Last news in Fakti

13 Декември, 2016 16:07 3 716 2

Затворник оспорва втората си екзекуция във Върховния съд

  • затворник-
  • екзекуция-
  • съд

Съдът отхвърли неговата жалба

Върховният съд в САЩ отказа да разгледа жалбата на осъден на смърт затворник, съобщи NBC.

Затворникът трябва да бъде екзекутиран, след като първия опит за неговата екзекуция се е провалил. Той твърди, че втори опит би бил неконституционен.

Затворникът е Ромел Блуум. Той лежи в затвор в Охайо. При първия опит за неговата екзекуция, изпълнителите са опитали да забият смъртоносна инжекция в тялото му 18 пъти. Те обаче не са намерили достатъчно устойчива вена. Някои от опитите са причинили на затворника огромна болка.

Сега неговите адвокати се опитват да докажат, че при втори опит за екзекуция има риск за нови негови страдания. Според тях това е противоконституционно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    3 1 Отговор
    Браво в най демократичната страна се прилага смъртно наказание , а иначе са хуманни по два пъти ги трепят , но безболезнено с удоволствие да умреш в Америка!

    Коментиран от #2

  • 2 ееееее

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "гого":

    а ти кво го правиш тоя ако ти е заклал детето или децата, да те питам демократично?