25 Декември, 2016 07:50 10 371 31

Руски самолет се разби в Черно море

  • русия-
  • самолет-
  • ту-154-
  • изчезна-
  • радари-
  • военен-
  • черно море

Самолетът е летял от Сочи за Латакия

Руски самолет се разби в Черно море - 1
Снимка: БТА/ AP

Руски самолет Ту-154 на военното министерство е изчезнал от радарите, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на местните служби. Малко по-късно стана ясно, че машината е паднала в Черно море.

Руското министерство на отбраната потвърди, че самолет с 92 души на борда (84 пасажери и 8-членен екипаж) е изчезнал, като веднага след това е било дадено начало на операция по издирването му. Машината е излетяла от Сочи. Според източник на руското издание отломки от нея са намерени на няколко километра от брега.

В самолета са пътували и членовете на музикалния ансамбъл „Александров", който е трябвало да изнесе новогодишен концерт на военнослужещите в „Хмеймим“, Сирия. Имало е и девет журналисти, както и военни. Руските медии потвърдиха, че на борда на разбилия се самолет е имало журналисти от „Първи канал“ и „Звезда“.

Пред „РИА Новости“ източник от силовите структури заяви, че са две основните версии, довели до трагичния инцидент – техническа неизправност или пилотска грешка.

Самолетът е изчезнал от радарите минути след излитането си от летище „Адлер“ в Сочи. Източник заяви, че самолетът е паднал на седмата минута след излитането си.

В неговото издирване са се включили няколко военни хеликоптера. Руският президент Владимир Путин е бил информиран за случилото се.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу е в постоянен контакт с руския президент Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Руските власти обявиха, че е открито предполагаемото място, където е паднал самолетът. На 5.5 километра от бреговата линия е открито петно от гориво. В акваторията на Черно море са намерени и лични вещи на пътници на самолета. Отломки на машината са намерени на 1.5 километра от брега.

Руският президент Владимир Путин обяви 26 декември за ден на национален траур.

Руски самолет се разби в Черно море


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛНО

    9 8 Отговор
    Първо-самолетът не е военен-а е собственост на военното министерство.Второ,излетял е от Адлер.Трето на борда му са били 83 човека-ансамбал Александров.....Айде малко по-точно да отразяваме новините.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 РЕАЛНО

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛНО":

    ... не се пише ансамбАл и чак тогава даваш акъл на другите кое как се пише

    Понимаеш? ;)
  • 3 Александър

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛНО":

    Г-н /или г-жа/ Реално. Мислете бе! Как така самолетите, собственост на военното министерство не са военни? Кои са военни - тези на Министерството на земеделието? А що се отнася до това, от къде е излетял самолета - ето официалното съобщение по в. :Газета.ру": "Самолет Минобороны Ту-154 пропал с экранов радаров через несколько минут после вылета из Сочи. Об этом сообщает РИА «Новости» со ссылкой на источник в экстренных службах." Та Вие реално сте единственият, който твърди нещо друго. Не сте прав и за това, че на борда е имало 83 човека от ансамЪл /а не ансамбал, както пишете Вие/ "Александров". Цитирам пак руски източник - "«На борту самолета находилось 83 пассажира — музыканты ансамбля имени Александрова и девять журналистов, среди которых была съемочная группа телеканала «Звезда» в составе трех человек". А ако желаете разбивка на цифрите - ето я е нея по данни на ТАССС: "На борту самолета Ту-154, упавшего в Черное море, находились 68 музыкантов ансамбля имени Александрова, передает ТАСС со ссылкой на источник в региональных экстренных службах.

    «На борту находился 91 человек, 68 из них — это музыканты ансамбля имени Александрова», — сообщил он.

    По его словам, на борту также находились девять сотрудников СМИ, шесть сопровождающих и восемь членов экипажа. Оказва се, че за собствената си утеха пишете небивалици, но те не променят ни най-малко истината.

    Коментиран от #5, #11

  • 4 Александър

    4 5 Отговор
    Пропуснах само, че летище "Адлер" се намира в Сочи, а не в Горно нанадолнище, както вероятно си мисли Реално.
  • 5 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Александър":

    ха ха ''ансамЪл'' и ти си го объркал, недей да се пенявиш :)))

    Коментиран от #13

  • 6 некойси

    8 6 Отговор
    Сега всякакви гадове-главорези ще се изтрепят да поемат отговорност.

    Коментиран от #7

  • 7 ссс

    10 13 Отговор

    До коментар #6 от "некойси":

    Никой нищо няма да поема, официалните версии от руското военно министерство са две - грешка на пилота или техническа неизправност.
    Версията на русофилчеата от Факти-бг е една - Обамката е виновен !
  • 8 Мършата

    11 26 Отговор
    Те руските самолети ( макар,че това тяхното самолети ли са ) не са просто ненадеждни, а са си чисто безнадеждни! Почти няма ден в тази държава да няма някаква голяма трагедия! Както при колите Мерцедес ,Ауди, БМВ така и при самолетите Аербъс най-доброто е направеното в Европа и преди всичко в Германия! Стига сте се трепали, а просто си закупете това което работи!

    Коментиран от #9

  • 9 Дебелия

    14 9 Отговор

    До коментар #8 от "Мършата":

    Чувствам се длъжен да ти напомня да си изпиеш хапчето!

    Коментиран от #17

  • 10 НЕ ИСКАМ

    7 2 Отговор
    е нямам думи точно по коледа ако не се случи отново и отново нещо такова няма как да минем ....ужас
  • 11 Цивилен

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Александър":

    Александре,самолета не е военен по предназначение,а като собственост е на МО на Русия.Те и сенокосачките, лъжиците,лопатите,мотиките също са собственост на военните,но НЕ са оръжия.Но ти, заслепен от дебилната си радост от катастрофата, не разбираш разликата.Бог да прости загиналите.

    Коментиран от #14, #21

  • 12 СеСеСеРе

    2 4 Отговор
    имало е бомба .
  • 13 Александър

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    нищо не съм объркал. Просто с главна буква съм посочил как да се коригира грешката и този начин на показване е общоприет.

    Коментиран от #25

  • 14 Александър

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Цивилен":

    Нищо не съм сбъркал. Вие сте този, който бърка понятията боен самолет и военен самолет. Всички самолети към военното министерство са военни, а не само изтребителите, бомбардировачите и другите бойни машини. Армията има свои и транспортни и пасажерски самолети. Не пишете на принципа най-мразим да мислим.

    Коментиран от #20

  • 15 Rumen Yanev

    20 4 Отговор
    А бе хора ! Днес е светъл празник а са загинали много хора нали ? Та за какво иде реч та спорите ??? Да почиват в мир хората !!!
  • 16 Ник

    16 4 Отговор
    Мир на праха им. Това засяга десетки човешки съдби и техните близки винаги ще помнят този празник с лошо чувство, а това жестоко.
    А иначе не разбирам тези идиоти, които са с приповдигнато настроение по повод на случая. Колко тъп трябва да си за да забравиш, че това можеше да се случи на теб или близките ти. Редно е поне в тези дни да изпитвате смирение и поне малко страх от съдбата и бога
  • 17 Мършата

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Дебелия":

    Чувствам се длъжен да ти напомня да си направиш клизма, че си "преял" кремльовски ла*на (пропаганда) и прочети какво пише в демократичния свят в Европейските средства за масова информация, защото там се казва не само как, къде и кога, но и защо! Спри да гледаш злото джудже, защото и ти ще станеш като него! Лилипут зъл ли искаш да бъдеш?
  • 18 ники

    5 1 Отговор
    ето какви хора сте загинали са сто човека а вие коментирате правописа на статията браво честита коледа
  • 19 До МЪРШАТА

    8 5 Отговор
    Мърша щом си, такъв ще си умреш мръхляч и вуня! Що за Радост и злоба, що за гавра към хора загинали трагично . Хора на път да направят щастливи други които залагат живота си за други. Срамувам се от българи като МЪРШАТА! Като българин , чувствам се съпричастен към болката, мъката и страданията на всички роднини, близки и приятели на загиналите. Светла им памет во веки. Загинаха на път за да направят други щастливи! Нека Господ БОГ да ги прости и те да почиват в МИР! Светла памят !

    Коментиран от #22

  • 20 Спиро

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Александър":

    ...защо въобще си правиш труда да обясняваш?:))
    Според мен те занасят само
  • 21 Александър

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Цивилен":

    Удивен съм, че в едно уточнение на понятията виждаш "дебилна радост от катастрофата". Как я усети тази радост, в какво се изразява тя. Несъгласието ми с представящият се с псевдонима "Реално" по какъв начин се родее с русофобията и с радост от каквото и да е? А при теб, след като си вадиш такива заключения от уточненията ми личи не русофобия, а русофилия от най-низша проба, която очевадно се превръща в параноя. А параноята в никакъв случай не е добър съветник.
  • 22 Мършата

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "До МЪРШАТА":

    Къв си ти, че да ми даваш оценка какъв съм? Защо ме клеветиш, че се радвам и че съм злорадствал? Аз съм този, който трябва да се срамува от такива като тебе - доносници и клеветници, от такива като тебе в моята държава през периода от 44 до 89 година бяха репресирани по какви ли не начини милиони българи! Що не ми излезеш на факти и аргументи, а само фалшиви и лъжливи обвинения и клевети мъкнеш?

    Коментиран от #26

  • 23 Да Мърши е имало винаги и пак ще ги има!

    3 3 Отговор
    Няма значение кой е на власт и през кой период и година живееш! Мръшляци вуняци и долни гниди егоисти е имало винаги и пак ще има! Въпроса днес а и винаги е бил да допринасяш със поведение и действие за доброто на народа и страната ръководейки се от националните си ДНК! По простичко хорицата казват да си човек, да се грижиш за себе си и да помагаш и на другите който не са в състояние да се справят сами. Да носиш със себе си добродетелите който нашата религия учи! Кой съм аз ли питаш? Аз съм Еди от онези който иска не за едни България да е майка а за други мащеха. Аз съм този който не изнемогва, имам достатъчно и живея комфортно, имам и лукс и не живея в лишения и си позволявам доста примамливи удобства НО, не искам в България да има такъв контраст в старта на живота. Народа ни е доведен до това състояние от егоисти и келепирджии за които народа е долна твар. А това води до неравенство антагонизъм и вътрешен раздор. Води до граждански конфликти и без сигурност и вражда. Пътя Мръшляк за социално спокойствие е пътя на култура, образование и дисциплина. Този път зависи избраният път в конституцията и нейното изпълнение! А с мръшляка ще се достави народа!

    Коментиран от #27

  • 24 А бе МРЪШЛЯК ?

    1 3 Отговор
    Ти коя гимназия си завършил, та се напиняш стена с глава да трошиш? Може и да вземеш и да ни симпатизираш. Светни хората с малко личен блясък и ще видим можеш ли хоро да водиш щом кърпа в ръка си зграбчил. Стъпките на националното хоро не са за всеки!

    Коментиран от #28

  • 25 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Александър":

    а къде ти е буквата ''ББББББББББББББББББББББББББББББ'' че не видях? :))))
  • 26 1950г 168 000 деца

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Мършата":

    Мърша ,тези милиони репресирани българи,бяха станали 9 000 000 . Сега не са репресирани ,а са икономически убивани прогонвани,евакуирани. Седя само и ви гледам сеира ,до каква степен такива като вас ,могат да унищожат ,държава и,етнос. До последният българин навярно.

    Коментиран от #29

  • 27 Мършата

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Да Мърши е имало винаги и пак ще ги има!":

    Аз съм Герой на ДЕМОКРАЦИЯТА! Има значение кой е на власт! Аз пък изнемогвам и живея гадно, но и троха хляб НЯМА ДА ВЗЕМА ОТ КОМУНЯГА, и отрова няма да взема от КОМУНЯГА. До СМЪРТ съм верен на СДС, за меня няма другая партия, но гласувам и симпатизирам, без да съм член на ПП ГЕРБ. Само и само да спъвам КОМУНЯГИТЕ!
  • 28 Мършата

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "А бе МРЪШЛЯК ?":

    Аз съм герой на ДЕМОКРАЦИЯТА! В къщи нямам нищо комуняшко! Изгорих всяка книга на която пишеше СССР, НРБ имаше комунистическа символика или просто беше от 45 до 89 година! Унищожих медалите комунистически на Дядо от войната, нищо че май по тях имаше благородни метали, но щом са ги правили КОМУНЯГИ над тях тегнеше прокобата на злото и ги изхвърлих в канализацията. Изгорих всички снимки от албумите на роднините ми в комунистически униформи! Аз съм герой на ДЕМОКРАЦИЯТА, Аз нямам сънародници комунисти!
  • 29 Мършата

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "1950г 168 000 деца":

    Защо не попиташ Болен Пидеров защо предаде СДС и защо предаде вестник ДЕМОКРАЦИЯ??? Крадеца който вика "дръжте крадеца" прасчо-педер***чо циганина, който лае срещу цигани и също предаде СДС, Валери Свинеонов??? Това съм готов да им простя, но когато направиха коалицията от Комуняги, Патриоти и ДПС цял месец ядох успокоителни и БЯГАХ В ЧУЖБИНА!!! Ахмед Доган също предаде СДС! Враг на ДЕМОКРАЦИЯТА, който не отиде да му гласува, там под строй ходят, го лишава от препитание! Българския Лилипутин 2, Ахмед Путлер, Зло джудже
  • 30 До Мръшляка

    2 2 Отговор
    Ти си слаба крав брат. Както казват на слабия ..у вълната му пречи! Аз не съм номеклатурчик, и не разчитам на партии и личности а на собствено чувство за ориентация и действие с една цел Оцеляване. Да трудно е. Да не честна система действа днес. Но всеки трябва да се спасява някак си, отчитайки реалността. Съгласен съм че страдаш . Но да обвиняваш СССР , които ни създаде от магерищари до АПК до лека и тежка индустрия, до номер 37 в света в икономиката, до страна със стандарт на живота който днес е МЕЧТА и СЪН е кощунство. Ние самите в себе си не сме сериозни хора. Сериозни? Образовани, дисциплинирани и морално здарави а мекушави малодушни жалки мижитурки чакайки някой друг да оправи ПОЛОЖЕНИЕТО! Просвещение, религиозен морал, воля и съзнание за национално оцеляване като цяло е нужно! В нашия случай ако гащите ни миришат не търси вината в други. Сам виждаш че сами ние не се справяме. Помощ има само в Русия!
  • 31 гост

    1 0 Отговор
    на 98 % ясно че е свален
    самолета на Военените и отивал с най-известния хор във Военна база до Латакия
    Черно море е пълно със Натовци а и покрай Черно море
    Украйнците и Те са наоколо
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания