Last news in Fakti

8 Декември, 2016 09:51 1 281 1

Нестабилен пилот зад самолетна катастрофа, убила роднини на Бин Ладен

  • осама бин ладен-
  • катастрофа-
  • пилиот

В катастрофата загинаха трима негови роднини

Нестабилен пилот може да е бил причината за катастрофата на частен самолет, която отне живота на трима членове на семейството на Осама Бин Ладен, съобщи „Гардиън“.

Самолет Phenom 300 се е разбил на летище на границата между Хемпшир и Съри. Пътниците са оцелели след сблъсъка, но са загинали заради изгаряния след образувалия се пожар. Катастрофата стана през юли 2015 г.

Според последно разследване инцидентът може да е бил причинен от психическото състояние на пилота. Не е ясно дали той е можел да взима верни решения в напрегната ситуация.

В инцидента загинаха полусестрата на Бин Ладен – Сана Мохамед, нейната майка Раджа Хашим и зетят на Бин Ладен – Зухейр Хашим.

Има съмнения, че 57-годишният йордански пилот е „бил обсебен от идеята за кацане“, заради ситуацията на „висока натовареност“. Той е направил маневра, за да избегне сблъсък с едноместен самолет. След това се е наложила друга маневра, след която машината се е блъснала в паркирани в близост коли.

Пожарникарите не успяха да овладеят пламъците навреме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димо

    1 0 Отговор
    сичкото катун ли е в Европата?
Новини по държави: