Last news in Fakti

23 Декември, 2016 12:27 1 703 5

Отиваш в САЩ – показваш си Фейсбука!

  • фейсбук-
  • сащ-
  • мерки-
  • сигурност-
  • информация

US службите се надяват, че по този начин ще идентифицират потенциални заплахи

Отиваш в САЩ – показваш си Фейсбука! - 1
Снимка: БТА/ AP

Граничните и митнически служби в Съединените американски щати намериха нов начин да се борят срещу потенциалните заплахи, съобщи „Политико“.

Чуждестранните граждани, които пристигат на американска територия за временен престой – без визи – ще трябва да дадат информация за профилите си в социалните мрежи.

Според американските служби тази мярка ще може да послужи като индикация за бъдеща заплаха. Чужденците ще трябва да посочат информация за акаунтите си във Фейсбук, Туитър, Инстаграм и други сайтове.

Към този момент мярката има само препоръчителен характер за гражданите. Целта на властите е да разберат дали въпросният човек има връзки с терористична организация.

Интернет асоциацията, която представлява големите социални мрежи, разкритикува решението на властите, което според тях нарушава личната свобода на гражданите.

Говорител на службите заяви, че мярката е била одобрена на 19 декември. Тя идва на фона на терористичното нападение в германската столица Берлин, при което бяха убити 12 души. Мерките за сигурност в Европа и САЩ остават повишени по коледните и новогодишни празници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фейсмук

    11 0 Отговор
    Аз напримет не ползвам социални мрежи и ся кво!?
    Този постинг във факти брои ли се? Ха ха
    Това затвърждава твърденито, че зад фейса и подобни "социслки" седи ЦРУ, нвмаш фейс ми направи си за да те следим и тогава влизай ???
  • 2 бббббб

    6 0 Отговор
    Тук и за най-малкото нещо БХК,депутати,министри,журноля и престъпници пищят по службите,а камо ли да ти проверяват,телефона и социалните мрежи за някаква престъпна дейност.Правата на човека са на първо място в БГ. А,сигурността на гражданите е лична отговорност.
  • 3 Дядо Коледа

    5 1 Отговор
    А ако нямам?

    Не ми и трябва да ме следят "демократичните либерални служби".

    Коментиран от #4

  • 4 ссс

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо Коледа":

    Един наивник на напреднала възраст ! Ти пък точно на ..й кому си нужен, че да те следят ? Вярвай ми, ако рече някой да те следи това, че не си регистриран в соц мрежите, ще му е последния проблем.
  • 5 пръча

    3 0 Отговор
    Ааа аз фейсбук нямам,ще трябва да им покажа "слепеца"!