19 Декември, 2016 22:41 1 799 1

Ердоган се обади на Путин

  • турция-
  • русия-
  • убийство-
  • реджеп тайип ердоган-
  • владимир путин-
  • андрей карлов-
  • телефонен разговор

Турският президент е разговарял с руския си колега за убийството на руски топ дипломат

Ердоган се обади на Путин - 1
Снимка АП/БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се е обадил по телефона на руския президент Владимир Путин, за да разговарят след убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов, съобщава турският вестник Milliyet.

„Президентът разговаря по телефона с руския президент Владимир Путин, за да сподели информация за днешното нападение“, заяви говорителят на турската президентска администрация Ибрахим Калън в официално заявление.

Убийството предизвика яростна реакция от страна на Москва, която определи случилото се като терористична атака.

"Паметта на този изключителен руски дипломат, човекът, допринесъл толкова много за борба срещу тероризма по време на своята дипломатическа служба, винаги ще остане в сърцата ни", се казва в официалното изявление на руското външно министерство.

Андрей Карлов бе застрелян от бивш турски полицай, докато произнасяше реч в галерията за модерно изкуство в Анкара. След като прострелва посланика, нападателят изкрещял: "Не забравяйте за Алепо, не забравяйте за Сирия".

Турция е сред страните, които се противопоставят на управлението на сирийския президент Башар Асад. Същевременно Русия е сред най-близките съюзници на правителството в Сирия и дори изпрати своята армия и военновъздушните си сили да се сражават на страната на сирийския лидер.

Напрежението ескалира през последните седмици, след като правителствените сили на Асад си върнаха контрола на град Алепо, който се превърна в епицентър на кървавата гражданска война в страната, която продължава вече почти 6 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 2 Отговор
    Той му се е обадил ,но кой ще му повярва ? Няма кой .
Новини по държави: