13 Декември, 2016 13:22 1 968 12

Партията на Меркел иска криминализиране на фалшивите новини 

  • ангела меркел

В реч пред парламента канцлерът допусна, че фалшиви новини могат да повлияят върху изборите в Германия през септември

Партията на Меркел иска криминализиране на фалшивите новини  - 1
Снимка: БТА/АР

Християндемократическият съюз на германския канцлер Ангела Меркел иска да прокара закон за криминализиране на фалшивите новини, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА. Агенцията отбелязва, че новината е дошла на фона на опасенията на германския политически елит, че фалшиви медийни публикации могат да повлияят на резултата от федералните парламентарни избори догодина.

"Съзнателно насочената дезинформация с цел дестабилизиране на една държава трябва да бъде наказуема със закон", каза днес депутатът от ХДС Патрик Зенсбург пред медийната група "Функе".

Изненадващата победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ през ноември фокусира вниманието върху степента, до която новинарски сайтове, поднасящи фалшиви новини и маскирани като легитимни медии, могат да повлияят върху мнението на избирателите.

В реч пред парламента наскоро Меркел допусна, че фалшиви новини могат да повлияят и върху изборите в Германия през септември, и призова да се потърсят нови начини за регулиране на информациите в интернет и за по-строги наказания за използване на език на омразата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    6 1 Отговор
    Леле, колко модератори ще се озоват зад решетките, ако и у нас се въведе такъв закон и се спазва, разбира се!
  • 2 ПИЧ

    4 1 Отговор
    БТВ ще са първи,
  • 3 Нагла бабичка

    6 2 Отговор
    Аве тая що не вкара журналистите направо в затвора, както напраи нейния приятел ердоганчо! Кво се прави на демократка то ясно че иска да наложи цензура и от тук насетне всички новини свързани с безобразията и престъпленията на нейните имигранти, ще се обявяват за фалшиви, а тя ще са "такава", защото полицията няма да ги отразява официално!!!
    Шмеркел за 2 г. ги върна германците поне 100г назад, но за сметка на това иска още да "управлява", явно мисията не е приключила до пълното "алах акбар" !?
  • 4 Morgoth

    7 2 Отговор
    От една страна е права, но от друга така се почва - първо фалшивите новини, след това "езика на омразата" (т.е всички които говорят против нейните идеали) и накрая всички инакомислещи.
    Те турците я бяха изрисували с мустачки, да не се окажат прави.
  • 5 Kcaniba

    4 4 Отговор
    Фрау!!!
    Милиони инжинери и лекари - бежанци, е ли не е фейк новина!???
    Химическото оръжие на Садам Хусейн??!!!
    Бактереологичното на Кадафи!????
  • 6 Истината

    3 1 Отговор
    Опаа, духът на Хитлер започна да излиза от Фрау Меркел. Няма как,генът си е ген!

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    тва ли е духа на хитлер?а къв е духа на путин дето национализира всички медии в русия и те ежедневно заливат русия и света с помия?много сте готини руските тролчета дето ставате много съвестни защитници на гражданските права в германия ,но забравяте за елементарните такива в русия .разкажи ми за стандартите дето защитаваш в русия преди да упрекваш меркел.
  • 8 Диди

    0 4 Отговор
    Решението за наказване на фалшива информация е правилно.Така трябва да бъде във всяка държава.
  • 9 123

    1 1 Отговор
    ПЪРВО ТРЯБВА ДА ВКАРАТ В ЗАТВОРА ВСИЧКИ ГЕРМАНСКИ МЕДИИ ,ЗАКЪДЕТО СКРИХА ИНФО ЗА УЖАСА В КЬОЛН ПРЕЗ 2015Г ЗАЕДНО С УПРАВЛЯВАЩИТЕ...
  • 10 иии

    1 1 Отговор
    Разбира се Путин първи в списъка на ШМЕРКЕЛИТА , после Тръмп и опозиция в Германия.
  • 11 ооо

    1 1 Отговор
    Хай ФРАУ Хитлер !
  • 12 234

    1 1 Отговор
    след победа на ТРЪМП , тези идиоти треперят , все измислят лъжи и хитрини ,как да предотвратят гибел на псевдо елити. Един вид трябва себе си да вкарат в затвора ,защото най вече лъжат те и затова мястото им в кочината...
Новини по държави: