13 Декември, 2016 22:07 2 063 8

Сирийското правителство напълно контролира Алепо

  • алепо-
  • правителство-
  • сили

Бойните действия в града са прекратени

Сирийските правителствени сили вече напълно контролира Алепо. Това беше заявено от постоянния руски представител в ООН – Виталий Чуркин, цитиран от ТАСС.

„Редовно получавам информация. Последната е от последните няколко часа. Според нея военните действия в Източно Алепо са напълно прекратени. Настъпи време за практически хуманитарни действия“, заяви Чуркин.

По-рано той заяви, че е постигната договорка с бойците на бунтовниците. На тях е било да се изтеглят от източните части на града. Прекратени са и бомбардировките над града.

„Всички бойци и техните семейства бяха пуснати да напуснат града. Те могат да идат, където изберат. Осигурен им е коридор“, заяви Чуркин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    6 19 Отговор
    ал нусра си ги пуснаха по живо по здраво и клането може да започва.руско-сирииско освобождение!що пуснаха терористите така и не стана ясно,но вече има данни за кланета сред цивилното население.шиитите дето завладяха града заедно със сектантите на асад няма да имат скруполи към останалите в алепо сунити,е ще има и панаири как руските военни лично ще раздават помощи пред камерите на путиновите медии и как хората под дулата на автоматите пеят песни за готиния асад.
  • 2 Апропо

    18 4 Отговор
    Г-н Георгиев , забелязвам , че сте компетентен по всякакви въпроси. Интересно е само да разбера що за ценностна система трябва да има човек за да не се радва на победа над терористи ! Независимо кой я е постигнал. Помните ли , че преди няколко дни в Алепо загинаха медици ? Помните ли , че единия беше ПЕДИАТЪР ? Това говори ли Ви нещо ? И те ли бяха там да се показват ? Има ли значение от каква националност са ?
    Известно ли Ви е значението на думата плазмодйи ?

    Коментиран от #3, #8

  • 3 стоян георгиев

    5 15 Отговор

    До коментар #2 от "Апропо":

    аз господнине ,не се радвам че сирииската армия пропусна ал нусра да си тръгнат от алепо и не се радвам,че асад завладя града.да преди няколко дни бяха убити няколко лекаря в една полева болница,но сега трепането продължава .днес са убити около 80 цивилни сред които и жени и деца от сирииската армия.освен това асад разруши алепо с идеята да избие терористите ,а накрая ги пуска да си идат!!!тва ли е победата?всъщност асад е не по-малък терорист за народа си от ал каида и ид.така че не виждам на какво да се радвам.

    Коментиран от #5

  • 4 Диди

    4 15 Отговор
    След Алепо ще се отправят към Абдил,там се намира гнездото на терористите.Асад изби много невинни в Алепо.Тази вечер даваха директно от Алепо как млада жена описа че са убити около 150 цивилисти,друг сириец каза..,,молим Света,помогнете ни,Асад ще ни избие всички,,Може би не са оживели,но повярвайте сцените бяха трогващи,как се молеха на всички за помощ.Асад е убиец,денят му ще дойде.
  • 5 ТиквоФоб

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    САЩ са се договорили с Путин да не им избива до крак командосите дето са тренирали терористите. Лагерите им за подготовка вече са превзети. Тея дни трябва да четем, че стотици пенсионерски клубове, детски градини, болници, сиропиталища и психодиспансери са опустели, а обитателите им са оставили много невзривени играчки, табли, шахматни дъски и друго оборудване за игри и забавления...
    Деси, ти май загуби една камара братовчеди на пясъчника, а?!

    Коментиран от #6

  • 6 стоян георгиев

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "ТиквоФоб":

    и що са се договорили със сащ бе тиквофобе?нали вчера ти беше руснака с брадвата,щеше да ги трепате и незнам кво си,а сега пак сащ излезнаха виновни за осирацията!!!обясни защо хванатите в обкръжение боици бяха прехвърлени в зони в които ще продължат да воюват срещу асад и русия и ще продължат с радикализацията на местните бунтовници?ако са били американски командоси както между другото приглася и гаварит масква що не ги изловихте и да ги покажехте на света,а ги пуснахте в коритдори без да се разбере .поредната руска таина :)!и поредната осирация,за която ще плащат жителите на сирия.
  • 7 Диди

    3 8 Отговор
    След Алепо ще бомбандират и Абдил,там се намират тези които напуснаха Алепо.
  • 8 ИСТИНАТА Е

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Апропо":

    Аааа господин ТО от край време си реве тук за брадатите главорези...явно им е фен.Него не можеш да го убедиш,че има разлика между опозиция и бандити--Защото даже в устава на ООН е казано"въоражени лица искащи да свалят законната власт не са опозиция-а терористи"...цитирам по памет.Простичко казано,щом си взел оръжието-значи вече си терорист-още повече пък за тия от Сирия....Ама пусти центове...-реално понякога го съжалявам господин ТО--мизерията прави хората по-ниски морално и готови да се превърнат амеби...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания