1 Декември, 2016 12:02 2 162 3

Тръмп събира дрийм тийм от милиардери

  • доналд тръмп-
  • милиардери-
  • сащ

Той може да управлява САЩ с най-богата администрация в историята

Доналд Тръмп е на път да събере най-богата администрация в историята на САЩ, съобщи „Чикаго Трибюн“.

Няколко от номинациите му за държавни постове включват мултимилионери, милиардери и богати наследници. Много от неговите избраници са родени богат и са посещавали елитни учебни заведения. Много от тях имат повече опит в това да финансират политически кампании, от колкото да управляват държавни агенции.

Номинацията на Тръмп за секретар на търговията е Уилбър Рос, Той е натрупал $ 2.5 млрд, управлявайки състоянието на фамилията Родшийлд и развивайки кариера на инвестиционен посредник. Негов заместник трябва да е Тор Ритекс, който е син на милиардер и съсобственик на бейзболния отбор Чикаго Къбс.

За министерството на финансите Тръмп е набелязал бившият началник в „Goldman Sachs“ и управител на хедж фонд Стивън Мнухин. За образованието ще отговаря Беци Девос, която е дъщеря на Ричард Девос. Той е изпълнителен директор на Amway, като фамилията има богатство от $ 5.1 млрд.

Министерството на транспорта ще бъде оглавено от Илейн Чао, която е дъщеря на корабен магнат.

Срещу Тръмп вече има критики, че е изневерил на заявените си намерения да бъде президент на средната класа. Някои експерти вече виждат влиянието, което „Уолстрийт“ ще има в следващия кабинет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    ХА,ХА,ХА,ХА....
  • 2 ГОСТ

    4 1 Отговор
    "дрийм тийм"
    Росене, Росене - все пак сме в България и все пак те призовавам да пишеш на български, т.е. с български букви български думи, а не с български букви аглийски думи.
  • 3 Пешо

    1 0 Отговор
    Като Килари прецака Сандърс сега да го ду...ат бедните!