Last news in Fakti

24 Декември, 2016 18:02 3 248 13

Сценарият Frexit се задава на хоризонта

  • марин льо пен-
  • франция-
  • frexit-
  • европейски съюз-
  • президент-
  • нато

Марин льо Пен иска Франция да излезе от НАТО

Сценарият Frexit се задава на хоризонта - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерката на политическата партия „Национален фронт“ Марин льо Пен заяви, че сценарият Frexit ще бъде на дневен ред в страната, ако бъде избрана за президент догодина.

В интервю за гръцкия вестник „Димоктария” Марин льо Пен заяви, че хората трябва да имат право да изберат свободата от робството и изнудването, наложени от Брюксел.

Според лидерката на „Национален фронт” страната й трябва да последва примера на Великобритания и да излезе от Европейския съюз.

Марин льо Пен подчерта, че Франция също така трябва да излете от НАТО. „Алиансът беше създаден, за да ни пази от страните от Варшавския договор и експанзионизма на Съветския съюз. Те обаче вече не съществуват”, заяви Марин льо Пен, която ще се бори за президентския пост догодина.

Относно Турция, тя заяви, че не е съгласна страната да стане пълноправен член на европейската общност. Марин льо Пен добави, че Европа трябва да спре „цунамито от мигранти” и да ги върне в тяхната родина.

Президентските избори във Франция ще се проведат през месец април 2017 година. Настоящият държавен глава Франсоа Оланд заяви, че няма да се кандидатира за нов мандат.

Преди дни Марин льо Пен обеща също така, че ако догодина бъде избрана за президент на Франция, ще поръча втори самолетоносач за въоръжените сили.

Марин льо Пен иска да бъдат увеличени и средствата за отбрана, като плановете й са до 2022 година те да достигнат 3% от брутния вътрешен продукт на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    22 3 Отговор
    Хитро от нейна страна . Ако не друго ще си спестят много пари .И никой няма да ги задължава да пращат войска при предстоящия военен конфликт , а той е неизбежен .
    Ами България какво ще прави с ликвидираната си армия и унищожените стратегически ракети ,които държаха мирни наглите ни съседи ? Ще има пак Румели Миллет .
  • 2 Бай хой

    9 0 Отговор
    .а си, плашеха британците с брексид, след това американците с Тръмп, а сега и французите с льо пен. Май наистина бития и евания насищане нямат.
  • 3 nkavrakov

    16 2 Отговор
    Да се разпада този европейски съюз и всичко да си дойде на мястото.
    С това печатане на пари само прецакват нормалните обикновенни хора.
  • 4 no name no face no number

    15 2 Отговор
    Една разумна дама. Весели празници на всички!
  • 5 Възмутен

    18 1 Отговор
    Алиансът е създаден за да "смуче " пари .България плаща за да бъде член на НАТО ,но ни излиза солено. В момента на българо-турската граница все още използват ЗИЛ-ове и УАЗ-ки останали от Варшавския договор. Къде е НАТО ? Някой да е чул или видял натовски войник да застане на границата ни и да гарантира сигурноста ни ?

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "Възмутен":

    Сам казваш че България плаща членска вноска на НАТО като всяка друга държава -членка,но някакси не ти идва на ум че поради тази причина СМЕ ЧЛЕНОВЕ НА НАТО?!А след като сме членове,толкова ли е трудно да се сетиш чу и ВОЙНИЦИТЕ НИ СА НАТОВСКИ?Наистина ли си мислиш че натовските войници не приличат на нашите,а на "зелени човечета"?

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Колко си заблудена овца

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Наистина ли смяташ неокомплектованата ни и необучена войска за натовска армия? В момента съществуваме като държава по едно стечение на обстоятелствата. Подобието на президент и премиерът в оставка не искаха да пратят армията край границата да пазят от мигранти, за да не дразнели Турция. Пари за прословутата ограда няма, а тя дори не е завършена. Стигат няколко десетки километра обход и ще я заобиколят. Турците пък могат да се почувстват заплашени когато и да е, а при война между членки на НАТО онзи велик чл.5 от Северноатлантическия договор не се прилага. С какво и кой ще изплаши един такъв окупатор? Резолюция на ООН?! САЩ ще са първите, които ще я блокират в Съвета за сигурност. Да не мислиш, че някой ще тръгне да воюва с Турция, която прокарва американските интереси в региона?
  • 8 Хасан

    0 6 Отговор
    И при Брекзита и при Фрекзита искат да излязат от Европа но са против Турция да влезе.. Това не го разбирам.. Ако Турция влезе в Европа, то Европа може да стане глобален играч като САЩ и Русия.и още нещо Германия също няма армия и затова не е голям проблем че в България няма..
  • 9 Хасан

    0 4 Отговор
    Абе няма смисъл от оградата.. Арестуван каналджиите от българска страна и бежанците ще спрат.. Динковци са виновни.. На тия земи винаги е имало Динковци които да се възползват от ситуацията.. Тия които имат пари минават а бедните жени и деца ги хващат

    Коментиран от #10

  • 10 Лафчи

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Едностранно гледаш на въпроса, което е елементарно. Защо не си зададеш въпроса как стигат до турската граница и я преминават? От другия край няма ли граничари, каналджии и тем подобни? Или си въобразяваш,че нашите каналджии ги взимат от центъра на Истанбул и,като на парад ги извозват до българската територия? Много си наивен или не ти отърва!
  • 11 Не Врат ами Шия

    6 0 Отговор
    Това което Хитлер целеше- с оръжие да ни покори, днес ЕС го сътвори! Политически, икономически, финансов и социален контрол на едни над други. Не виждам подобрение в живота ни от членство ни в ЕС. А по-скоро задлъжняване и национално ОБЕЗЛИЧАВАНЕ. Днес българина няма самочувствие за достойнство когато живее на заеми от ЕС! Лизнаха ни го зад фалша за демокрацията, която в същност донесе КПИТУЛАЦИЯТА ни пред капитала! А за капитала има само приход а народ няма. Народа е аргатир и рая излишна! Вън от ЕСССР и възстановим държавата си и живота на хората.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 живи и здрави

    0 0 Отговор
    Със или без ЕС, ще бачкате от 9 до 5 ..
    Сега всички се габаркат с ЕС за да им запомнят имената и да хванат вълната от недоволни хорица, дето си мислят, че нещо ще се промени за добро, ако страната напусне ЕС .
    чаткате ли ?
    Вас ЕС не Ви интересува .. Гледайте само да си плащате данъците и не му мислете ..
Новини по държави: