Last news in Fakti

30 Декември, 2016 10:20 900 0

Кол дал достъп на Тачър до секретни данни за обединението на Германия

  • хлемут кол-
  • германия-
  • маргарет тачър

Подробности за ключова среща между двамата политици

Бившият германски канцлер Хелмут Кол е обещал на бившия британски премиер Маргарет Тачър достъп до данни, „до които дори кабинетът му няма достъп“, съобщи „Гардиън“.

Това е станало по време на среща между двамата политици в Лондон през 1990 г. Те е трябвало да се разберат за новия ред в Европа след падането на Берлинската стена.

По това време британците все още са обременени от спомените за двете световни войни. Срещата между Тачър и Кол се състои на 30-ти март, като според записи е имало тема за стоплянето на „англо – германските“ отношения.

Кол заявява готовност да информира Тачър за всички свои намерения, свързани с обединението на Германия, премахвайки всякакви евентуални страхове. Той изразява готовност да споделя дори секретни данни с ограничен достъп дори до неговия кабинет.

Кол предлага Чарлс Пауъл – съветник по външната политика на Тачър, да провежда редовни срещи с представители на канцлерството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: