Last news in Fakti

16 Декември, 2016 20:16 2 848 2

Филипинският президент призна, че е убил трима души

  • родриго дутерте-
  • филипини-
  • убийства-
  • президент-
  • давао

Дутерте е убил тримата престъпници, докато е бил кмет на град Давао

Филипинският президент призна, че е убил трима души - 1
Снимка: БТА/ AP

Филипинският президент Родриго Дутерте призна пред Би Би Си, че лично е убил трима души, докато е бил кмет на град Давао.

„Убих трима от тях. Не знам колко от моите куршуми попаднаха в телата им. Случи се и не мога да лъжа“, заяви държавният глава на азиатската страна.

Попитан дали този факт го прави подходящ човек за президента на страната си, Дутерте отговори: „Да, разбира се!“.

„Имайки предвид проблемите на моята страна – да. Във Филипините има четири милиона наркомани. Така че това не е шега. Докато има наркобарони, борбата ще продължи – до последния ден на моя мандат“, подчерта Родриго Дутерте.

Настоящият президент на Филипините бе кмет на Давао дълги години и още тогава си спечели репутацията на брутален враг на престъпността и разпространението на наркотици.

Още през 2015 година спомена, че е убивал хора като градоначалник. Дутерте добави, че мъжете са били заподозрени в отвличане и изнасилване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамар

    10 0 Отговор
    4 милиона наркомани ги прави страна от зомбита, това е огромен проблем който рано или късно се решава по начина Дутерте, а ако чакат да станат 8 или 12 вече ще е късно, не че сега не е
  • 2 Samo taka

    5 0 Отговор
    4 милиона са 4 %. В България няма ли 240000 наркомани ама нямаме Дутерте за бандитите.