5 Декември, 2016 21:01 3 590 20

Порошенко: Имаме най-силната армия в Европа (Видео)

  • петро порошенко-
  • украйна-
  • армия
Порошенко: Имаме най-силната армия в Европа (Видео) - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви въоръжените сили на страната си за „най-силните в Европа“. Държавният глава направи смелото изявление по време на обиколка в зоната на конфликта в Донбас, а видеото може да се гледа в интернет.

„Много се гордея, че за тези две години и половина успяхме да създадем такива въоръжени сили, които са и най-силните в Европа“, заяви Порошенко. По думите му украинците се доверяват на армията си със същата вяра, както и на църквата.

На 21 ноември депутатът от Върховната рада и командир на полка „Азов“ Андрей Билецкий заяви, че украинската армия ще претърпи поражение от Русия „за секунди“. По неговите думи украинските войници са слабо мотивирани и страдат от липса на подготовка.

Въоръженият конфликт в Донбас започна през есента на 2014 г. Киев постоянно обвинява Москва в подкрепа за сепаратистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Хой

    24 4 Отговор
    Тоя ми е много смешен. Имали те най силната армия в Европа. СМЯХ, СМЯХ, СМЯХ. Само да попитам руснаците знаят ли за тази толкова "силна армия" или, ако се наложи ще я прегазят за 24 часа? Тогава Потрошенко къде ще се крие " на кучето у мишата дупка ли" ? СМЯЯЯХ.

    Коментиран от #17

  • 2 Патето Яки

    18 2 Отговор
    Потрошенко.
  • 3 До Бай

    12 1 Отговор
    Как къде бе човек? У нас...
  • 4 Тошибиян

    14 2 Отговор
    Как тези клоуни са се скрили от кгб по време на ссср?та сега разгръщат идиотизма си

    Коментиран от #16

  • 5 крими

    25 2 Отговор
    поредния палячо с много откраднати пари
  • 6 Ярослав Станчев

    23 2 Отговор
    Голям виц каза.
  • 7 45678

    18 2 Отговор
    Потрошенко май не си е пил хапчетата от няколко дни...
  • 8 Панагюреца

    7 25 Отговор
    Вие, които пишете дори не сте хвашали автомат.А, за смешниците и палячовците прочетох тази вечер.За 15 дни два "супер"съветски самолета не са успели да кацнат на единствения руски самолетоносач.Е. паднали в марето.Това ли е супер армията.Сигурно бензинът им е свършил или толкова си могат.

    Коментиран от #10, #13

  • 9 мъжкар

    19 3 Отговор
    Пълен тъпанар армията му е толкова зле че освен срещу Молдова срещу друг не може да воюва тоя глупак.
  • 10 кроко

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Панагюреца":

    Ти като си хващал автомат, та какво! Всеки има глава на раменете, ама не всеки има нещо в главата! Иди да им покажеш на руснаците как се КАРА самолет с БЕНЗИН и да им демонстрираш как се паркира на палубата безварийно!
  • 11 Kcaniba

    13 2 Отговор
    Армията му е по способна да превземе Луната, от колкото шепа ватници и ушанки в Донбас!!!
    Смешни и крадливи амерски дупедавциии
  • 12 ТиквоФоб

    9 1 Отговор
    Прашето е мотивирал украинските междугалактически сили и сега Русия я очаква позорен разгром! Вива Лас Вегас - тоя е с българска кръв, не знам дали знаете...
  • 13 бай Хой

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Панагюреца":

    Ей панагюрец аз съм хващал автомат цели 2 години и какво от това? Нима при твоите кравари няма аварирала техника? При тях всичко е супер, а ? Ей ти наистина ли си вярваш на глупостите, които си написал или просто ти се иска да е така? А нещо да кажеш за онзи хамерикански самолетоносач над, който руския изтребител летя 30 минути и екипажа му напълни гащите? Май нещо им блокираха всички системи, за каквото и да било управление на тази черупка и просто си стоеше неуправляем във водата. След това, колко рапорта за напускане на хамериканската армия написаха ? И, за да не съм голословен ще ти изпратя нещо да прочетеш за прехвалената противоракетна отбрана на ФАЩ та да си охладиш малко страстите и пак си помисли, какво ще кажеш за руската армия и руското въоръжение http://www.dunavmost.bg/World/News/69393-rusko-superorazhie-blokira-protivoraketnata-otbrana-na-sasht
  • 14 Васичка Атанасова

    10 2 Отговор
    е това е ЕВРЕИН
    ЩО ХОРА ИЗМРЯХА ОТ АЛЧНОСТТА НА ЕВРЕИТЕ
  • 15 Име като гост

    11 0 Отговор
    Самолетоносачите са ефективни само когато се използват в коалиция тоест EU и USA и то само срещу държави като Ирак Либия и тн. Дето 10 минути стрелят и 3 часа се молят. тва е. на едно торпедо живот са.
  • 16 Крилья Советов

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тошибиян":

    По времето на СССР Потрошенко бил като цар Киро и продавал фалшив алкохол. Спипали го и полежал. А после станал комунист и Партията го оправила. Сега е милиардер и бизнесемен, а от сравнително скоро и президент. Разбира се, нищо не му пречи да се перчи пред чуждите гости - винаги може да се оправдае с допълнителните руски подкрепления.
  • 17 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "бай Хой":

    Ще върне жеста на Саакашвили,ще стане губернатор в Грузия.
  • 18 Старши на ловна дружинка

    2 0 Отговор
    Речта му прилича на отчетен приветствен адрес от старшият на ловнатата дружина преди банкета. Хваебствеба главозамайваща преди да се появи мечката. То и аз сутрин в под юргана като си бръкна в пижамата и аз си мисля че съм най-големият размер ама дали е така, жената требе да каже! Та Потрошенко голям го вади ама дълбоко в тила а не на първа линия. СЛАВА РОССИИ !
  • 19 Гостенин

    2 0 Отговор
    Много са зле горките. Много... Това да не е шололадена фабрика. Т....нар
  • 20 Карли

    0 0 Отговор
    КАКВА АРМИЯ ОТ ГАЩНИЦИ, те много ми напомнят на нашите патки- жени военнослужаци, където в мешките са им наполовина пълни с дамски превръзки, уредили са се в армията за майчинство и стаж, като повечето са щерки на старши офицери сега в запаса.
    Ако бяха украинците войници нямаше да я има Луганска и Донбаска република.
Новини по държави: