Last news in Fakti

21 Декември, 2016 19:06, обновена 21 Декември, 2016 23:54 3 280 12

И последният бунтовник напусна Алепо, предавайки града на Асад

  • алепо-
  • сирия-
  • евакуация-
  • правителствени сили-
  • забавяне-
  • бунтовници-
  • цивилни

Последният етап от евакуацията на Алепо беше подновена в сряда следобед след 24-часова пауза

И последният бунтовник напусна Алепо, предавайки града на Асад - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Сирийският президент Башар Асад най-сетне получи пълен контрол над Алепо, след като и последният бунтовник напусна опустошения град. За това съобщи късно в сряда вечерта, базираната във Великобритания, Сирийска обсерватория за правата на човека, която следи отблизо гражданската война в Сирия.

Според нейни източници, намиращи се на място в Сирия, всички бунтовници са напуснали източните райони на Алепо.

Обезлюденият северен сирийски град, който през последните месеци бе арена на най-ожесточените сражения и сблъсъци между правителствените сили и бунтовниците, беше поставен под пълния контрол на сирийското правителство.

И последният бунтовник напусна Алепо, предавайки града на Асад

Въпреки това, представители от ООН и от Държавния департамент на САЩ, заявиха пред Ройтерс, че не могат да потвърдят официално тази информация.

Финалната фаза от евакуацията на Алепо беше подновена в сряда следобед, след 24-часово прекъсване, съобщава Би Би Си.

Сирийската държавна телевизия показа кадри на автобуси, които напускат окупираните от бунтовниците източни квартали на сирийския град и навлизат в района, който е под контрола на правителствените сили.

И последният бунтовник напусна Алепо, предавайки града на Асад
Снимки АП и Синхуа / БТА

Информацията за възобновените действия по изселването на цивилни бе потвърдена пред Ройтерс от официален представител на ООН.

По-рано активисти съобщиха, че в контролираната от бунтовниците територия на града, през изминалата нощ са останали блокирани 60 автобуса с хора. Около 3000 души, без почти никакви провизии за ядене и пиене, е трябвало да чакат в мразовитото време.

Причините за изненадващото спиране на евакуацията не са ясни. Но държавните медии обвиниха бунтовниците в съседната провинция Идлиб, че са направили опит да попречат на евакуацията на два проправителствени шиитски града в региона.

И последният бунтовник напусна Алепо, предавайки града на Асад


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    18 0 Отговор
    виждал ли е някой от Сирийска обсерватория за правата на човека, зад която стои бивш военен в Лондон с неясно финансиране? Чувал ли е някой за Белите каски - основен информационен източник на обсерваторията на място в Сирия, които са леко въоръжени и доста активни в даавията? Мда, медии на 21 век.............
  • 2 стоян георгиев

    1 20 Отговор
    специално за трола дето се хваща на басове ,че нямало да избяга никои от алепо ,щото обичали асад:)!клип от днес.хората в алепо са пред хуманитарна катастрофа ,заваля и сняг ,а на асад и руснаците им е през ... че поне още 40000 човека нямат ни каде да идат ни как да се стоплят и кво да ядат.руския мир идва в алепо с пълна скорост,а жителите му се опитват да избягат заедно с терористите :)до сега около 40000 успяха.за да бъда максимално точен искам да кажа че 100 хиляди от жителите са преместени от алепо от асад и руснаците по време на сраженията ,но за тях няма данни ни къде са ни в кво положение са.източно алепо ще стане призрачен град в наи- скоро време.ето и репортажа.приятно гледане особено за трола дето се хваща на бас с неподходящи хора :)!

    https://www.youtube.com/watch?v=oojHMW2JD8I

    Коментиран от #3, #4, #5, #6

  • 3 Трол

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Трола да цункаш някъде! Дай цитат къдета съм казал-Публикувано във факти.бг: специално за трола дето се хваща на басове ,че нямало да избяга никои от алепо ,щото обичали асад.
    Дай доказателство за-
    Публикувано във факти.бг: 100 хиляди от жителите са преместени от алепо от асад и руснаците по време на сраженията ,но за тях няма данни ни къде са ни в кво положение са.
    Като няма данни за тях, ти откъде имаш? Козяк ли ти пее? Смехуркооооо!

    Коментиран от #9

  • 4 Трол

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Ето ги твоите думи-Публикувано във факти.бг: само болни хора могат да вярват че 3-4000 бунтовника са държали на сила 200000 човека в източно алепо.тва технически е невъзможно и се вижда нагледно в мосул където всеки ден кервани от хора излизат от владяната от идил територия,а в алепо хората ядяха плевели само и само да не попаднат при асад.
    Аз оборвам тях! А ти само плямпаш за каквото ти плащат от Козяк. Наистина си болно.

    Коментиран от #10

  • 5 Бай хой

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Деске какво стана с отговора на въпроса ми - имаше ли в Алепо джахидисти от идил и ан нусра, какво стана с тях, кой се застъпи за тях, кой им помогна да се евакуират и къде точно се евакуират и с какво се занимават на новата си локация?

    Коментиран от #11

  • 6 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Ти усещаш ли се какви ги пишеш или ти дават НПО лозунгите и ги преписваш с целия ти интелект на първолак? Я ми обясни, както си го написал аджаба, как по време на военни действия ще извядеш насила 100 000 души! Та дори и на части, без спиране на фърлянето на джепане! Ти имаш ли мисловен процес? Един път нямали какво да ядат, друг път едва ли не си правели гала обяд от панирани плевели. Изумяваш с вдлъбнатостта си в областта над раменете!

    Коментиран от #12

  • 7 Shamil

    0 1 Отговор
    Щом ушанките напуснат Сирия с асад е свършено

    Коментиран от #8

  • 8 Д'Мин

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Shamil":

    И след Асад, като Либия,Ирак и Афганистан?
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    що не гледа брифинга бе ?дадох ти го целия на руски и англииски!руснаците казаха че са извели 100 хиляди човека от алепо по време на боевете ,но нито дадоха кадри къде са нито как са устроени.и до ден днешен няма поместени такива кадри в руските сми .ако ти намериш руски бежански лагер устроен за жителите на алепо и сниман в тубата може да го публикуваш .ще съм ти благодарен.за сравнение турските бежански лагери както и настаняването на бежанците в идлиб е постоянно докоментирано в тубата.
  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Трол":

    да тва са моите думи и кво в тях не ти е ясно или не е вярно.
    тези думи въобще не пречат на твърдението ми че 100 хиляди ще напуснат алепо.биха го напуснали и 200 хиляди ,но за съжаление половината вече са изведени от руснаците и няма как да го сторят два пъти.та след този ми пост и развилата се ситуация писах че поне 100 ще се изселят от алепо в посока идлиб и турция,което и се случва.кво има неясно тук?дадох ти и постовете в които го твърдя конкретно ,а ти се хващаш на бас че няма да се случи.
    болния си ти ,щото въпреки очевидното фиаско на твърденията ти ,продължаваш да търсиш под вола теле!кво очакваш да се случи да се върнат 50-60000 за да останат под 20000 избягалите в посока бунтовниците или че ще те оставя да правиш още такива смешни твърдения или пък си мислиш, че ще приема че си прав ,след като се о.ра за пореден път?доста си се объркал.време е да смениш ника щото ще те спукам ,няма да има скоро пост в които да не ти напомня кви ги твардиш и кво стана!
  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    ти вземи поне веднъж прочети за кво се пише бе.не ти ли омръзна само да спамиш?
  • 12 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    аз акъл имам ама ти нямаш.по време на военни деиствия наи- лесно се извеждат цивилни ,щото лесно стават обект на насилие и те много добре го осъзнават.справка всички воини дето се сетиш.може да провериш как са преместени при военни деиствия маса цивилни в югославия или германия през втората световна.руснаците тва го показваха не еднократно как във взетите квартали вадят хората ,които много ги обичат и после ги извеждат от града.сред обичливите някои изокваше през известно време като успее да се спаси ква е била любовта особено с таината полиция на асад и шиитските боици на хизбула и иран,но тва ти си го пропуснал,както и много друго инфо от ситуацията .тревожното е че изведените не се знае къде са .поне в руските медии не са снимани местата където са дислоцирани ,а тва са много хора.основно се прави изявление че са добре и тва е.има много материал с хората когато се извеждат от зоната на военни деиствия и после ги няма.аз не казвам че са ги изтрепали всичките,а че няма яснота къде са и как са.за разлика от тях дислоцираните в зоната на бунтовниците са обект на медиино внимание всекидневно от всякакъв тип медии.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания