Last news in Fakti

27 Декември, 2016 13:33 1 550 0

Мощен ураган остави без ток над 70 000 души в Норвегия (видео)

  • ураган-
  • урд-
  • норвегия-
  • електричество-
  • буря

Циклонът Урд се разбесня по скандинавското крайбрежие в понеделник и бързо се превърна в урахан

Мощен ураган остави без ток над 70 000 души в Норвегия (видео) - 1
Снимки Туитър

Циклонът Урд, който връхлетя скандинавското крайбрежие е достигнал силата ураган, съобщи метеорологичната служба на Норвегия, където над 70 000 домакинства останаха без електричество.

Норвежките медии съобщават, че най-сериозно са пострадали южните и западните области на страната, най-вече Хордалан и Согн ог Фльоране, но проблеми с електроснабдяването е имало и в Осло.

По западното крайбрежие на Норвегия средната скорост на вятъра е била 32 метра в секунда, а отделни пориви са достигали до 45 метра в секунда, пише изданието VG.

Мощен ураган остави без ток над 70 000 души в Норвегия (видео)

Движението по един от основните пътища в страната е било спряно в понеделник през нощта, след като неколкотонен билборд се сгромолясал на пътното платно, съборен от силния вятър. Полицията е била уведомена за инцидента няколко часа след полунощ и към мястото, намиращо се на няколко километра от градчето Винтербро, са били изпратени екипи, които да разчистят пътя. Във вторник сутрин обаче, Е18 все още е била затворена.

Властите в страната цяла нощ са получавали съобщения за паднали електрически стълбове и изкоренени дървета. Има данни за няколко ранени, но не и за загинали.

Мощен ураган остави без ток над 70 000 души в Норвегия (видео)

Летищата по западното крайбрежие на Норвегия не работят заради урагана, а движението на фериботите в страната и в съседна Дания е било частично преустановено.

По данни на норвежката метеорологична служба, цитирана от в. „NorwayToday” стихията е започнала да отслабва и се очаква в края на деня почти да утихне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: