21 Декември, 2016 15:51 1 500 1

ЕК разширява Шенген - информационно

  • ек-
  • разширява-
  • шенген-
  • информационно
ЕК разширява Шенген - информационно - 1

Европейската комисия направи предложения за разширяване на обхвата на Шенгенската информационна система, за да се запълнят информационните празноти и да се подобри обменът на информация относно тероризма, трансграничната престъпност и незаконната миграция, което ще допринесе за по-добър контрол на външните граници и за изграждане на ефективен и устойчив Съюз на сигурност в ЕС.

Шенгенската информационна система е от основно значение за вътрешната сигурност на Европа. Предлаганите днес мерки ще доведат до значителни технически и оперативни подобрения, които ще направят по-лесно откриването и установяването на самоличността на лица, издирвани във връзка с престъпни дейности. Освен това те ще подобрят сътрудничеството и обмена на информация между държавите членки и със съответните агенции на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай

    0 0 Отговор
    ДС е злеее,според. Журналисти и ЕВропеиска европа,а шенген какво е,а ,дс по европеиски,информацията е злато,без значение от режима и наименованиети.Капиш,а,бегай си играй
Новини по държави: