17 Декември, 2016 19:35 2 677 8

Дутерте: Чао Америка. Парите ви не ни трябват

  • родриго дутерте-
  • америка-
  • филипините

Президентът на Филипините се обърна към Русия

Дутерте: Чао Америка. Парите ви не ни трябват - 1
Снимка: БТА/AP

„Чао, чао Америка“. Това заяви президентът на Филипините Родриго Дутерте, цитиран от NBC.

Дутерте разкритикува САЩ заради спирането на голям пакет от финансови помощи, заради опасения за нарушение на човешки права в страната. Те са оправдани с обвиненията за извънсъдебни убийства от страна на полицията. В момента в страната тече мащабна акция срещу разпространението на наркотици.

„Приемам, че ни спират парите. Ние можем да се справим и без парите на Америка. Американците обаче трябва също да приемат последствията. Те трябва да приемат да напуснат Филипините и свалянето на споразумението за визите.

Чао, чао Америка. Русия може да е ценен наш партньор. Те не обиждат хората. Те не се месят в работите на другите“, заяви Дутерте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KROMI

    29 6 Отговор
    Добре го е казал ,да си ги взимат доларчетата и отзат да си ги заврът ако щът. Човека поне има достойнство за разлика от нашите долнопробни гъзомийници в парламента.
  • 2 Патето Яки

    13 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Добре го е казал ....... Човека има достойнство за разлика от нашите.....
  • 3 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    този става все по-весел.сега не му трябвало вече да е ок със сащ щял да печели от русия :)!дуерте за наркоманите ,може и да имаш някакво реално основание ,макар че начина ти няма да направи нищо за да ги редуцира,но за очакванията ти от просперитет с руснаците ,тва вече е прекалено .поне да беше питал фидел и компанията дето цъфнаха и вързаха .
  • 4 Диди

    2 7 Отговор
    Когато народа започне да гладува,ще видим дали ще се прави на велик с изказванията си.
  • 5 no name no face no number

    6 2 Отговор
    Браво така се печели независимост и уважение.Дано скоро и европа, че да започна да я пиша с главна буква ама надали........
  • 6 ОЛЕЛЕЕЕ

    2 8 Отговор
    . . . "Публикувано във факти.бг: Те не обиждат хората. Те не се месят в работите на другите“, заяви Дутерте. " . . . Много добре , той не знае какво е петдесет години под руски сапог . Да пита половин Европа . Руската тактика пробива само при такива . . . .
  • 7 mediator37

    5 1 Отговор
    Пренасочва бюджета на Филипините заделен за военни и промишлени доставки към Русия, вместо САЩ. За САЩ- красный палец.
    Иначе Филипините отдавна се развиват, изхранват и съществуват без САЩ и без Русия и ще продължат да си съществуват без тях. Ако имат нужда от нещо Китай може да им даде всичко и в повече, САЩ са излишни.
  • 8 Kcaniba

    1 1 Отговор
    Дутерте - Гудбай Банана!!
    Привет Володя! ;) )))