20 Декември, 2016 20:36 1 847 4

Освободиха арестувания за нападението в Берлин

  • германия-
  • заподозрян-
  • нападение-
  • берлин-
  • камион

Истинският нападател е на свобода, обявиха германските власти

Освободиха арестувания за нападението в Берлин - 1
Снимки: БТА/ AP

Германските власти освободиха от ареста мъжа, задържан по подозрения в извършването на терористичен атентат в Берлин, съобщи вестник „Билд“.

Прокуратурата обяви, че няма достатъчно доказателства срещу задържания, за да му бъде наложена мярка за постоянно задържане.

12 души бяха убити, а 49 ранени на коледен базар в германската столица, след като камион се вряза в тълпата минувачи. Някои от ранените са в критично състояние.

По-рано днес източник от полицията разкри пред „Ди Велт“, че властите са арестували грешния човек. Нападателят е на свобода и е възможно да е въоръжен.

23-годишният мъж, който бе задържан, е пристигнал в Германия преди година и е бил известен на полицията с дребни престъпления, но няма връзка с нападението в Берлин.

Междувременно Бранденбургската врата в Берлин бе оцветена в цветовете на германския флаг в знак на почит към загиналите и ранените при нападението.

Освободиха арестувания за нападението в Берлин


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уууууууууу

    12 0 Отговор
    Ей това е Германия Нищо не могат да направят на терористите! Но поне да го нангради тъпата овца меркел и да му каже още убивай при нас няма закони !!!Ако стане Хитлер даа види каква е анархия пак ще умре !!!
  • 2 Шпицкомандо

    7 0 Отговор
    Аууу, намацали били Бранденбургската врата - какъв достоен отговор, разбираш ли! Както са тръгнали, скоро всички врати в немско ще са вапцани, и вътрешните им домашни врати, да даже и вратите на шкафчетата - чак докато новите арийци (кат`оня, дето се смее на мястото на атентата) се засрамят и обещаят, че повече няма да правят така!
  • 3 БАТЕ ЖОРО

    0 0 Отговор
    ако беше тука щяха да го гръмнат още на момента и случая щеше да е приключен. в края на краищата щом е бягал, значи все нещо е направил. има да се учат немците.
  • 4 VMORO

    0 0 Отговор
    Докато не си върнат старите цветове на знамето и ние докато не си върнем стария химн и стария правопис няма да мръднат нещата в положителна посока
Новини по държави: