29 Декември, 2016 15:28 2 271 6

Саддам не правил бомби, а пишел книга

  • садам хюсеин-
  • книга-
  • ирак

Той разпределил властта си на своите помощници по време на американската инвазия

Преди 10 години на 30-ти декември, бившият иракски диктатор Саддам Хюсеин беше екзекутиран.

Оказва се, че по време на американската инвазия в Ирак, Хюсеин е бил разпределил по-голямата част от властта си на своите помощници. Това се разкрива в нова книга бившият анализатор на ЦРУ – Джон Никсън. Той е участвал в разпитите на Хюсеин през 2003 г.

Оказва се, че повечето от данните, които в ЦРУ са имали за Хюсеин през тази година, са били грешни. Самият диктатор заявил, че по време на инвазията е разпределил по-голямата част от своята власт на помощниците си, а той самият е бил съсредоточен върху писането на роман. Не е имало програма за създаването на оръжия за масово унищожаване. Самият Хюсеин пък е бил много критичен към дейността на Ал Кайда. Той дори отправил предупреждение към американското правителство.

„Вие ще се провалите. Ще видите, че да управляваш Ирак не е толкова лесно. Вие не знаете езика, не знаете историята на Ирак и не разбирате арабското съзнание“, заявил Хюсеин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    13 1 Отговор
    То се знаеше ,че е лъжа на ЦРУ ,заради нефта.
  • 2 хасан

    1 13 Отговор
    Да бе да... Не правил бомби, правил любов! Кървав
  • 3 ПРУ

    16 1 Отговор
    по добре Садам в Ирак и Муамар в Либия , отколкото маймунки в Европа
  • 4 корса

    10 1 Отговор
    уса начело с маймуняка се превърна от водеща държава в западаща!
    а фамилията буш си слугуваше на военно промишления комплекс!
  • 5 да го кажем направо

    9 1 Отговор
    Маските падат..още много истини ще узнаем и ще разберем за убийците от Вашингтон.
  • 6 Факти

    7 1 Отговор
    Но това го знаят повечето хора. Въпроса не е да го кажете на нас, а да изправите пред стената онези, които твърдяха, че криел складове за химическо оръжие, а не доказаха пред света след разрухата на Ирак! Ами нека Съда в Хага ги арестува и изправи на Съд и осъди за тези лъжи и войни! Така би постъпил всеки справедлив Съд, който има право и задължението да съди такива лица. Щом може да съди Милошевич, можое да съди и тези лица! Кои са не зная, но прессата масово разтръби, новината, че Ирак е нападнат заради химическото оръжие на Саддам. А после се оказа, че нямалбо такова? Е, бая измрели имаше и цивилни и военни иракчани докато се открие, че били складове май за перилни препарати? Хага има правата да води дела. Ние електората имаме правото нашите пастири дупедавци да ни маймунясват и да ни крадат чрез бюрократи и по избори. Други права май немаме оисвен да сме овце? Поне за такива ни имат на практика.... Впрочем и презерватива е химическо оръжие....ако е пукнат? ставаш татко!