25 Декември, 2016 12:05 3 646 4

Шокиращо разкритие! Германските служби били предупредени за Анис Амри

  • анис амри-
  • берлин-
  • атентатор-
  • разузнаване-
  • служби-
  • мароко-
  • информация-
  • знаели

12 души загинаха при атентата в Берлин

Шокиращо разкритие! Германските служби били предупредени за Анис Амри - 1
Снимка: БТА/ AP

Германските служби са били предупредени за терориста Анис Амри, който преди дни извърши атентат в сърцето на Берлин, убивайки 12 души, съобщи „Монд Африка“.

Федералната информационна служба БНД е получила две писма от мароканските разузнавателни служби – на 19 септември и 11 октомври – относно 24-годишния тунизиец.

Германското разузнаване е било информирано, че въпросното лице може да извърши терористичен атентат на територията на страната, но не е предприело превантивни действия.

Анис Амри се вряза с камион на коледен базар в Берлин, убивайки 12 души и ранявайки близо петдесет.

След атентата стана ясно, че тунизиецът е пристигнал в Германия през месец юли 2015 година. Молбата му за убежище е била отхвърлена, но той не е бил депортиран – въпреки че преди това е лежал в италиански затвор. Дни след терористичния удар Анис Амри беше застрелян от италиански полицаи в Милано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КоГ

    19 0 Отговор
    Смятайте какви кретени са германците щом тоя въпреки предупрежденията и данните, че е терорист е получил само формален отказ за бежанец то какво остава за цялата паплач, която ги залива и тях и нас!?!? Чакайте да ги върнат обратно, лъже яко дъртата, че ще го направи, а замисъла е друг!?
  • 2 волен сидеров

    8 3 Отговор
    не са кретени-а им е наредено или прикрито бъдещото злодеяние на калпазанина.всичко е нагласено-първо от основаването на сирия-после от заличаването и и създаването на ислямска държава-евреите си правят квото искат ,американците също -и си кроят дългосрочните планове за света и народите и си нагласят всичко за да са те господарите на света-НО-интересното престои.лошото е че в тази суматоха -може да се появи някой който говори сладко и обещава светло бъдеще а да крие дявола в себе си и да съсипе всички и всичко-а глупав и озверен народ колкото искаш-ето това целятПРЕКРИТИТЕ атентати тук таме-а бъдете сигурни ,че всичко се знае което е толкова голямо и засягащо световното мнение...жалко за обикновените нищо неподозиращи хорица,които си живеят спокойно живота-но -жалко и за тези алчни и злобни хорица също-земята е една и няма къде да се скрият или да си занесат парите и вещите-всички сме в кюпа -а наздраве...бъдете с чисти сърца и мисли,живейте си живота скромно и му се радвайте без лоши,алчни,злобни и отмъстителни мисли-тези религии ще отминат и ще дойде нещо като на нашият Дънов и за това България ще я пребъде-а вие ако искате да сте българи-просто бъдете Хора с по малко пороци- а не злобни човечета
  • 3 Лупи

    1 0 Отговор
    Цялата работа с бездействието на институциите в Германия започва с това видео https://www.youtube.com/v/WEibYL3gzsI. Кой как иска да го разбира.
  • 4 ГЕРБ

    0 1 Отговор
    Тъпи са много тея немци. Мн са прости. 3 г им работих в държавата.
Новини по държави: