19 Декември, 2016 12:55 1 678 13

НАТО и Русия седнаха на една маса

  • нато-
  • русия-
  • брюксел-
  • среща-
  • диалог

Конфликтът в Украйна ще бъде сред основните теми на срещата

НАТО и Русия седнаха на една маса - 1
Снимка: БТА/ AP

Представители на НАТО и Русия седнаха на една маса в Брюксел, за да обсъдят отношенията между алианса и Москва и перспективите през следващите месеци.

Срещата е трета от началото на тази година. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че основни теми на разговорите ще бъдат конфликта в Украйна и прозрачността на военните маневри.

Алиансът ще се опита да убеди Кремъл, че разполагането на военнослужещи в балтийските страни е отбранителна мярка, а не опасност за руснаците.

Москва вече изрази загриженост от военната активност на НАТО близо до своите граници. Руският представител Александър Грушко заяви, че очаква „открит диалог“.

Натовският командир Къртис Скапароти заяви, че Русия не е прозрачна и изрази загриженост от честите военни учения на руснаците и техните съюзнически сили.

През последните месеци отношенията между НАТО и Русия достигнаха точка на замръзване, като последваха взаимни обвинения за засилено военно присъствие и подклаждане на напрежение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 танкист

    7 1 Отговор
    Така трябва да бъде. Да седнат и да се договорят.Винаги са го правили .Ама да седнат ,а не да стоят прави на крак-мак или да са легнали в някоя спалня...Да сядат на масата и да почват...Правили са го още преди Втората световна война, по време на войната ,след войната пак . Какво се счепкаха на последък не мога да ги разбера?
  • 2 Дядо Коледа

    9 0 Отговор
    НАТО се състои от една държаша - САЩ, а новия Президент Трамп пари за "защита и сваляне на правителства - други държави" няма да даде!
    Останалия пълнеж сяда на една маса с МОСКВА!
    Пари за конфронтация с РУСИЯ няма, по-добре да свалим гажите!
  • 3 Kcaniba

    7 3 Отговор
    Та нали с МОСКВА да се преговаря е безмислено!!
    Русия фалирала, армията и само на картинките е силна!!
    Танковете и техниката и се чупят на парадите!!!
    Пияните ушанки, ватници и мужици не стават за нищо, освен да се таркалят в калта...
    Санкции налагаме...
    За какво са седнали да преговарят тези от НАТО!!????(1600 танка са докарали в Холандия, че с тях ще оплашат пияните ушанки??))))
    Това Банана, бившият президент - лъжливото негро, съвсем е овапсал пейзажът нещо, а???
  • 4 Уважението се дължи на силата!

    6 1 Отговор
    Икономика, Армия, Флот и сплотен народ! СЛАВА РОССИИ. Няма повече бомби като в Югославия, Либия, Сирия и Ирак и т.н. Днес РУСИЯ не е същата. РУСИЯ е фактор с който всеки ще се съобразява! ВСЯ ВЛАСТ СОЕЕТОВ! А не елитов! В БГ събираме храна за гладните-дарение. ГЛАДНИ ХОРА в БЪЛГАРИЯ? Та това не е било и по ТУРСКО. Днес ЕНИЧЕРИ ли ни бастисват?

    Коментиран от #8

  • 5 misli posle govori

    1 1 Отговор
    до 2019г. всички военни заводи по света са ангажирани с договори за изпълнение на военни поръчки.
    1600 танка нищо не значи е каймака има в момента доста повече неща, които повечето хора не виждат.
    По важно за второстепенна страна като нашата и новия Президент и Правителство е да запазваме разумен баланс между глобалните играчи, защото всяка заета позиция ще бъде във вреда за страната ни.Българските заводи например изнасят за САЩ и Саудитска арабия, оръжие, после следва реекспорт към конхликтите в Ирак Сирия и аФганистан и Йемен- пак така докъм 2020година нашите заводи ще бачкат на три смени и някъде по света ще се страда, само да не се подпали нашето чердже
  • 6 Хасан

    0 3 Отговор
    Абе казвам ви има 4 глобални сили -САЩ,Русия, Китай и Турция..Да седнат и да установят нов ред.. Стига войни

    Коментиран от #7

  • 7 kcaniba

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Иран?? Индия!!!
    Турция е регионална = Британия, Франция, Бразилия и т.н. ;)
  • 8 mediator37

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Уважението се дължи на силата!":

    Военен бюджет на Русия 64,4 млрд. дол.
    Военен бюджет на САЩ 598,0 млрд. дол.

    От първите 10 по обем на продукцията оръжейни фирми в света 7 са американски, 1 италианска, 1 английска и 1 европейска. (консорциум). До 2015г. година бяха американските бяха 8, но Локхийд Мартин изкупи Сикорски.
    А от 100-те 41 са американски.

    Коментиран от #10

  • 9 До плезиатор37

    3 1 Отговор
    Продължавай да се самоплезиадираш37. Кучетата си лаят а Керванът "Кузнецов" си върви и извърши толкоз полети, щото твоите гов НАТО вци взети заедно пре цялата 2016 в Сирия не го превишават. Такива дупелизиатори37 газеха поробеният народ по турско - казваха им Чорбади. Такива хюмнезатори37 газеха българският народ и след Освобождението-съдията на Левски углавни върховният съд а доносника му Джендо Джедев - медиатор предател сред въстаниците стана зам. председател на ВНС - известен като Захари Стоянов. Такива бурсицимедиатори37 докараха живота на хората в България да се вдигнат Септември 1923 г. на въстание. Христо Смирненски хвърлиха жив в пеща на локомотива. Такива плагиатори37 рязаха глави на народа и ги набиваха на колове разнасяйки ги по селата за назидание и страх 1941-1944. Такива мижитуркиатори37 като теб бяха и в ръководството на БКП където качил се веднъж на белия кон не слезе от него а след Перестройката почти всичко държавно приватизира и на стремежа към справедливост от страна на народа махна намира. Мурдераторе37, ЕС е взел дал, келепира от там е въпрос на месеци, и ще изригне немотията у нас с такава сила че ще ви се види тясна държавата. Рано или късно всяко извращение има край. Запомни туй от мен. Бедняка няма какво да губи освен мизерията и унижението към него на такива като теб народоистезатори37! Ще берете ядове.
  • 10 Kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    Т.е. кой е агресорът!!??
    кой се стреми към военното превъзходство, прикривайки се пред надупените мишоци с баннерът -Руска агресия!!????
    Иначе:
    - Публикувано във факти.бг:
    Военен бюджет на Русия 64,4 млрд. дол.
    Военен бюджет на САЩ 598,0 млрд. дол.

    - Аритметиката е верна!
    - Математиката е грешна!!!
    1 ден война на УСА струва 500 милион доларс
    1 ден война на РУ струва 50 милион доларс
    единица бойна техника на РУ в 10 пъти е по евтина от аналозите на УСА!!
    Сега сборувайте, ако имате аналитични и математически способности!!!
    ;)

    ФАЩ е балон
    във всяко 1 отношение!!!
  • 11 гост

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Натовският командир Къртис Скапароти заяви, че Русия не е прозрачна и изрази загриженост от честите военни учения на руснаците и техните съюзнически сили.
    -каквото повикало такова се обадило
  • 12 гост

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: НАТО и Русия седнаха на една маса - а света,ще го отнася,НАЗДРАВЕ
  • 13 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    да се изтеглят от крим и донбас и да свалят путин,после ще се махнат санкциите.
Новини по държави: