7 Декември, 2016 14:15, обновена 7 Декември, 2016 14:25 1 721 2

В Швеция масово убиват елени на пътя

  • швеция-
  • северен елен-
  • елени-
  • пътен инцидент

Над 10 000 северни елени са загинали в пътни инциденти за последните пет години

В Швеция масово убиват елени на пътя - 1
Снимка: БТА/АР

Над 10 000 северни елени са загинали в пътни инциденти за последните пет години в Швеция, предаде местното радио SVT Sápmi.

Според информация на Sametinget (представителното тяло на коренното население на Швеция - Саамите, в местния парламент), са станали над 6 000 пътни инцидента със северни елени за периода 2011-2015 г. Почти същият е и броят на железопътните инциденти с красивите бозайници.

Повечето ударени животни са на пътя, свързващ северните градове Йеливаре и Кируна.

Северните елени се двужат на големи стада и не е рядкост по няколко представителя да бъдат убити с един-единствен пътен инцидент. През изминалия месец десет са умрели в една катастрофа с две коли.

Предприети са редица скорошни мерки за предотвратяването на колкото се може повече подобни случаи. Поставят се топлинни сензори, рогата на елените се мажат със светеща в тъмното боя и т.н.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 road

    4 0 Отговор
    Ми имат много елени, тук що никой не е чул за убит елен на пътя ми 'щот няма. За сметка на това пък по пътищата безпризорни коне, магарета, крави, каруци и собствениците им говорещи нечленоразделно на "Х" - бол!

    Коментиран от #2

  • 2 Дедо Шишарко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "road":

    А ,те тия дето говорят на ''Х'' отдавна са в Швеция, ама не е лошо шведите да почнат да трепят тях вместо елените.
Новини по държави: