Last news in Fakti

24 Декември, 2016 14:51 1 785 0

В Тунис арестуваха роднина на убития атентатор

  • тунис-
  • анис амри-
  • атентатор-
  • роднина-
  • арест-
  • терорист-
  • берлин

Арестувани са трима души на възраст между 18 и 27 години

В Тунис арестуваха роднина на убития атентатор - 1
Снимка: БТА/ AP

Тунизийските власти арестуваха роднина на убития в Милано терорист Анис Амри, съобщи Би Би Си. Тунизиецът уби 12 души на коледен базар в Берлин, след като се вряза в тълпата с камион.

От вътрешното министерство на африканската страна обявиха, че е бил задържан племенника на атентатора, както и други двама души. Тримата са на възраст между 18 и 27 години.

Смята се, че всичките те са били част от терористична клетка. Разследващите смятат, че Анис Амри е комуникирал със своя племенник.

По информация на ведомството роднината на Анис Амри също е бил поддръжник на джихадистката групировка „Ислямска държава“.

24-годишният тунизиец Анис Амри беше застрелян от италиански полицай в северния италиански град Милано.

При рутинна пътна проверка Анис Амри е извадил пистолет и се е стигнало до размяна на огън с италиански полицаи. Един от тях е бил ранен при престрелката, но няма опасност за живота му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА