Last news in Fakti

16 Декември, 2016 11:36 4 400 18

12-годишен джихадист за малко да окървави Германия

  • момче-
  • атентат-
  • германия

Опит за атентат в Лудвигхафен

12-годишно момче се е опитало да взриви експлозив на коледен базар в германския град Лудвигхафен, съобщи The Local. Момчето е с иракски произход и е родено в Германия. Според списание „Фокус“, което се позовава на силите за сигурност, момчето е било „силно радикализирано“.

Името на младежа не се споменава. Смята се, че той е бил вербуван от член на Ислямска държава. Момчето се е опитало да извърши атентата на 26-ти ноември. Детонаторът на експлозивът обаче се е повредил. Експлозивът е бил скрит в чанта.

Минувач случайно забелязал експлозивът и веднага сигнализирал на властите, които са задържали момчето. То е планирало втори опит за атентат на 6-ти декември.

Момчето е задържано в център за непълнолетни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    12 3 Отговор
    Този не е успял, но следващия ще успее.

    Коментиран от #3

  • 2 хайл

    19 1 Отговор
    Добре,че излезе тази новина да отклони малко вниманието от циганина!!!

    Коментиран от #9

  • 3 стратокастър

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Ако някога си ходил в Германия щеше да си разбрал че такива неща могат да се случат много трудно! Ако паркираш неправилно и след една минута вече пет човека са се обадили в полицията и след пет минути полицията вече те проверява!!!

    Коментиран от #7, #13

  • 4 ссс

    16 0 Отговор
    Да не се окаже после, че е българче от Факултета.
  • 5 капиш

    6 1 Отговор
    Какъв е извода? Ами един:Че и тия чаниаци джихадисти са поредните терористи убиващи невинин хорица за власт богатство кеф. така и не се намери един джихадист който да трепе рецидиви изнасилвачи обирджии? А старите българи трепеха точно такива - разбойниците било боляри било битови. Значи нито институциите нито джихадистите са наред и двете работят срещу ЧОВЕКА. Откъдето извода е един - и институциите и терористите са ни враг!
  • 6 шшш

    16 0 Отговор
    В цялата история важното е това " Момчето е с иракски произход и е родено в Германия и е на 12години." Интеграция на мусюлмани не върви, това го вижда цяла Европа ,особено през последни години във връзка с ИДИЛ , просто и ясно няма как да стане , а ще има терор и насилие. Извод е един трябва да ги върнат всички до един у дома при техния начин на живот,няма нищо лошо в това..трябва да се радват...нали ...
  • 7 еее

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "стратокастър":

    трудно стават ,но напоследък все по често...
  • 8 От опит

    9 1 Отговор
    Бейби бума си върви заедно със Бум-Бума,това трябва да разберат германските управляващи!
  • 9 Бай хой

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "хайл":

    Тя новината трябваше да излезе още през ноември но тогава свободните и независими западни медии бяха заети с отразяването на кървавия инцидент с уж Българина който се оказа че не е никакъв Българин а някакъв си интегриран ром. Все пак опита за атентат е извършен на 26 ноември а всички еврогейски медии тогава ревяха в един глас заради хулигански случай какъвто се случва вероятно във всеки град и навсякъде по света от пияници.

    Явно хулиганската проява е много по опасна от опита за взривяване на оживен базар.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Deutschland unter allen

    11 1 Отговор
    Направо се учудвам, че тази новина все пак се е разчула!? В Германия има наложена невероятна цензура върху новините с престъпления от желаните имигранти мюслита и обратно впрегва се цялата медиина машина, ако индивид от източния блок сътвори нещо!
    Меркел недвусмислено е показвала неприязанта към българи, поляци и пр.
    Иначе по темата да продължават в същия дих и в скоро време вместо да пеят коледни песнички, ще слушат "песнички" от минаретата !
  • 12 виж

    11 1 Отговор
    За съжаление никой не иска да се поучи от майката Природа. Кукувиците например снасят яйце в гнездото на някоя добра птица и след като пиленцата и кукувичето се излюпят последното брутално избива и изхвърля пиленцата на добрата птица, а тя вместо да го изхвърли него започва да го отглежа все едно е нейно!!!
    Този модел да ви напомня за нещо, за някой канцлер, страна .... ???
  • 13 Айбанес

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "стратокастър":

    Зимно време в Германия не си длъжен да караш със зимни гуми, но ако има поледица или лоши метеорологични условия и те набарат с летни гуми ти пишат глоба. И представи си как съм край някакво селце в Южна Германия - Бад Хершбах или нещо подобно и си сменям гумите в гората. Тя, гората, е точно над къщите и улицата свършва в нея, като хората честичко си излизат там на пикник и разходки. Застанал съм аз отстрани на пътеката, не преча на никого, но не ми се дават пари за гумаджия, който да свали летните джанти с гумите и да ми качи зимния комплект джанти с гумите. В общи линии, първите пешеходци, които ме видяха, явно са извикали селския полицай и той пристига на мотор на десетата минута. Почват едни разговори, едни обяснения, че не искам да давам €50 да ми свалят гумите като мога сам да ги сменя. Показвам документи и не вярват, и не вярват, че не съм си откраднал колата :-).
  • 14 Deutschland unter allen

    5 1 Отговор
    Айбанес, това с реда в Германия скоро, ще отмине и ще бъде наложен нов ред ! Сега гледам в новините питат млад германе, какво мисли за 2 та опита от тоя малкия иракчанин да взриви базара, а тоя се лендзи малоумно и казва "Това може да се случи навсякъде да продължаваме да пием"!?!? Е тов са сега германците мислят си, че всичко, ще се нареди от самосебе си и ще ги пропусне ! Какво да го коментираме повече!?!?
  • 15 Kcaniba

    7 1 Отговор
    Деградация на Европа
    започна
    Сега!!!!!
  • 16 дедов ротор

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Момчето е с иракски произход и е родено в Германия.-Ами да го пишат германец,както нашият циганин от метрото е с индийски произход роден в България,но го написаха българин!
  • 17 ruffian

    1 0 Отговор
    Браво бе ето интегрират се.До вчера си се взривяваха.Днес вече е ''за малко''
  • 18 гошо

    0 1 Отговор
    Лудвигсхафен се пише бре.
    А и там няма немци.
    Там е пълно с турчаля и не само там
Новини по държави: