общувате по същество,не пишете глупости.
  • 8 ХАСАН

    11 44 Отговор
    До Диди-- просто ще изпуснем Турция!! Тя трябва да си остане в Западния блок!! Ако Ердоган падне то очаквай 3 милиона сирийци и поне толкова кюрди и иракчани към Европа!! Балканите ще почернеят
  • 9 ХАСАН

    30 12 Отговор
    Да Садам беше диктатор но освен няколко иракски дисиденти никой не припарваше в Европа а сега него го няма и идват хиляди!
  • 10 Why

    60 9 Отговор
    Хасане,предците ти са били притискани и тормозени да пиемат и са приели исляма,а ти сега се правиш на по турчин и от турците!?
  • 11 ХАСАН

    13 24 Отговор
    Не бе човек--аз съм хуманист-не гледам миналото а бъдещето--а някои неща ги казвам за да ядосам някои !! Нервирам ги за да могат да правят оборот на Пещерска ракия!!извинявай ако съм засегнал
  • 12 ХАСАН

    18 26 Отговор
    Какво значение дали сме турци или българи-просто ние сме един биолог-чен организъм в резултат на милиони години еволюция!Русия е най голямата държава в света и иска повече-земя! Сащ са на един континет и искат още!!в Сащ от затлъстяване умират хиляди докато в Африка умират от глад!! И ние си казваме -светът е добро място за живеене!
  • 13 Диди

    18 7 Отговор
    Диктаторите получаваха пари от Европа и затова имаше малко бежанци преди години.Европа ще бъде принудена да затвори границите си,защото в противен случай ще се разпадне.Ако Ердоган бъде свален,мисля че армията щи поеме управлението на държавата.А ние знаем че Ердоган е от ,,мюсюлманските братя,,които са ултра религижзни ислямисти.Навремето Ататюрк е призовал Турция да се обърне към Запада,той е приценил,че ако Турция се обърни към мюсюлманските държави,та няма да има това развитие.Ако армията е на власт временно,не мисла че тя ще пусне бежанците към Европа.
  • 14 ХАСАН

    9 13 Отговор
    Ако армията е на власт с преарат на законно избран няма ли да противоречи на демократичните принципи на управление!???Садам го свалиха и Ирак не стана по добро място !! И даже е под влиянието на "демократичен " Иран-

    Коментиран от #18

  • 15 Патриот

    31 12 Отговор

    До коментар #6 от "ХАСАН":

    Ти си дърво без корен. -Това означава самоопределението!
    -Дърво без корен!
    Ти и предците ти сте забравили, кои сте и се кръщавате с арабски имена, изповядвате чужда религия и се считате за по- близки именно с онези, които са убивали собственият ви род. Не знам как не те е гнус да определяш себе си за турчин?

    Наблюдавам те тук от известно време, как уж по между другото казваш по някой добра дума за Ердоган...
    Не си го позволявай Ей! - Добре е да запомниш, че омразата към емигрантите идва именно от турците! Тук всички помнят историята и всеки един от тези, които идват насам по правило биват намразени именно заради южните ни съседи!
  • 16 ХАСАН

    12 19 Отговор
    Добре патриоте -какво са ти направили турците???османлиите да!!може би--но обикновенния турчин какво ти е направил???османската империя не беше турска ами на една династия,род!!имали са лидерски качества и са успели да управляват 500години-- това е мениджърство--колата вреддна ли е ?вредна .но от 150 години я има

    Коментиран от #27, #28, #31

  • 17 Диди

    8 8 Отговор
    Ще изчакаме,ще видим как ще се развият отношенията.Не може да сравняваш Турция с останалите диктаторски страни,въпреки че Ердоган е диктатор.
  • 18 Патриот

    14 7 Отговор

    До коментар #14 от "ХАСАН":

    Ей много си глупав!
    Демократичен Иран....
    Ей глупав и не доучил човече вземи да прочетеш поне в Интернет статута на Иран!
    ИСЛЯМСКА РЕПУБЛИКА ИРАН !!!!
    Формата на управлението им е Теократична Диктатура.
    Казах ти хващай пътя за Анадола след като чалмите са ти по- близки. Върви при демократите в Иран
  • 19 Крилья Советов

    28 3 Отговор
    Има едно нещо, което не се казва! Става дума за "Арабската "пролет"" и връзката с другите арабски държави и САЩ. Дестабилизацията тръгна още след нападенията срещу Саддам Хюсеин, после Муамар Кадафи и Хосни Мубарак. Срутва се Арабския свят уж в името на демокрацията, но това причинява същите вълни на несигурност, които причиниха и промените у нас. Хората не са сигурни за живота си, за икономическото си оцеляване и бягат на Запад.

    Башар Асад не се поддаде на натиска. Уж народът искал той да се махне, а в действителност това бе опит за държавен преврат, извършен от ислямистите и с подкрепата на американците. Попитайте мнозинството сирийци дали, ако знаеха, че положението със Сирия ще е такова поне 5-10 години, щяха да подкрепят някакви имитатори на революция, които разрушиха спокойния живот в Сирия и прогониха милиони навън. Попитайте в Ирак кога се е живяло по-качествено и сигурно - дали сега или при Саддам. Вижте и Либия! Едва не се разпадна, но Западът разправя, че хората сами избират, демокрация, разбираш ли. Къде е демокрацията, дами и господа, щом хиляди либийци бягат към Италия и стотици се давят в Средиземно море всяка година?
  • 20 Крилья Советов

    18 3 Отговор
    Турция пък без Ердоган не мога да твърдя каква ще бъде, но кюрдите няма да побягнат на Запад, докато няма жестоки гонения срещу тях в Турция и региона и докато Турция не получи безвизов режим с ЕС. Получи ли безвизов режим, следващата стъпка ще е да наводни Европа.
  • 21 ХАСАН

    11 6 Отговор
    Браво на криля советов--само не разбирам защо Запада го прави??разрушаваш страни,няма ред и хиляди бежанци отиват не в Русия,или Катар,или Иран ,или Турция и България а в Западна Европа!!Запада защо си копае гроба??? Защо струпва мюсюлмани в Европа??защо ги гони от родните им места??

    Коментиран от #23

  • 22 некойси

    12 1 Отговор
    Ердо дето я кара тая шизофрения ще му докара неприятности.
    Не е лошо лекарите да му спрат определени барбитурати и да му предпишат други.
    Влошава се.
  • 23 Крилья Советов

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "ХАСАН":

    Не е целия Запад, а САЩ с участието на някои европейски лидери. Европа има сериозен проблем с това, че ѝ лисва "свежа кръв" - няма раждаемост, всеки е зает да прави кариера и предупрежденията, че утре няма кой да плаща пенсиите на европейците валят отвсякъде. Европа се нуждае от евтините емигранти. Те са плячка, ще работят непривлекателни професии за безсрамно ниски заплати и няма да протестират. Ще правят деца за застаряващите германци и утре ще има откъде пенсионните системи да се финансират, защото тези ситеми са солидарни - пълним ги всички и ги разходваме всички, стига да имаме право на пенсия.

    Това е причината на Меркел да пусне милион "бежанци" - германците не осъзнават какъв подарък им се предлага. Общите работници в германската индустрия ще са именно тези бежанци. Ще има курсове за интеграция, за обучение по немски, ще има жилищни потребности, необходимост от изхранване, така че големи пари ще се направят.

    Останалият Запад не вижда предимства, защото и не може да си позволи подобни инвестиции - нито Италия, нито Белгия, нито Франция, а във Великобритания традиционно си предпочитат техните си индийци и пакистанци пред арабите от Северна Африка и Мала Азия. Цели гета във Франция и Белгия са населени с недоволни от живота си потомци на арабски и негроидни емигранти.

    На този фон ние сме много наказани! Нямаме индустрия, производство, силна икономика. Не можем да интегрираме никого, не можем да привлечем никого, което ще доведе до лоши резулт

    Коментиран от #48

  • 24 Лупи

    23 5 Отговор
    Асанчо, нали знаеш баба, че Русия винаги е ч.кала турките когато и където да ги хване, освен ако случайно кръвосмешенията от острова и техните уродливи потомства не им ударят едно рамо за паритет. Ама сега с тия ракети дето не се знае коя от къде иде е просто смешно довчерашни козари и овчари да се репчат на народ дето работата му е да воюва и да пие щото ще изядат големия без дори да разберат как. Бъди сигурен, че никой няма да си сложи главата в торбата заради баща ти Гейдоган ако става дума за нещо сериозно.
    Само 3 ракети стигат и палачинката се обръща- няма вече гейдоган, няма туркия, Асан е по-нисък от тревата.
    И нещо за помаците- Те са продължение на най-слабия му корен и са обеца на ухото на българската история, какво не трябва да прави един българин.
    Сега разбира се те са по-турци и от турците, но истината лъсва, като идат в любимата си туркия, където ще бъдат е..ни много поради факта, че не са турци. Не слушай ходжата какво ти говори, вие сте издънка на слаб български род, не сте нито войни на алахата, нито турци, нито араби.
  • 25 кроко

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    Значи и ердоган трябва да си отиде, щом се опитва да изнудва Европа, заплашвайки я с джангали. И той е виновен за смъртта на невинни протестиращи, и той има пръст във войната в региона, бежанците от Сирия, подпомагането на ИДИЛ и другите джихадисти с пари, оръжие, мед. помощ Хуманно ли е да правиш войни и да ползваш бежанците за постигането на политическите си цели? Ся знам че ще ми кажеш че ЕС му е вдигнал мерника и не иска да има самостоятелна политика, но нима ЕС създаде неоосманизма?
  • 26 Kcaniba

    17 1 Отговор
    Хасан ли, Хасана ли, помак ли, българин или кюрд!!!
    Рекох ти снощи, криви са му сметките на кандидатсултанът!!!
    С тези "шамари" дето ги бил раздавал, не само Курдистан ще му натряскат, а и Константинопол този път ще му вземат, и то окончателно, както Крим навремето!!!!
    С дядо Иван шега не бива, такива ракети ще го лющат, че немой си събра потурите!!!)))
    Инак, живей си, никой нито те гонил, нито мразил - чест, уважение и достоинство имай ;)
  • 27 Патриот

    16 2 Отговор

    До коментар #16 от "ХАСАН":

    Мениджмънт... ?
    Клането в Батак планирани задачи по съкращение на персонала ли е?
    Имаш голям, ама много голям късмет, че си неизвестен и че не се знае къде живееш...
    Вземи и си прочети историята и внимавай с изказванията момче!
    Вече има общодостъпни книги на тема история ,написани на достъпен език. Чети защото си неграмотен на тема собствената ти история!
  • 28 Лупи

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "ХАСАН":

    Аспарух не е идвал по Дунава. Аспарите си бяха тук доста отдавна. Далеч пхреди греците да дойдат от юг и да се настанят по южното Беломорие. Далеч преди Мохамед да се роди. Абе доста далеч си беше. дсалеч преди Троя и Спарта. Абе кой ти помни времето като то се върти? Не е въпроса в турците, а в юдофалифатските планове, за световен Райх. Те не са умирали от хилядолетия... Вавилонската армия, Третият Райх, Османнското нашествие, където турците които са се наричалри са били шепа хорица, а повечето са били араби монголи хазари и какви ли не. Проблема е в ЗАДКУЛИСИЕТО. Ето доста турци и на тях им е писнало от диктатори и протестират срещу простотиите на ЕрЯстрелба им президент. да натрисаш забрани като в памтивекав 21 век е висша наглост и простотия - ние я познаваме от нашите Лапачи на посдтовете, ами няма кой да изтрепе и тях и Ердогановци и света да се оправни навред - няма тирани, няма паразити, няма пробрем! Ето това е Проблема - че купчина тарикати си натрисат кефа с насилие над масите и искат да им изпълняваме простотиите. И в Тюркай го има и тук и къде ли не го има. А това е ПРОБЛЕМ на цялото ЧОВЕЧЕСТВО. понеже ако единият реве от такива тирании било джипадисти, то всички сме вниновни. Света е свързан.

    Коментиран от #29

  • 29 Лупи1

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Лупи":

    Не вярвате? Аспарите са преследвани от хазарски родове и от песоглавците. Исперих или Аспарух още, което означава Водач на народа просто отиде да доведе един от прогонените от земите ни в Болгария от хазарските нашественници потоци. Тук го нарекоха преселение, но то е просто бягство в последният момент. коварството на хазарите нема край. А песоглавците отдавна преследват Аспарите. Това, което се описва в евангелието на Йоан, където Йисус смъмря песоглавеца... нещата са започнали доста назад в хилядолетията. Да даваха филма Аспарух, където Стефчо Данаилов и Пагане се бориха в шатрата, даге Румънеца и Енчев написаха готина песничка, но това е само абстракция. Аспарите са дали на местните тракийски, племена много познания. Нали не мислите, че Аспарух тичайки с коня е превел на салове няколкостотин хиляди бегащи човеци и слизайки от коня се е провикнал: адебре дебре тук ке биде България? Ами? Все едно е лиляна Павлова да слезе по бричове на асфалта да хване лопата и да каже - аз построих магистралата...
  • 30 Мършата

    2 13 Отговор
    Ако Башар Асад имаше капка от океана на мъжеството на Бойко Борисов или песачинка от планините на доблест от доблестта на Бойко Борисов във Сирия НЯМАШЕ ДА ИМА ВОЙНА! Колко пъти Бойко Борисов при най-малкия акцент на недоверие си подаваше оставката?! Оня Башар Асад незнам как да го нарека, тръгна таралеж в гащите си да мачка! Още в самото начало такива простотии направи, че си вкара в държавата в начален етап вълци ( ДАЕШ, Нусра и др), които естествено му подгониха овцете ( народа ), които естествено хукнаха да бягат ( и кой не би тръгнал ),че и се разхленчи на Баба Меца ( Русия ), че вълците овцете му ядът, че като и Баба Меца му се натресе в кошарата.........

    Коментиран от #34

  • 31 Лупи

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "ХАСАН":

    Хасане, защо Ердоган, който диктаторски преследва неудбните му, под предлога за преврата иска да свали Асад? Отговори си сам! Редно ли е един тиранин да плямпа за хуманен предлог? Ако хората искаха да махнат Асад там сами щяха да го махнат десет пъти досега. Но явно не е което го описвате? Говорят мои познати сирийци, че не бил диктатор тиранин, а Сирия била цветуща страна преди да им спрента джихадистите.... Което показва, че Ердоган има други мотиви.... ЗЗАЩО? Е ВЪПРОСА? Защото се говори, че Асад също имал някаква връзка с Аспарите. А познай кой преследва Аспарите като Аспарух и другите? Ами? - Хазари, Песоглавци и други... Не са им удобни Аспарите, аспарите са пречка пред пъкленните планове на тия други родове. Ето затова е цялата дивотия да знаеш!

    Коментиран от #39

  • 32 ХАСАН

    1 11 Отговор
    До криля советов -може и да си прав но защо по тоя начин взимаш??направи както през 60те с турците-гастарбайтери.Пращаш там доктори-проверяват ги и им дават работни визи , Защо хората трябва да минат морето и така дойдат!
  • 33 Мършата

    2 11 Отговор
    Башар Асад за чучело не става те президент... Цяла Сирия го мрази, съсипа чрез груби политически грешки процъвтяваща довоенна Сирия. Реджеп Ердоган искал да го сваля? Ама и глупост е изръслил! Реджеп Ердоган, щом казваш че искаш да го сваляш, това значи че го признаваш, че е президент! Тогава когато целия ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ не го признава!
  • 34 ИПСИЛОН

    8 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мършата":

    А не мислиш ли, че Асад е много по-смел от Баце? Баце няма принцип на справедлривост за повечето неща. Той е горделив, самовластен, мания за Крал Слънце, его-зентрист на величие. Да подаде си оставнката, прави му чест спор няма! Но да приемем веротяността Асад да е един от важните бастиони на Доброто, срещу Злото? А да се биеш със Злото се иска СМЕЛОСТ! Чест прави на Асад, че не отстъпва. Да благодарим и на Россия също! Нямаш си и на представа, какво Зло иска затриването на Асад, поробването на зялото нормално Човечество. това е Проблема на всички ни! Ако не се спре Злото, накрая аз ще дам нареждане на някои същества - те ще ликвидират изведнъж Злото. щшие ликвидират просто цялата галрактика тук. но няма как да спасят Доброто в такива колосални размери и битка. затова не бърпзай да оплюваш Асад, без да си сигурен, че си прав! понякога наглед Злото служи на мното Добро. И Ванга го и казала - Асад е на пътя на Злото... Затова така го оплюват масово. А ти не бързай да го плюеш! Моли се да не дойде денят, когато няма да имам избор, и ще наредя ликвидацията на слънцетго земята и планетите тук! Защото тогава явно Злото ще е полбедилло и няма да има смисъл да се търпи повече! този ден ме плаши и се моря да не идва! Наримате го "КРАЯТ НА СВЕТА". Страшен е, ужасен, и добро и зро ще погине. Дано не става!
  • 35 ХАСАН

    5 9 Отговор
    Ами ако ви дразня да не пиша повече!!? Какво толкова съм казал??и аз самия си живея в Германия и знам какво е тука!! Просто констатирам!и няма страшно нема да се връщам в Благоевград!може би Запада изпоозввйки Турция дестабилиз-ра Сирия заради руските военни бази там! Сирия- Крим-Калиниград --това е защитния фронт на Русия на Запад!!и там попада Турция и Украйна и Балтийските републики

    Коментиран от #36, #41

  • 36 ИПСИЛОН

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "ХАСАН":

    Напротив, Хасане, коментирай! защото в тези спорове се вижда много истина. И ти си прав за много неща и другите. но дърлбоката причина за тези войни и оплюяването на Асад е дареч назад в древносттае, още от други цивилрзации преди тази. Останките от атланти ид руги водят война за поролбване на човечеството. Асоад е пречка за тях. Аспаритее са пречка за тях защото са справедливи и не са съглрасни за това да стане. така, че пиши си, ти ивмаш пълното право да изложиш версията си! Аз се радвам да чета коментариите ти. Просто ти не знаеш всички причини за тези войни. така, че коментариите ти са полезни!
  • 37 ХАСАН

    0 6 Отговор
    До криля советов--искаш да кажеш че Европа не успя като САЩда трансформира икономиката си от произвеждаща в информаыионн- технотогии (интернет,фейсбук,гоогл) и затова все още има нужда от черна сила (работници с ниска квалификация)
  • 38 Вальо

    18 4 Отговор
    Хасане, през 1988г. моя състудентка от с.Жълтуша щеше да ми избоде очите, защото я нарекох кадъна: "Ние помаците сме най-чистите българи бе, дедите ни са приели исляма под ятагана!!! Вяра са сменили, но език и родова памет не!!!
  • 39 Патриот

    10 0 Отговор

    До коментар #31 от "Лупи":

    Причините Ердоган да навлиза в Сирия и Ирак са няколко, но основната е да предотврати създаването на Кюрдска държава на своята граница. Ако кюрдите създадат своя държава, означава големи проблеми във вътрешната и политика поради голямата численост на кюрдите в Турция. Това създава предпоставки за отслабване на Турция и като играч и като територия.
  • 40 ХАСАН

    5 5 Отговор
    До ипсилон- мерси брато! Причината според мен са именно Вълците от Уострийт.Просто по време на кризата загубиха много"измислени"пари и най бързата печалба това е войната!! Някой трябва да воюва и засега това са баламите араби!!а причина винаги може да се измисли- религиозни секти,етноси,или що твойта крава пасе на мойта нива!
  • 41 Патриот

    10 1 Отговор

    До коментар #35 от "ХАСАН":

    Докато пробутваш Турската си връзка и религията си нямаш място!
    Вземи да четеш историята си през всичките източници за които се сетиш и вземи и си смени името да не срамиш род и родина
  • 42 ХАСАН

    0 6 Отговор
    До патриоте-и ти си прав !! Всяка държава си има право да се защити-това важи и за България и за всяка друга!!
  • 43 ХАСАН

    0 12 Отговор
    Патриоте свикнал си да четеш не историята ами възрожденска литература!

    Коментиран от #59

  • 44 ХАСАН

    0 10 Отговор
    Диди къде е тая вечер?много ми лисва-- сигурно почна коледното пазаруване. Де да дойдеше към Мюнхен
  • 45 ДОСТ

    8 1 Отговор
    Време е на ердоган да му турят усмирителната риза и в диспансера на спокойствие да си мечтае....Време е туркеСТАН да престане да съществува
  • 46 ЙОДЖАЛАН

    12 1 Отговор
    ХАСАНЕ СПРИ С ТЪПИТЕ СИ КОМЕНТАРИ....В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ ХАРЕСВА ТУРЦИТЕ И ПРОИЗВОДНИТЕ ИМ....САМО ДРАЗНИШ
  • 47 ХАСАН

    0 6 Отговор
    Отивам за пиячка--като дойда ще продължим --пие ми се тая вечер--снощи водката я свърших-Хлебний Дар-

    Коментиран от #50

  • 48 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Крилья Советов":

    Съгласен съм с първото ти мнение. Логичността на второто също е както трябва и се припокрива с общоприетото. Според мен обаче това е само повърхността. Ами ако нещата изобщо не са такива, каквито ги мислим и ни ги представят?
    Защо, ако идеята бе захранване на Европа със "свежа кръв" не бе изпълнена през разпадналият се СССР? Руснаците и прилежащите им са доста по-близо до европейците. Да не говорим, че са ковък материал, безверници, бели платна, които може да насочиш в правилната, близка до европейската посока. Може би страх от комунизъм? Надали!
    Друг въпрос: Случайно ли се разбиха именно държави с твърдо религиозно ядро и защо това ядро умишлено и финансирано се насочи към фанатизъм и неуправляемост?
    Трети въпрос:
    Защо точно тази отгледана неупавляемост се насочи към Европа? .... не брат, идеята изобщо не е да се влее свежа кръв, идеята е да се прелее заразена кръв. Толкова заразена, че да не може здравият, макар и стар организъм на Европа да я "интрегрира" в своя полза, а да падне жертва именно от нея.
    Наивно е да се мисли, че преливането на кръв заразена със СПИН ще спаси нечии живот! Правилният въпрос е: ЗАЩО се прави и най-вече КОЙ го прави? Кой има мотив и каква е крайната цел? ...всъщност, отговорите ги знаем :)
  • 49 ХАСАН

    0 4 Отговор
    До гост-- кажи отговорите де??интересно беше ама само зададе въпроси

    Коментиран от #57

  • 50 Аспарух

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "ХАСАН":

    Вий мюслитата нали не пиете....да нямаш проблеми с ходжата
  • 51 ХАСАН

    3 6 Отговор
    До гост- имаш предвид Сащ???Създаде проблем на Европа за да не може да се консолидира??? И кралицата надуши и бързо излезе от ЕС?мислиш ли че Европа ще бъде по лошо отколкото сега-- ?? Насъска Русия към Европа с Сирия и Украйна--

    Коментиран от #62

  • 52 bauman

    4 7 Отговор
    Най-тъпите коментари са на ,,патриотчето,,личи си,освен лъжливите и пълни с бели петна учебници ,нищо друго странично не е чел.Типичен ганьо,на такива промити мозачета никой не може да помогне с нови истини за миналото....
  • 53 ХАСАН

    2 6 Отговор
    Аспарух ,имам извинителна бележка--ние така !който е на смяна та при него!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Лупи

    6 0 Отговор
    Ей много Лупита мераклии бе :) Истинското лупи е само едно, ще го познаете по адекватните му и свързани мнения, а не някакви безмислици за Аспари, Гаспари и Атари.
    Иначе всеки, който работи срещу народа на България без значение от вяра, пол и народност огън да го гори!
  • 56 ХАСАН

    2 7 Отговор
    Пак с това рязани!!! На някои хора подсъзнанието им иска но не им стиска!! Нормален мъж защо ще говори за органа на други мъже!!
  • 57 кроко

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "ХАСАН":

    Евреите. Те си отмъщават на немците като им пращат милиони мюсюлмани. Затова рабутаха всички светски режими преди 5 години, затова и на напечатаните инструкции пише как да се стигне до Германия , за да ги залеят с мюсюлмани, вкл диви и прости от Пакистан и Афганистан. Това е мое предположение. И не мисля че САЩ са насъскали с нещо Русия срещу Европа - да, гледат да ги скарат, но по-скоро по обратния ред.
  • 58 ХАСАН

    4 6 Отговор
    До кроко- аз мисля че САЩ иска в това столетие да си останат световен лидер! И затова противопрстави Русия,Европа,Турция,Арабския свят,Иран--докато те се карат и отслабват САЩ ще може да обърне внимание на друга раждаща се сила КИТАЙ ..ще направи всичко възможно да преботврати тя да стане лидер-в Китай няма евреи,няма Вълци от Уолстрийт.Сащ си правят планове за 10-50 години напред
  • 59 кроко

    6 2 Отговор

    До коментар #43 от "ХАСАН":

    Ако нямаш нищо напротив, възрожденската ни литература е писана от хора, свидетели и участници на тогавашните действия. Не виждам какво грешно писано има в нея. Я ми кажи накой българин или турчин да е писал колко добре си живеели заедно и другите ти подобни глупости, дето ги дрънкаш?
  • 60 ХАСАН

    2 6 Отговор
    Кроко извинявам се ако те засегнах -Нямах това намерение ,но просто понякога хората не говорят с факти ами с разкази. Аз също си мислех че Рамбо сам е разпердушил Червената армия във Виетнам но се оказа че американците са загубили войната.и то е било само художествена измислица
  • 61 ХАСАН

    1 9 Отговор
    Исках само да кажа че турците не са били управляваща каста а са били и селяни и овчари и занаятчии ,както и българите и арменците и гърците т.н

    Коментиран от #67

  • 62 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #51 от "ХАСАН":

    ДА, САЩ в момента! Но не разбирай американците, а тези, които използват и управляват САЩ. Жадните за световна власт припокриващи се с корпорациите. Корпоративни, глобални интереси, намиращи достатъчно добра почва за развитие и изява понастоящем именно и единствено в САЩ и чрез политиката на САЩ към всички останали. Към момента няма друго място, на което те да отидат и да могат да съществуват.

    Обединяващото звено на всяка нация е национализма. САЩ, бидейки милтинационална държава нямат това ядро. Именно там, при липсата на класически национализъм, корпоративният интерес е издигнат в култ. Интересното е обаче, че пропагандата е прикрила този интерес зад паравана на свръхразвит, стеройдно напомпан, псевдо национализъм, при който основите не са исторически, географски, антропологично обословени. Така американската "нация" навсякъде по света има "национални" претенции, които защитава като свои фундаментални права.

    Корпоративните, американски интереси са в противовес с националните такива. Именно затова основната цел е да се заличат нациите, като пречка за властването на корпорациите. Това е и идеята на разбутването на съществуващият световен ред, чрез изкуствено създадени кризи, войни и пренасочване на човек-поток, изменящ националните рамки и идентичност.
    Затова, свежата кръв не дойде от СССР. Защото нямаше да разбие Европа, а щеше да я направи по-силна, точно по логиката на Крилья Советов. Защото Европа щеше да интегрира руснаците, а те стъпвайки на

    Коментиран от #63

  • 63 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    .... а те стъпвайки на корените си, щяха заедно с Европа да се противопоставят на задокеанските интереси, отнемайки им господството. Корпоративните, американски интереси просто нанасят удара първи, отстранявайки безкръвно основните конкуренти. Въпросът е, че досега те не са получавали удар от никой и никой не ги е засягал на тяхна територия. Много вероятно е, дори само един мощен удар да ги извади от играта.

    Светът е динамичен, несигурен и много нестабилен. Много е възможно стратезите да не могат да овладеят това, което си мислят, че контролират и в крайна сметка да загубят властта си именно заради това си надценяване и да дойде момента всичко да се обърне срещу тях.
  • 64 ХАСАН

    2 6 Отговор
    До гост -браво -интересни разсъждения!! И тогава знаеш че причината за Първата световна война беше края на империите,на Втората световна война -създаването на Сащ като световен лидер
  • 65 ХАСАН

    0 6 Отговор
    Да стане нещо или да дойде некой като Тръмп-???
  • 66 ХАСАН

    2 3 Отговор
    И кои са тия сили?? Акционерите на Федералния резерв??семкйствата които управляват света от 300-400години???

    Коментиран от #69, #75

  • 67 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #61 от "ХАСАН":

    Въпреки националната идентичност и вродената, в основната си част пропагандно наслоена омраза към Турция, съм съгласен с теб.

    Османската империя грешно се припознава с Турция и турците в националното самосъзнание на българите. Османската империя може да се каже, че е исторически аналог на САЩ. За времето си е била най-развитата военна сила, което кореспондира с най-висок жизнен стандарт на поданиците си. Поради това е била основен притегателен център за съвременниците си от цял свят - аналогично на Западна Европа и САЩ в настоящето. За да може да се възползваш от тях обаче е имало условие, което много от хората доброволно са приемали - Вяра и Име. Разбира се, понякога се е налагало насилствено да се заздравява империята, за да се избегне разпада й. Дали е Батак за българите, арменският геноцид в съвремието, холокоста или 300 000-ни племена затрити на 100% от римляните, това е бил начина на миналото. Сегашните империи действат, не толкова явно, но не по-малко подло и ефикасно, налагайки интересите си.
    Какво ще стане, ако поставиш условие на два милиона български емигранти или да останат където са в момента, или да се върнат? Колко от тях ще си сменят имената?
    Цвета и каймака на Османската империя не са турци. Дори сред султаните и везирите им е имало такива със 100% чужди, нетурски корени. Имало всякакви: унгарци, руснаци, австрийци, поляци, германци и т.н. Мултинационалност! По начина, по който чернокож е президент на САЩ! :)
    Исторически аналогии

    Коментиран от #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "ХАСАН":

    Депресиращият, исторически отговор:
    http://bultimes.com/uzhasat-narechen-rotshild/

    + съвременните методи:
    Джон Пъркинз /убиец на икономики

    , да кажем и поредицата “Духът на времето”

    Струва си да им отделите няколко часа. Поне са нещо по-реално, истинско и интересно от Big Brother.

    П.С.
    Кой знае, може пък на защитниците на ББ ще им светна лампата защо, откъде и как правим магистрали, вместо да поправяме основите на разбитата си икономика и държава и да я развиваме. :(
  • 70 Българин

    7 3 Отговор
    Хасане - ходи си направи един сюнет наново и махни останалите си 4-5см от оня ти и без това не ти трябват! Относно турците, кажи ми как можем да ги обичаме, като са разпъвали между коне българи, изнасилвали са жените ни, изнасилвали са дори деца, драли са живи хора, кормили си ги живи, побивали са ги на кол, варили са си кафе, като палели огън на телата на живи хора, зверствали са, клали са - безчинствали са с безподобни зверства! А кажи ми как да ги обичаме, като историята помни - дори да се мъчат да я преиначат в днешно време. Било е страшно и зверствата им са били на изроди, а не на хора! Обичай ги ако можеш ти, аз не мога!
  • 71 ХАСАН

    2 10 Отговор
    До Българин- ако един мъж постоянно говори за органа на друг мъж то подсъзнателно му се иска мъжки орган--чичо Фройд!!!! Май в подсъзнан-еэт ти има нещо гейско

    Коментиран от #80

  • 72 дедо поп

    7 1 Отговор
    Хасане - как така живееш в Германия а не в Истанбул?
    Нали си чисто турче - според теб?
    Като стане 4ч у Германия слагате ли черджето да биете глава за молитва? Като го чуем оня пресипналия пръч оджата ми се събужда стомашно чревния тракт :)! И аз докат акам - мюслитата бият глави у земята - ма то тая земя ми близо до септичната яма !!!
    Фани се скрий Асане и пиши само на турски у турски сайтове не ни срами азбуката тука !!!
  • 73 Варна

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "гост":

    Кой ти е преподавал история нямам идея, но такива глупости не бях чел от години...
    Имаш сериозни пропуски, а нелепите сравнения САЩ- Турция ... просто ме вкараха в ступор...

    Съветът ми е недей се изказва по исторически теми, че картината е потресаваща! - Не ти е силната страна, определено! Върви се занимавай с други теми, докато не се подготвиш с повече познания...

    Коментиран от #102

  • 74 ХАСАН

    1 7 Отговор
    До гост--признавам те!!четем една и съща литература--браво!! В момента чета книга за Ротшилд,илюминати и джон перкинс или Confession of an economic hitman
  • 75 Хасан Рязан

    7 1 Отговор

    До коментар #66 от "ХАСАН":

    Хасане бре амджик....освободи ни вече от присъствието си....
    Единствения резак си тука....не ти ли е неудобно
  • 76 ХАСАН

    0 6 Отговор
    До гост --ти си моя човек!!браво!!не знаех че в форумите има такива катт тебе!!то многото са боза - само за рязани си говорят..драго ми е да видя човек който чете!!!
  • 77 Българин

    9 0 Отговор
    Какви гейове - какви 5лв? Тук въпроса е доста по-сериозен! Не може да ми пропагандираш тук протурска политика и да дразниш хората!
    Просто турците са ни мачкали 500 години и няма как да ги обичаме - хвани се скрий и ходи да пишеш по турските сайтове - тук не мисля че ще намериш саратници!!!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ердоганя

    4 0 Отговор
    Асане - знаеш ли историята на Ердоганя - твоя идол?
    Малко не му е стигнало да го нарекат Ер-голем - понеже поради сюнета ми е останал малък и са го кръстили Ер-доган понеже им е било неудобно да го кръстят Ер-малък!
    А той си е чисто и просто карък - / ако може превод на последното /
  • 80 Варна

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "ХАСАН":

    А ти се научи да работиш с този сайт.
    Нелепо е да се правиш на широко скроен интелект, а да не можеш да направиш коректно отговорът, към който и да е от пишещите.
    Толкова ли си тъп, че не ти стига ума да натиснеш бутона за отговор, а на всяко твое изказване започваш с "До ..."
    Хората са ти го направили интелигентно- под всеки коментираш бутон за "отговор".
    Засрами се бе! - Толкова ли си елементарен, че не можеш да се ориентираш?
  • 81 ХАСАН

    1 7 Отговор
    Аз не правя турска пропаганда само си казвам мнението! А сайта ми харесва!много е обширен,всеобхватен!не знам кои са но са наистина добри--браво!!! И се извинявам пак ако съм обидил някого--всеки си има на мнение--- и както е казал Кафка -Понякога преувеличавам за да бъда разбран!!
  • 82 Мършата

    0 8 Отговор
    Хасане, във всеки народ си има нормални адекватни хора, има и злонамерени персони. Не е важна националността, а политическите възгледи. Ти сега къде писа че работиш? Във щедрия и добронамерен Запад, във ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ на благоденствието и благодатта или в СВЕТА на олигархичния и деспотски изток, земите на бившите комуняги, които посяха най-голямото зло над човечеството - комунизма! И нима има по изстрадали хора от жертивите на мръсните комуняги? Чернобил - само Чернобил е достатъчен като пример за престъпното невежество - ярък символ за най-висшия упадък в сферата на човешката простотия - комунизма! Бащата на Башар Асад е бил какъв??? А добро утро - комуняга! Талибаните какви са? Бившите тамошни камуняги! Какъвто е бил тате такъв е и той - Башар Асад е комуняга! Талибаните са комуняги!
  • 83 Диди

    0 8 Отговор
    Хасан има право да си сподели мнението, и ще си го споделя за напред.А е за предпочитане,такива като вас,които постоянно обиждат,да не пишат повече.Вие сте досадни,сигурно при вас в къщи не ви дават да вземете ,,думата,,и мислите,че ние трябва да ви търпим примитивността.

    Коментиран от #84, #95

  • 84 Дедо йоцо гледа

    5 0 Отговор

    До коментар #83 от "Диди":

    Примитивите е да се пали огън върху живи хора и да се вари кафе!
    Нашето тука е лично мнение и позиция!
  • 85 Черноризец

    3 1 Отговор
    бай хасан трола, счупи клавиатурата да ни чете лекции...
    Светът отива към това което повече от 50 години го няма - война, от едната страна САЩ и Великобритания, от другата Русия, Китай и някой азиатски страни. По средата Европа. Айде стига локуми.
  • 86 Мършата

    0 3 Отговор
    За талибаните че са комуняги не съм сигурен, но имам съмнения, че талибаните са комуняги, защото не проявяват типичните за нормалните хора стремеж, устрем към европейския модел на ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА
  • 87 tots

    5 2 Отговор
    Асанчо,авганистанци,иракчани,либийци и сирийци бягат от "демокрацията"" донесена от САШ;)
  • 88 ХАСАН

    0 5 Отговор
    Аз отивам за биричка

    Коментиран от #91

  • 89 дидо швепса

    9 0 Отговор
    Трябва просто да се вдигнем и да смажем цялата тази талибанска паплач - бежанци - мюслита - м...ли да им покажем къде им е мястото! Тука са на гости и трябва да си го знаят! Трябва да се изградят големи лагери с бодлива тел н строго охранявани и мюслитата да бачкат вътре за обяда и топлата постеля! Да се ползват за безплатна работна ръка. Не трябва да се чака повече - прииждат много и сега е време да се действа!
  • 90 Диди

    0 8 Отговор
    До Варна.Ако нямам желание да общувам с индивиди,които обиждат,не общувам. Ако пиша на дадено лице,то започвам с ,,До,, или ,,Варна,,.А сега,можа ли нещо да асимилираш? Ти кой си,че да обиждаш.?

    Коментиран от #100

  • 91 ГОГА

    9 0 Отговор

    До коментар #88 от "ХАСАН":

    Ти немаш право да пиеш бира - алаха не го позволява това!
    ще те накаже сурово със 100 тояги на голо!
    И после и вай аллах да викаш и бай аллах да викаш нема да има кой да те чуе!
    Амин!
  • 92 кочо

    6 0 Отговор
    Диди и Хасаня са едно и също лице - пише си сам и в мъжки и в женски облик! А другите били нежни и с гейска нагласа :))))
    Асане жено Асанке - колко и да го дърпаш до дупе нема да стигне та кефеца ти е да е двоен!
  • 93 ХАСАН

    1 5 Отговор
    Гост къде изчезна??ей много начетено!!браво!
  • 94 ХАСАН

    1 4 Отговор
    До кочо--ами човек като няма какво да каже обижда!!ама ти се чудя що седиш в тоя сайт а не в някакъв порносайт??
  • 95 Патриот

    10 0 Отговор

    До коментар #83 от "Диди":

    - "Този Българин,който не милее за родината и не мрази турците и Турция, да знае, че е мразен от мен " (Р.Каравелов)
    И аз по подобие негово, не съм толерантен и до гроб ще ненавиждам Турците.
    Добре е госпожице да се зачетете в историята си!
    - Дедите Ви със сигурност щяха Ви сурвакат заради липсата на родова памет. Тези маймуни са избивали 500 години от собствения Ви род, а вие го раздавате широко скроена?
    Хм...
  • 96 ХАСАН

    0 4 Отговор
    До патриота-това е мнение на Каравелов и твое мнение--защо трябва да съм съгласен???и Ленин за времето си беше прав и много му вярваха,и Хитлер,и Куклусклан и апартейда и така нататък

    Коментиран от #97, #101

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ХАСАН

    1 7 Отговор
    Патриоте 40години в Пловдив имаше паметник на чуждия съветския войник -Альоша!!!интересно от кого те освободи ??от българския цар като изби царски офицери и българския политически ,икономически и културен елит!
  • 99 кинг артур

    6 0 Отговор
    Хасане - легай че ми писна от глупостите ти!
    бегай легай!
  • 100 кроко

    3 0 Отговор

    До коментар #90 от "Диди":

    Купи си очила, че хем в глават ти има само бръмбари, хем си и недоскив. Оправи поне това, което може да се компенсира с техническо средство. За рдугото оправия няма, така че свиквай със страничните ефекти.
  • 101 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "ХАСАН":

    А на ердоганя сега защо вярваш?
  • 102 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #73 от "Варна":

    Всъщност няма много историческо в това, което съм писал. Просто основни опорни точки на разсъждения и сравнения. И какво не ти допадна в сравнението САЩ/Османска империя? :)

    Може би искаш да ти цитирам имена на султани от османската армия и произхода им? Ето:
    http://letopisec.blog.bg/history/2012/01/19/bylgarki-sultanki-na-osmanskata-imperiia.885682

    още примери:

    - Мехмед Емин Паша = Исак Едуард Шнитцер

    - "Повечето автори приемат, че Ибрахим паша е с гръцки православен произход. Според тях, баща му бил най-обикновен рибар, а рожденото име на Ибрахим е Теофилос"

    - Карл Детроа (Мехмед Али паша) ( от немски Ludwig Karl Friedrich Detroit ) е турски офицер, участник в Руско-турската война (1877-1878)

    ето ти и един везир:
    http://www.trt.net.tr/bulgarian/proghrami/2014/08/02/ievropieiskata-istoriia-i-turtsitie-24-14-77358

    Между другото може да дадеш и обратният пример: примерно на европейски велможи от онова време с турски корени?!

    Ето малко и за турците:
    http://bgistoria.jimdo.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/
    и един цитат от това:
    " Основната част от жителите на Турция са от бялата раса - над 70%.
    "Ггрупата TURANID има много силно представителство сред унгарците - 25%, по-голям дори от това на турците - 20%." "

    Слушам те!

    Ще ми е интересно да чуя друга гледна точка и да науча нещо интересно и полезно!

    П.С.
    Историята ми е интересна, но не ми

    Коментиран от #156

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Диди

    0 3 Отговор
    Хасане,тази вечер на биричка ли си?
  • 105 ДАТЧАНИН патриотит

    1 4 Отговор
    Спокойно момче , има хапчета за всяка болка . Включително и за психични разтроиства .Човек който обича само себе си и себеподобните ,в мойто село им викат с друго име . Знаеме за еднополовата обич . ПАТРИОТ . Тази дума не е за всяка уста , щот изглежда е заразена с опасен бацил . А , този патриот ми изглежда като шило наточен на руски шмир гел . Живота ще го учи по добре .
  • 106 ХАСАН

    0 4 Отговор
    Да Диди- на биричка!боли ме гърло ама какво да се прави
  • 107 ХАСАН

    0 1 Отговор
    Аз не съм казал че му вярвам -просто ме кефи човека--не му пука за САЩ,ЕВРОПА,РУСИЯ..плаща ли си ?да плаща си-- ама директно им казва в лицето и ония се стряскат щото никой досега не им е казвал такова нещо!!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Диди

    0 5 Отговор
    Хасане,трябваше да си пийнеш ракия.А за Ердоган,не го мисли,ще видим актъорите как ще се разберат.Дано скоро да свърши войната.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 ХАСАН

    1 7 Отговор
    Това не е Дид---пиши под собствения си ник".Българино,що се срамуваш да се наричаш българин-беше казал Паисий
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ХАСАН

    1 5 Отговор
    До гост--мерси брато-инэересни линкове-това за империята и за турците...Ако те интересува потърси връзката между -Тангра -прабългарски бог и Танръ - на турски Бог.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 бате гойко

    4 0 Отговор
    Да им е сладко!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Диди

    1 5 Отговор
    Хасане наздраве...
  • 124 въпрос за богове

    9 0 Отговор
    Кажи ми сега според теб Хасанe - кой е по-силен бог Тангра - бог Йехова - или БОГ Аллах?
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Диди

    2 8 Отговор
    Хасане,това са ПАРАЗИТИТЕ на българското общество.С такива паразити,нашата държава няма как да има развитие.

    Коментиран от #128

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 ХАСАН

    4 6 Отговор
    Бог или Аллах или Йехова това е символичното название на Създателя,на силата която създаде вселената ,на непознатото,на съвършеното.Той е вътре в нас ,нашия дух ,нашата свободна воля!не е важно дали си в църква ,джамия или синанога важното е вярващ ли в тази сила която обединява всички нас!!

    Коментиран от #132

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 въпрос

    11 0 Отговор

    До коментар #129 от "ХАСАН":

    Тогава защо мюслитата искате да избивате всички друговерци и неверници на джихад?
    Това ли ви учи Аллах? Не го разбирам това нещо - може ли да обясниш малко по-подробно?
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Брежнев

    8 0 Отговор
    Само БКП!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 ХАСАН

    1 7 Отговор
    Ами не всички мюсюлмани!! Тия които режат глави взривяват и джамии!! Това че Хитлер убиваше евреи значи ли че всички не?ци са искали-таково нещо!
  • 137 джохар дудаев

    2 19 Отговор
    Русия е една бандитска държава бе комунисти ......
    мутри с ядрено оръжие това е ако ви харесва изчезвайте натам бе
    купувайте си лади и волги и слушайте балалайки .....

    Коментиран от #150

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Диди

    0 14 Отговор
    Хасане,не обръщай внимание на тези расисти.Те са доста задръстени,това са некадърници.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Костоф

    2 5 Отговор
    Само СДС
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 кит

    18 0 Отговор
    Ние не искаме Европа - за разлика от Ердоган!
    Ние искаме да си живеем нормално в България. Да има производство, да има туризъм, да има живот и по селата. Хората да живеят добре и да са горди от себе си. А не искаме да сме роби на Европа! Най-ниските заплати и пенсии, а цените по магазините еднакви като в Германия! За справка Била БГ - Била Германия!
    Така че не ни бъркай с бежанци - ние добре знаем какво искаме и какво е добре за нас!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 байрем

    0 3 Отговор
    А честит 1-ви декември!
  • 149 Исмаил

    1 30 Отговор
    Ердоган е сила и Турция ще завладее света!
    Това е велика империя и винаги е била.
  • 150 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #137 от "джохар дудаев":

    Ама много си прост тролче, как успя точно на джохар дудсев да си избереш ник? Искаш неговата съдба ли?
  • 151 Д'Мин

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "ХАСАН":

    Хахахаааха, бил си по тези земи още по времето на "първичния бульон", когато водата е бъкала с едноклетъчни организми!
  • 152 Хммм

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    Интересно какъв? Засега не ми става много ясно...
  • 153 7777777

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "ХАСАН":

    ХАСАНЧО, ТИ МАЙ ЩЕ ИЗКАРАШ, ЧЕ СЛАВЯНИТЕ СЕ БИЛИ ПОМАЦИ! Е.АТИ НЕВЕЖЕСТВОТО! И ЕРДОГАН Е ДИКТАТОР / ТИРАНИН /. СИГУРНО ЗНАЕШ ТУРСКИ И ГЛЕДАШ ТУРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ И СИ НАЯСНО СЪС СЪБИТИЯТА ТАМ!
  • 154 ХАСАН

    2 11 Отговор
    До кит -това което искаш е невъзмоюно!!имаш остаряващо население,емигриращи млади хора и западаща икономика!в момента икономиката е на помощи от Европа.
  • 155 Исмаил

    1 18 Отговор
    Защо сте писали минуси бе!
    Дръжте се към Турция те са ни съседи и не ни мразят
    Ердоган е велик стратег слепи сте че не го виждате
  • 156 Варна

    7 4 Отговор

    До коментар #102 от "гост":

    Ти си нихилист, а не нещо друго,
    Омаловажаваш собствената си история си се превъзнасяш по онези, клали родът ти 5 века. Опитваш се да демонстрираш някаква псевдо ерудиция, пращайки ми линкове за турски управници .... На това отгоре ми говориш, че това не е линкове , а че ми цитираш имената на Турски Слутани ...
    Не разбирам! - Това някаква демонстрация на познания ли е?
    - Малоумието ти да създаваш, велики умотворения, като връзката с мултикултурализма в САЩ от 20 век с Турската империя е умопомрачително... - Това твое е еманация на собствената ти простотия, на заблудата ти! - Опорни точки...
    Историята на страната ти не е свободна тема за отговор на литературен въпрос!
    Трябва да те е срам от мислите ти

    Коментиран от #162

  • 157 ХАСАН

    1 7 Отговор
    До Варна- говориме за плурализъм и тлрерантност-това е демокрацията-всеки си има право на мнение--има много тв канали и ти си избираш-има много информация и ти сам си определяш кое е вярно или не!!!Разбирам те понякога главата ти боли от това но това е добре --мозъкът почнал да ти работи

    Коментиран от #158

  • 158 Варна

    8 1 Отговор

    До коментар #157 от "ХАСАН":

    На теб ти забранявам да ми пишеш и да петниш кирилицата!
    Вчера вечерта ти дадох съвет да се научиш как да отговаряш с бутона "ОТГОВОР".
    Когато вдигнеш нивото, смениш името и религията може и да ми говориш. До тогава имаш абсолютната забрана да контактуваш по каквато и да е тема с мен

    Коментиран от #165

  • 159 0001

    3 18 Отговор
    Точно заради Асад се появиха бежанците! Те бягат от него и от руските бомбандировки! Русия винаги подклажда война, интриги, машина за пропаганда!
  • 160 Русия

    2 0 Отговор
    http://bgr.news-front.info/2016/10/02/zashho-sashh-napadna-siriya-i-zashho-rusiya-se-namesi/ === Не са карайте , войната в Сирия е за газови доставки до европа от Саудитска арабия и Катар , но през 2009 г. Башар Асад каза НЕ на ФАЩ и естествено рязко стана ДИКТАТОР
  • 161 ХАСАН

    0 1 Отговор
    Ха Русия ,ха САщ--свикнали са да правят това което си искат! Могат да окупират съседа,да го дестабилизират,да си измислят народи като-косовари,осетинци,южни осетинци и така-нататък
  • 162 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #156 от "Варна":

    Нихилист казваш?
    "Отрицание на всичко, неоправдан скептицизъм"
    Не мисля. Просто не съм облъчена и поставена в пропагандни рамки "личност", на която й е достатъчно това, което някой й е казал и не изпитва нужда дори да провери истинността.
    Казал ти е някой навремето, че поп Кръсто е предал Левски, това е всичко което знаеш по темата и ти е достатъчно, за да твърдиш, че познаваш историята си и да се биеш в гърдите, че си Българин.

    Това, което не можеш да различиш е пропагандата от истината и реалността. Ти си идеалната таргет група за манупулаторите. Сляпо вярващ и незаинтересован. Аз съм антиподът ти.

    Ако историческото познаване на фактите говори за това доколко си българин, то определено съм доста пред теб по отношение залавянето на Апостола, просто защото съм се интересувал от историята си, от миналото си, толкова, че да знам, че поп Кръстьо е просто набедената черна овца в случая. Необходимият злодей.
    И това не е омаловажаване, това е ИСТОРИЯТА! И за Баташкото клане мога да ти говоря много, макар историята да не ми е хоби. Наречи го "обща култура" отвъд рамките на всеизвестното.

    "Псевдо ерудиция"? Вкарваш думички, обаче не вкарваш смисъл и не казваш нищо. Ти ме обвини, че това което съм написал не е вярно, аз просто си подплатих изказването с линкове. А ти какво направи?

    А това, че не можеш да направиш връзката между османската империя, римската и САЩ говори просто колко повърхностен ти е мирогледът.

    Последно:
    Ако обичаш, цитир

    Коментиран от #163

  • 163 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #162 от "гост":

    Последно:
    Ако обичаш, цитирай ми, къде точно видя "Омаловажаваш собствената си история си се превъзнасяш по онези, клали родът ти 5 века. ". Не ставаш за манипулатор пич! Манипулаторите са много повече от лъжци и клеветници. Стой си на нивото!
  • 164 Ростов

    2 0 Отговор
    Да живее Русия - долу САЩ - империалистически отрепки!
    Долу ЕС и НАТО
    Не ни трябва изкуствен живот!
  • 165 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #158 от "Варна":

    ХАСАН е доста над твоето ниво, дори само заради това ти изказване:
    "смениш името и религията може и да ми говориш."
    Просветли ни, кое точно божество си, пред което ние, низшите трябва да коленичим и да искаме разрешение?
    Той те провокира с ника си, а ти като един типичен лапнишаран му се връзваш.
    Нали не вярваш, че се казва ХАСАН и че е от друга религия?! ...щото ако е така, не виждам смисъл да ти губя времето със себе си! Явно е, че с нищо няма да се обогатя от "общуването" си с теб, а и вече знам как да отговарям с бутон "Отговор" ;) ...не от теб, не се ласкай..за мен си безполезен!
    ... айде, Остани си със здраве!

    П.С.
    Казаното по-горе не ми пречи да те подкрепя и да застана зад теб по тема, по която сме на едно мнение.
  • 166 шурей

    2 0 Отговор
    Абе тука само интелекти сте се събрали от висш разум нагоре - чак ми е неудобно да пиша в темата :)
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 ХАСАН

    0 1 Отговор
    До гост--браво -ти си моя човек!! Четох това и за турците --интересно е!! Това се казва друго мнение,друг поглед на нещата,Жалко че не съм в България щях да те почерпя една биричка!! Само ти и Кафка ме разбрахте като казах" Преувеличавам за да бъда разбран"!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания