14 Декември, 2016 15:40 1 894 2

Колорадо подема преврат срещу Тръмп

  • доналд тръмп-
  • хилари клинтън-
  • колорадо

Представителите на Колорадо в електоралната колегия трябва да гласуват за Клинтън

Деветимата представители на Колорадо в електоралната колегия на САЩ, трябва да гласуват за Хилари Клинтън, защото тя е спечелила народния вот, съобщи ABC.

Това постанови съдията от Денвър Елизабет Старс. Според нея всеки представител, който откаже да направи това, може да бъде отзован преди събирането на колегията на 19-ти декември.

Тя отговори на искане на представители на Колорадо, които искат да наложат на президентския пост да бъде поставен кандидатът, спечелил народния вот.

На изборите за президент на САЩ Хилари Клинтън спечели повече гласове от Доналд Тръмп. Тръмп обаче спечели в щатите с повече електорални гласове и той трябва да бъде официално избран за президент по време на съвета на електоралната колегия.

Някои политици обаче се опитват да изменят вота на представителите, като ги накарат да гласуват за кандидата с повече гласове в лицето на Клинтън. Подобни искания има в Калифорния и Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    9 3 Отговор
    Мале,мале голям страх.
  • 2 НКЧ

    5 2 Отговор
    демокрация в действие :)))))))))))