14 Декември, 2016 19:22 865 0

Активисти от "Грийнпийс" щурмуваха сграда в Париж

  • грийнпийс

Десетки активисти на екологична организация "Грийнпийс" бяха задържани от полицията, след като блокираха днес централата на френската електрическа компания Е Де Еф в Париж в знак на протест срещу ядрената й дейност, предаде ДПА.

Полицаи се спуснаха с въжета, за да махнат разпънатото на фасадата на сградата знаме и да свалят качилите се на покрива активисти. Задържаните бяха откарани с полицейски автомобили.

Трийсетина природозащитници се покатериха по-рано през деня на фасадата на сградата, намираща се близо до известния булевард "Шан-з-Елизе", и разпънаха знаме с лика на шефа на Е Де Еф Жан-Бернар Леви и надпис, който гласи, че компанията е задлъжняла със 74 милиарда евро, и това ще продължи, ако тя следва своята ядрена политика, посочва ТАСС.

Други активисти се наредиха пред входа, захванати за жълти варели, облепени със знаци за радиоактивна опасност, а най-малко двама се затвориха в огромен контейнер.

Е Де Еф каза, че ще подаде оплакване срещу "Грийнпийс" заради тази проява, която определи като насилствена агресия.

Компанията управлява 58 реактора, които осигуряват над 75% от електричеството във Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: