Last news in Fakti

20 Декември, 2016 17:20 946 0

Израелски депутат контрабандно носел GSM-и на затворници от Хамас

  • израел-
  • затвор-
  • заторници-
  • терористи-
  • мобилни телефони-
  • депутат-
  • обединена арабска листа-
  • контрабанда

Нетаняху заяви, че ако обвиненията срещу Базел Гатас се потвърдят, сигурността на Израел е застрашена

Израелски депутат контрабандно носел GSM-и на затворници от Хамас - 1

Израелски депутат от арабски произход бе обвинен в контрабандно внасяне на мобилни телефони в затвор и предоставянето им на палестински затворници от екстремисткото движение "Хамас", съобщиха израелските медии.

Базел Гатас от партия "Обединена арабска листа" е бил привикан от полицията в понеделник вечер, за да отговаря на обвиненията за подпомагане на палестински затворници, осъдени за тероризъм, съобщава радио Израел.

Според израелската телевизия News24, депутатът се опитал да се укрие от полицията и да избяга.

Според разследване, проведено от израелската затворническа служба арабският депутат неколкократно е посещавал палестински затворници, излежаващи присъди за престъпления срещу сигурността на държавата Израел.

Според обвиненията, Гатас тайно им е давал мобилни телефони, за да могат да планират атентати дори и зад решетките.

В неделя вечер премиерът Бенямин Нетаняху говори по темата като заяви, че твърденията се окажат верни, то този случай ще покаже, че има сериозни пропуски в израелската система за сигурност.

"Ако съмненията по отношение на Гатас се потвърдят, то те са изключително сериозна заплаха за сигурността на Израел и цивилното население. Онези, които подриват сигурността на нашата държава, трябва да се наказват строго и нямат място в Кнесета (израелския парламент)", заяви израелският премиер.

На Гатас е била издадена забрана за пътуване, съобщава телевизионният канал Channel 2, позовавайки се на полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА