Last news in Fakti

5 Декември, 2016 09:21 2 689 7

Важни открития в гробницата на Христос

  • иисус христос-
  • гробница-
  • открития

Те доказват, че това наистина е гробницата, открита от император Константин

Важни нови разкрития бяха направени след отварянето на гробницата на Иисус Христос в Йерусаилм, съобщи „Индипендънт“.

По-рано през тази година гробницата беше отворена за пръв път от 500 години. Църквата в Йерусалим, където се намира гробницата, е била разрушавана и престрояване на няколко пъти през последните векове.

За това има и много спорове, за това, дали това е истинското място, където е било положено тялото на Христос след разпятието.

Сега учени са открили шелфа на варовик, където се смята, че е било положено тялото на Спасителя. Открита е и мраморна плоча, която до сега е била неизвестна за учените. На нея има изсечен кръст. Смята се, че тя е изработена от кръстоносци през 12-ти век.

Според археолози откритията доказват, че това е същата гробница, открита от император Константин през 4-ти век.

Гробницата е запечата преди 500 години. Причината е опасения от кражба на артефакти. Сега тя бе отворена от екип на National Geographic. Мястото е изключително важно за християните. Там е престояло тялото на Иисус Христос по време възкресението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    3 4 Отговор
    Както се казва, ако съберат всички парчета от костите на Исус Христос, дето ги има по разните църкви по света, ще съберат кости за две тела. Сега най-много да станат кости за 3 тела!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Велко Парашиков Дерменджиев

    0 0 Отговор
    По всичко изглежда, че не сте оттук — тихо каза върховният жрец и в гласа му прозвуча заплаха. — Виждам го по лицата ви безверний люде...
  • 4 Професор Ивайло Шалафенбург

    0 0 Отговор
    Абсолютно точно казано г-н Темелков! Точно това щях да напиша и аз!
  • 5 ИИСУС

    0 0 Отговор
    Аз съм пътя истината и живота…
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Адел ПопХаджи Темел

    0 0 Отговор
    Да живей Покорний слуга!