11 Декември, 2016 12:05 1 203 11

Президентски избори в Приднестровието

  • приднестровие-
  • приднестровието

Фаворити са сегашният глава на непризнатата република Евгений Шевчук и Вадим Красноселски

Избори за президент започнаха тази сутрин в 07,00 ч. в Приднестровието, предаде ТАСС. За поста претендират шестима кандидати, но социолозите единодушно сочат като фаворити сегашния глава на непризнатата република Евгений Шевчук и Вадим Красноселски, който прекрати правомощията си като председател на Върховния съвет (парламента), за да участва във вота.

Техни конкуренти са лидерът на приднестровската Комунистическа партия Олег Хоржан, бившият председател на Конституционния съд Владимир Григориев, главният прокурор Александър Дели и безработната Ирина Василаки.

Както съобщи пресслужбата на ЦИК, за мониторинг на изборния процес в Приднестровието са пристигнали наблюдатели от Русия, Молдова, Абхазия, Южна Осетия, Нагорни Карабах. Властите на Молдова, които смятат изборите в непризнатата република за незаконни, настояха представители на чужди държави да се въздържат да посещават Приднестровието в деня на вота.

Изборните секции ще затворят в 20,00 . Изборите ще се смятат за валидни, ако са гласували не по-малко от 25% от общия брой избиратели, включени в списъците (повече от 400 хиляди души). Първите резултати ЦИК трябва да обяви на 12 декември


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путя степното джудже

    8 5 Отговор
    От братската любов на руските мърши и Путя , Молдовците могат да се сбогуват с приднестровието , както Украйна се сбогува с Крим ! Руската мърша трябва да се изрине , барабар с Путя
  • 2 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    приднестровието е нагледен пример кво ги чака в донбас с настаняването на руския свят там!
    иначе пратели наблюдатели от абхазия ,нагорни карабах и южна осетия все легитимни демократични страни.кво ще наблюдават не е ясно.тва все едно да пратиш в хирургия циганин да гледа дали се извършва правилно операцията :))))))))))))))!
  • 3 Бай хой

    3 3 Отговор
    Откога свободните избори и волята на народа са оръдие на диктаторите?

    Опс, забравих че избори се признават само когато са в изгода на "свободният демократичен запад". Само да припомня свободните избори проведени от киев след кървавия преврат на майдана. Да ви обърна внимание и в милата ни Родина как след като народа не избере правилните се започват едни подскачания платени от чужди фондации, намеса на външни финансови институции и глоби. Така излиза че демокрацията не е воля на народа. Няма да питаме какво желаят кримчани, Българи и всякакви други.

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    полов така е русия и абхазия няма как да пращат наблюдатели дали са демократични изборите щото нито в русия нито в абхазия са такива.русия не е демократинча страна ,а абхазия не е и страна :)!изборите в българия са в пъти по-демократични от тези в русия или нагорни карабах.та както казах неуместно е тирани да проверяват дали изборите някъде са демократични.
    в украина не е имало преврат ,провери кво е преврат ,а кво искат кримчани не знаем щото никои не ги е питал.аман от лъжи!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 на Деса шушито

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Заработваме коледната премия?
  • 6 Бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Деске ма, ми те и последните президентски избори в сащ не бяха демократични според шорошоидите тъй като не спечели килъри. И пак Русия им бе виновна и пак Путин се прояви като диктатор дори над американския народ. Схващаш ли колко сте зле шарошоидните бенефициенти на субсидии?

    Схващаш ли колко си елементарно с твърденията че всичко що е руско е зло?

    Сериозно при психиатър, обърни си внимание на здравето че здраве за пари се дава но здраве с пари не се купува.

    Коментиран от #8

  • 7 Диди

    2 4 Отговор
    Хойчо,по телевизията правителството на Германия съобщи на народа,че Русия прави пропаганда за да влияе на изборите през следващата година.
  • 8 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    полов ,когато веднъж ти кажат ,че си магаре може да се обидиш като ти го кажат два пъти може да се сбиеш,а като ти го казват постоянно си купи самар!русия има проблем с целия свят в момента или поне с нормалните държави създаващи 60-70 % от бвп на света и все другите са фашисти,капиталисти и т.н.руснаците подкрепят всичко негативно на тази планета от мадуро до кастро има ли някъде диктатори и ето ги на с ракетите и калашниците да му помагат.и тук ти и тримата от запаса оправдавате тва и даже сте против западните стандарти дето ежедневно ползвате.същински руснаци :)!и като тях презирате демокрацията ама се явявате неини наблюдатели и коректори :)!точно като в приднестровието .абхазия щяла да гледа за спазване на демокрацията при изборите там,и половия ще ни обяснява колко били недемократични изборите в сащ при положение че не вижда никакъв проблем при изборите в русия :)))))))))))))!смях до сълзи!
  • 9 Диди

    1 2 Отговор
    Стояне,за троловете има само една истина,руската.

    Коментиран от #10

  • 10 Трол

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Да си миеш чиниите в Германия, и да не плямпаш много, че като си отвориш устата се разбира защо си на това дереже!
  • 11 Диди

    0 0 Отговор
    Троле,на какво дереже съм?Очаквам отговора ти.