1 Януари, 2017 09:47 21 109 92

Маккейн: Русия ни обявява война

  • русия-
  • джон маккейн-
  • сащ

Той иска мерки срещу хакерските атаки

Руските хакерски атаки са акт на война. Това беше заявено от американския сенатор от Аризона - Джон Маккейн, цитиран от "Дейли Мейл".

"Когато атакуваш една държава, това е акт на война", заяви Маккейн. Той говори пред украинските медии. Маккейн имаше среща с украинския президент Петро Порошенко.

"Трябва да сме сигурни, че за такива действия си има цена. Тя трябва да се плати. Ние искаме руснаците да спрат да правят подобни атаки срещу самите основи на демокрацията. Трябва да сме внимателни", заяви Маккейн.

Барак Обама вече обяви нови санкции срещу Русия. Те са свързани с обвиненията за хакерски атаки срещу Демократическата партия по време на изборната кампания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роги

    154 24 Отговор
    Още един с параноя.Тресе ги по всеместно.Ясно Путин е "виновен".Но ако не е той някой друг ще е.Те не са, те са света вода дестилирана.

    Коментиран от #38

  • 2 БОКЛУЦИ

    178 23 Отговор
    ЯСНО СИ ЛИЧИ КОИ СА АГРЕСОРИТЕ И ТЪРСЕЩИТЕ КОНФЛИКТ! ТОЗИ Е ЖИВ ПСИХО, НОВ АНГЛОГОВОРЯЩ ХИТЛЕР! НАКРАЯ ЩЕ ЗАПАЛЯТ СВЕТА, АМА И ТЕ ЩЕ ПОСТРАДАТ ТОЯ ПЪТ, НЕ КАТО ПРЕДИ, НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГАДНАТА ИМ ДЪРЖАВИЧКА НА КРАВАРИТЕ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ВОЙНА, ОСВЕН ТЪПАТА ИМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! ВИНАГИ СА ГЛЕДАЛИ ДА ВОЮВАТ ДРУГАДЕ, ДА ПРИЧИНЯВАТ СТРАДАНИЕ НА ДРУГИ НАРОДИ, ДА УМИРАТ ЧУЖДИ ДЕЦА! ТЕ ЗАТОВА ИМАТ ТОЛКОВА САМОЛЕТОНОСАЧИ, ЗА ДА ХОДЯТ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ КАТО МУТРИ И ДА СЕЯТ СТРАДАНИЯ. ДОБРЕ ЧЕ СА ЯДРЕНИТЕ АРСЕНАЛИ НА РУСИЯ И КИТАЙ, ИНАЧЕ ДОСЕГА ОТДАВНА ДА СА СИ ИЗМИСЛИЛИ НЯКАКВА ВОЙНА И ДА СА ОПРОПАСТИЛИ ЖИВОТА ИМ И НА ТИЯ ДЪРЖАВИ, ЗАРАДИ БОГАТСТВАТА ИМ. А НИЕ В БЪЛГАРИЯ ИМ СЕ КЕФИМ НА ХАМЕРИКАНЧЕТАТА, КОЛКО СА СУПЕР, КОЛКО СА НАПРЕД. ДА, КЕФЕТЕ СЕ И ПРЕЗ 90 - ТЕ СЕ КЛАНЯХТЕ НА МУТРИТЕ ТУК, ПРЕЗ КОМУНИЗМА СТЕ СЕ КЛАНЯЛИ НА РУСНАЦИТЕ, ИБРИКЧИИ ГАДНИ! АМЕРИКАНЦИТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО!
  • 3 петър

    126 17 Отговор
    Сащците са най гадното племе
  • 4 ???

    149 13 Отговор
    Те така разправяха и за химическите оръжия в Ирак, а накрая се оказа, че такива няма!? Постоянно ръчкат жаравата и търсят конфликти, ама иначе са най- големите "миротворци" и "демократ" !? В момента Европа се превзема, взривява, мачка и т.н. от арабски терористи, ама врага е Русия !?
  • 5 попов

    97 13 Отговор
    Този силиконов и солариен плъх що не вземе да млъкне, че накрая щи предизвика нещо неприятно . и малкитепдеца веме разбраха, че една клика захапала САЩ и снета си отива за сметка на друга. Никой не казва какво има в тези писма, а реват, че имало пробив. Очевидно е че се прехвърля горещата точка
  • 6 Тройной

    76 12 Отговор
    Аве няма ли достойни соросоиди да защитят своите, горките "нападнати" или май и те не вярват в тия приказчици ? Монка що си правиш Паси, Митов, Чехльо, къде сте, какво като е 1ви трябва да сте на пост, че врага хаква ли хаква .....водка със сельодка - Наздарове!
  • 7 петър

    79 11 Отговор
    Евала му на Путин-назначи си президенти в САЩ и България,а в коя предстоят избори за да се сетим кой ще следващият назначен президент?
  • 8 Жоро

    80 7 Отговор
    Ненормален, объркан, напушен представител на "елита"
  • 9 КУ ку

    85 7 Отговор
    На тоя тотално са му изгорели жиците...
  • 10 Истината

    93 9 Отговор
    ЧНГ на всички желаещи мир, здраве и спокойствие на всеки!
    Тази безумна част от американците не се интересуват дори и от това, какво ще се случи на техните граждани. Тяхната параноя е : Убивай и владей в името на парите! За тях живота няма ценност!
  • 11 Трол

    66 6 Отговор
    При него Виетнамския синдром се е развил в синдрома на Путин! А тука козяшките тролове чакат да видят каква параноя ще развие лудия американец и да започнат да му припяват в хор!
  • 12 РЕАЛНО

    69 9 Отговор
    Боже Господи...и такива идиоти решават съдбите на милиарди хора....Тоя е трябвало жълтурите да го разкъсат на парчета когато е бил в плен-сега светът щеше да е по-спокоен...
  • 13 no name no face no number

    30 6 Отговор
    Mmm стар Куку но и като млад не беше по свеж. Жив и здрав и повече брейн!
  • 14 гост

    54 7 Отговор
    Оръжейно-петролната мафия в САЩ хапе и дращи в агония,явно знаят,че Тръмп ще им го .......... фронтално.За да лаят така явно Тръм има намерение да го нач...... на и техния господар саудитска арабия.
  • 15 1234

    66 10 Отговор
    Тия американци изобщо не са добре.Дъската им хлопа от всякъде.Защо си мислят,че те като нападат другите държави,че и другите ще им уйдисват на акъла да се занимават с тях.Тях Господ ще ги отреже така,че няма да гъкнат даже.Като са захапали целия свят,че то не бяха Ирак,Либия,Виетнам,Камбоджа,абе какво да ги изброявам направо дето има конфликт той е забъркан само от ,,великите демократи САЩ"Като са най големите демократи ЗАЩО ИЗБИХА ИНДИАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА КОЯТО НАРИЧАТ ,,НАШАТА"КАТО ТЕ Я ОТКРАДНАХА ОТ ИНДИАНЦИТЕ? Защо още бият негрите,като на времето ги отвличаха за роби?Това ли са демократите на света?Тия ли???Това са разбойниците на света,мислят само за войни и убийства,това не са никакви демократи.
  • 16 666

    59 8 Отговор
    МАККЕЙН СИГУРНО МНОГО ЗДРАВО Е "НАГАЗИЛ ЛУКА" - УБИЙСТВА, ПРЕВРАТИ, ДОСТАВКА НА ОРЪЖИЯ И ЛОГИСТИКА ЗА ТАЛИБАНИ И ТЕРОРИСТИ, ЗНАЕ ЧЕ АКО СЕ УТАЛОЖАТ НЕЩАТА ТОКУ ВИЖ МУ ПОТЪРСИЛИ СМЕТКА И ГО ЧАКА СМЪРТНА ПРИСЪДА, ЗАТОВА ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ПРОДЪЛЖАВА ХАОСА И "НЕСТАБИЛНОСТТА"
  • 17 999

    49 5 Отговор
    Така се получава като в една държава легализират марихуаната, тоя яко се е напушил и ако иска да не свърши като Хитлер в някой бункер трябва да спре с друсането.
  • 18 LEGIONARIVS

    52 7 Отговор
    Гаден бледолик, трайте си че ако предизвикате война трева няма да изникне с хилядолетия на това ваше континентче.
  • 19 антикомунист

    15 62 Отговор
    Цялата комунистическа тролерастия се е завряла по форумите!
    Има една ваксина за лечение на тази болест наречена куршум, но защо не се прилага!

    Коментиран от #25, #61

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 абе овча главо

    43 4 Отговор

    До коментар #20 от "Анализатор":

    Ало...Анал-лизаторе...ти какво искаш бе-тоя от снимката да запали война с Русия???--нали тогава целият свят ще изгори...Може ли да има толкова големи слагачи на САЩ...че да са готови да умрът за тях.....
  • 22 Шляхтиц

    48 8 Отговор
    РУСИЯ не ви обявява война. Войната я предизвиквате и обявявате вие с болните си глави, както направи болното и уродливо, недъгаво същество хитлер, а преди него и болният от мания за величие наполеон. Дано не се стига до там, но ако съм жив, ще си умра от удоволствие да видя над капитолия да се вее РУСКОТО ЗНАМЕ, както навремето се развявало над райхстага.
  • 23 РЕАЛНО ми писна от спама тук

    26 2 Отговор

    До коментар #20 от "Анализатор":

    Куку..руку..кууууу...
  • 24 Крилья Советов

    35 6 Отговор

    До коментар #20 от "Анализатор":

    Имам доста приятели и познати над 40-годишна възраст (аз нямам толкова) и всичките ми обясняват каква огромна разлика има между бившите социалистически общества и капитализма сега. Днес не е гарантирано, че следващия месец ще останеш жив, когато решиш, че няма да работиш повече за гаден работодател - нали ще трябва да си платиш сметките?! Виждам един от огромните недостатъци, които уж били вродени при т.нар. социализъм в държавите от СИВ - уж демокрация, а всички крадат! Ама, нали капитализмът щеше да промени всичко към по-добро, а огромната маса от населението получава ниски заплати, докато малцината избрани обират 80% от световния доход?! Гледам ги и вчера - в неработния си ден пристига в магазина, където иначе работи, не плаща нищо, а излиза с пълни чанти. Ще кажеш загадка?
  • 25 Д'Мин

    21 6 Отговор

    До коментар #19 от "антикомунист":

    Ми приложи я ти, на те видя какъв мъж си! Защото отсреща може да те гледа дулото на Глог-19, а куршумите му са 9мм. пара!
  • 26 Гого

    34 7 Отговор
    Лудите Американци спирка нямат!
  • 27 Крилья Советов

    27 5 Отговор

    До коментар #20 от "Анализатор":

    Защо толкова се краде сега? Нали е демокрация, капитализъм?! Нали това беше желанието на всичките, които получиха мечтаната свобода на придвижване, липса на визи и т.н., а като отидат в другата държава пак са, в мнозинството от случаите, на дъното на обществото. Или във Великобритания не се краде? Я, погледни във форумите във фейсбук как пишат - "онзи е индиец, ама британски гражданин и не плаща"...

    Ще ти кажа и защо ти давам мнението на над 40-годишни - защото те са били достатъчно големи, когато онзи режим се срути, а са били и достатъчно време в демокрацията. Младите хора притежават откровен оптимизъм и нямат ясна представа от двата вида общество.
  • 28 агент08

    35 6 Отговор
    На американските п...рунгели много им се ще да запалят 3 световна война.....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Петър Папазов

    25 4 Отговор
    Към???
    Напълно съм съгласен с Вас. Въобще информацията на американските служби обслужва политически цели. Каквото им поръчат това докладват.
  • 31 Генков

    12 36 Отговор
    От Нова Година Путин е вдигнал надниците и бонусите на троловете... Да им е честито!
  • 32 гост

    14 5 Отговор

    До коментар #29 от "Анализатор":

    Анал..лизатор...е,понякога името казва всичко за човека,нека да ти е вкусно,тази работа е само за хора с "вкус"!
  • 33 Чоко

    7 41 Отговор
    Пуснете им тия пиянки по 10-на Б-2 и ги завардете с няколко самолетоносача така че и пиле да не префръкне и изчистете света от тия водкаджии,с техните допотопни оръжия копия на западните от 60-те веднага са се на..ли.
  • 34 Диди

    8 41 Отговор
    Вие изкарахте руснаците,,светци,,не че много удобрявам някои действия на Америка,но ...тия хакерски действия на руснаците,,които винаги за всичко отричат,,,след време ще им излезе през задника.Руснаците толкова омотаваха,лъгаха,че никой не им вярва.Путин мисли,че като покани американските дипломати на празненство,с това ще замаже очите на света.Факт е,че проблема остава за тях.Много от вас са необективни.Не е достатъчно да се подкрепя дадена политика,знаяйки,че в някои отношения е неправилно и въпреки това,да се възвисява.
  • 35 конспирация

    36 6 Отговор
    Болшинството от тази управляваща върхушка са наследниците на алчни хора с мародерски генетичен материал заселили Америка преди около 200 години, биологично кодирани да безчинстват, убиват и грабят. При такъв наследствен фактор демокрацията, ще бъде само театрално представление.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бай хой

    17 5 Отговор
    Дидке ма, що не си четеш бързата а ако искаш разнообразие може и ядрена. Политическите форуми не са за теб. Прочитания ги но не се излагай с нпо лозунги под формата на коментари.
    Сащ и тяхната политика са това което сътворят влст имащите там. За сега това са обанан, Маккейн, Нюланд и сие. Няма как да е демократична, мирна и положителна. Намерила е това което са те за съжаление. И затова света гори във войни и тероризъм.
  • 38 Ами да

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Роги":

    кажи го на експертите от ЦРУ!
  • 39 Бай хой

    8 3 Отговор
    Опааа, едни жалки същества ме хакнаха, жалка история.
    Диди извини ме имах в предвид да си четеш бързата и ядрената.
  • 40 гост

    25 5 Отговор
    Тоя военолюбец няма право да говори за демокрация.Трябва да не се допуска в никоя държава, след него винаги започват войни.Участва в оръжейния бизнес на щатите.Негов интерес е да има войни.
  • 41 Бай хой

    2 1 Отговор
    Бурдата и верената!!!
  • 42 MVP

    24 4 Отговор
    На този некролога ми виси и иска да вкара света в война за да си има компания...
  • 43 Анализатор

    5 32 Отговор
    Сори тролчета, но определено бих предпочел сенатора Джон Маккейн за президент пред неуравновесения Тръмп. Докато първият излъчва и вдъхва сигурност, то втория на моменти - палячовщина...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Анализатор

    15 9 Отговор
    Явно се вижда в последно време, че САЩ се стремят към световна война. Целта е преразпределение на световния капитал , а най-сигурния начин да се случи това е да се провокира друга супер сила. Така че ако приемем, че Русия се поддаде ни чака световна война.

    Коментиран от #69

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Диди

    3 10 Отговор
    До Бай Хой.Ти си от тези,които описах по долу.Аз не съм политичка,но мога да изкажа мнението си по теми,които аз реша.Не ми пиши глупости,със същите може да се обърнеш към съпругата си,ако имаш такава,иначе ,,елементарните ти изрази,,не вървят.Що се отнася до Маккейн,не ми хареса изказването му преди 2 години в Швейцария на конференцията спрямо Украйна,че трябвало украинците с американски войски да воюват срещу Русия.Сега ти супер умнико Бай Хуйчо ни пиши на нас защо не се стигна до това,което искаха.
  • 50 Диди

    3 10 Отговор
    До Шемета. МОМЧЕ ДОСТА СИ МРЪДНАЛ,НО ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ С ИМЕТО КОЕТО Е НАИСТИНА ЗАСЛУЖЕНО ЗА ТЕБ.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 нормален

    8 20 Отговор
    що за червена зараза блика от този форум ?
  • 53 Шемет

    1 1 Отговор
    Дидииии, казах го с много любов, аз наистина те обичам
  • 54 китайче

    3 2 Отговор
    Е па тоА
  • 55 Анализатор

    8 22 Отговор
    Мдааа, сега става ясно откъде идва този неистов бяс на путиновите тролове към Маккейн. Сенаторът води група американски политици и военни експерти в Мариупол за внедряване на нова американска система за военна защита. Освен това той не си пести епитетите към Путин, наричайки го "бандит", "убиец" и "агент на КГБ". Това поне съобщава сайтът Гордон.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 До АналнияЗатор!

    11 4 Отговор
    Кой създаде NGO - нон говернмент организатион и с каква цел ги пръсна по света? Да фъркат "култура". Е ? На днешното у нас култура ли му казваме? Да! Всеки ти благослови майката. Пак си е култура, не ли така? От къде дойде тая любов, грижа и умиление към нас от Запада? По-добри и човечни ли станахме? По-спокоен ли света и живота в България? По-уверени ли сме за утрешния ден? Защо приемаме за нормално децата ни да проституират в Европа? Защо приемаме информационната война срещу масите за нормално? Защо приемаме войната срещу културата, в икономиката. Защо сме включени в сайбер диверсиите? Защо ни пробутвет ГМО? Не е ли това ГЛОБАЛИСТКА ИНТЕВЕНЦИЯ и МАНИПУЛАЦИЯ ? НЕ Е ЛИ ТУК ТРЕТАТА СВЕТОВНА - война за манипулиране СЪЗНАНИЕТО НА МАСИТЕ? Войната отдавна е в ход! Ние виждаме ли я? Съзнаваме ли какво означава тя за нас и децата ни утре? Търсим ли средства и път за противодействие? Една държава САЩ е в икономическа и политическа криза, избрала пътя към всемирно доминиране и подчиняване на целия свят чрез самолетоносачи и войни! Днес Тръмп застава на страната на масата в САЩ, която не приемат глобализма и войните. Вредите сторени по света от глобализма са ОГРОМНИ! Надеждата днес е в САЩ и РУСИЯ заедно да сменят курса на световният ПОРЯДЪК ? ЧУВАМЕ ли ПЕТЕЛА ГОСПОДА или сме едни МИСИРКИ и ПУЯЦИ брадясали и изпростели, дове ли се, не до ЧОВЕЦИ а до жалки същества! Караме се обиждаме се а над нас ни кроят шапките. СЪЕДИНЕНИТО ПРАВИ СИЛАТА! Кое обаче ще ни обедини ?
  • 58 Бай ХОЙ

    13 4 Отговор
    Ей, хамериканчета налагайте си задниците на ш...ния континент и си гледайте неграта, и не си слагайте миризливите дирници на всякъде!
  • 59 грубиян

    9 3 Отговор
    Когато воината е само в болния мозък на един луд старец. Нищо не може да спаси мирът.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 natural selection

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "антикомунист":

    Методиката ви е доста комунистическа. Само името и времето е друго,но болните промити кратунки сте на лице.
  • 62 Арбитър

    6 10 Отговор
    Ммного болшевики бре ? Сигурно плащат вече в долари , ся рубли кой ги взима? Не само американците пропищяха от сибирски атаки ,ами скандинавците ? Момченцето сибиряк , доста оплеска нещата в света . Добро място беше за живеене земното кълбо до скоро . Много трудно ще се оправят нещата . Господ да ни е в помощ .

    Коментиран от #63

  • 63 руски хакер

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "Арбитър":

    Господин зомби Светът не е само Русия и Америка. Дори и в главата на уличен помияр има повече интересни неща.
  • 64 До АналнияЗатор!

    13 5 Отговор
    Можеш спокойно да поискаш премия от Соросоидните представители у нас за успешна мозъчна деформация, постигната по метода на манипулиране и контрол съзнанието на хората в България. Имаме наш човек - госпожата ни в Европарламента и лична маша на Сорос. Такъв като теб е социално камикадзе сред обществото, мяткащи се като току що обезглавен петел. В армията им казваха някога- нурс, неуправляем ракетен снаряд. Желателно е полека и меко да се приземиш и образа си човешки да възобновиш. Не се опитвай да чупиш стена с глава, колкото и да тон е дървена. Да живее България в мир и дружба с Русия!
  • 65 Диди

    6 20 Отговор
    Прав си,много болшевики.Тия вместо да защитават интересите на нашата България,възвишяват Путин до няма и къде.Заради такива,нямаме развитие в България.Но всички си имат лаптопи и други материални удобства,благодарение на това,че се ,,откъснахме,,от Русия.Ползват се от всички тези удобства,но клеветят.Няма перфектна политика никъде,но до такава степен да са русофили,това е болест.Знаем защо нямаме нужното развитие,което трябваше да имаме и е жалко,че има такива супер заблудени русофили .

    Коментиран от #68, #73

  • 66 До руския хакер

    0 1 Отговор
    Благодарим ти за информацията която носиш от средата която познаваш по-добре от нас. С помиярите все още не сме в контакт но с твоя помощ ще отделим време и за тях. Надяваме се че ще те срещнем там.
  • 67 сноу

    11 6 Отговор
    О,о ,мина ми през ум още миналата седмица че тоя дърт пиперик има пръст в тая измишльотина с хакери и дрън -дрън ярини,...Нещо му запари под краката с избора на Тръмпито а и затоплят ли се отношенията с Русия кой ще го бръсне за слива,че нищо чудно и синчето му дето лапна украинския нефтогаз да остане на сухо...Пари и само пари се въртят в празните им тикви на тия т.н демократи..
  • 68 прассс

    11 4 Отговор

    До коментар #65 от "Диди":

    Ти с какво разви страната ни. Мислеше че с лизане за американския задник някои ще те извади от скапаната мизария която сам си изплел като какавида.
  • 69 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #46 от "Анализатор":

    Някога, когато капитала е имал реално измерение под форма на злато, данъци от провинции, налози, колонии, природни богатства и т.н., воините са били за преразпределението му. Отдавна материално измерение е изместено към не материалното: контрол на масите, свери на влияние и зависимости. Нещо като меркантилна религия, но без реалната нуждата от пари. Фиктивни пари без покритие, основната цел на които е да се идентифицира силата на господаря спрямо останалите в даден времеви период. Войната отдавна е във вход, а битките се водят навсякъде около нас. Основни фронтове: банки и образование. Основни средства: световни борси, МВФ, кредити, анти-национални политики. България отново е в губеща позиция, но не е сама тя. Всички национално ориентирани държави воюват по един или друг начин с капиталовите зависимости, които са в много по-голяма степен зависимости, отколкото капиталови.
    Каква е цената на 1 млрд $, при условие, че вече дори хартиени пари не ни трябват? Цената е толкова, колко ти кажат. По никакъв начин не зависи от теб, но ти си на 100% зависим от нея. Хитро, нали. Единственото, което трябва да направят е да те направят възможно по-тъп и не мислещ. Да ти кажат, че си длъжен: с природните богатства на страната си, със съществуването си , с живота си ... и се справят успешно засега.
  • 70 Статеца от фотото бе свален във Виетнам

    13 3 Отговор
    Пленен, лежи на бамбуков нар с реце под главата, препичащ се на топлото слънце. Има фото по този повод. Виетнам и Русия знаейки, че е син на офицер от висок ранг в САЩ, му предлагат освобождение. Младият летец отказа в знак на солидарност към другите пленници. Тема за размисъл. Защо? Тежко ли е прекарвал там? Спасявал се за да не го изпратят отново да лети над Виетнам и да не му се размине втория път? Не е ли озлобен срещу тези които го свалиха? Миролюбив, старец представител на Военнопромишленият комплекс на САЩ, търсещ пазари чрез войни. Баба Олбрайт - Мадлен я питаха журналистите: считате ли, че можете да се оправдаят жертвите на 500,000 деца загинали в Ирак в резултат на вашата интервенция. Олбрайт отговори, с гордост и увереност- "ДА" ! Да жертвите си струваха? За кого - за ВПК на САЩ , за този мил старец на фотото, за Румсфелд, който продаде ОМП - ХИМ оръжие на Садам и го въведоха във война 91ва и после му дръпнаха чергата. Мили хора, културни. Да не дава Господ да се срещаш с тях. Ще ти хвръкне главата от раменете. Обама се прегръща с Мубарак е Кайро, Египет, прегръдки, поздравления, пожелания. И след година едва не стигна до смъртна присъда. Той беше ПРЪВ! След него Кадафито. Кадафито от трибуната на ООН изрази радостта си към Обама като го нарече: НАШИ МОМЧЕ! Убиха го като бездомно куче на шосето! Той беше ВТОРИ! ОМП в Сирия Ал Садатбе ТРЕТИ! Запече се РУСИЯ и каза СТОП! Стига деРмокрация по американски господа! Садам, Мубарак, Кадафи, АлСадат, Ер
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Тошибиян

    9 2 Отговор
    Саш основа на демокрацията хаааааааааааааааааааахахахааааааааахахааааааа...човека там няма ама никакви права освен да създаде деца роби който да продължат да са роби и консумират и ссератт кат него хахха демокрация вика....и нали са с непробиваема защита в нета цру мру ала бала и нали руснаците били мега изостанали и пияници хахааааха
  • 73 гост

    13 7 Отговор

    До коментар #65 от "Диди":

    Диди, Диди. Диди, Диди...запитвала ли си се някога:
    Защо, аджеба има толкова много русофили сред нормалните българи, а русофобите са основно млади хора, без житейски опит преди 89-та, хора "намазали" по някакъв начин от "прехода" или такива, ощетени от режима преди 89-та? Ако си отговориш, ще разбереш, защото масата хора на тази територия предпочитат в пъти Путин, пред Обама и Меркел. Друг е въпроса, доколко носталгичният избор има общо с реалността, но е факт, че 27-годишната демократичната реалност, губи пред носталгичните спомени преди 89-та.
    Няма как да го осъзнаеш, ако не можеш да мислиш, ако нямаш база за сравнение и ако всичко в главата ти се върти около западните ти: лаптоп, хладилник, кола, телевизор, дрешки и всесезонните банани в магазините. Развитието ти е останало на първото ниво на пирамидата на Маслоу и ти си доволна. О.К.

    "Заради такива,нямаме развитие в България" , "Знаем защо нямаме нужното развитие,което трябваше да имаме"
    Напротив, НИЩО не знаеш и го доказваш с всеки написан от теб ред. Кой ти е казал, че "трябва" да се развиваш и откъде изобщо ти се появи тази мисъл? Развитието е непозната дума, "анатема" за господарите след 89-та, а ти точно следваш зададената линия. Странно, че се изненадваш от резултата и крайната дестинация, но с овча упоритост упорито продължаваш към кланицата, упоена от дрънкането на НПО, русофобски и всякакви други звънчета, отклоняващи и без това трудно задържащото ти се внимание.
    Ти си като прасето

    Коментиран от #74

  • 74 гост

    9 6 Отговор

    До коментар #73 от "гост":

    ... продължение към Диди:
    Ти си като прасенцето при гледачката:
    "Очаква те живот изпълнен с храна, изобилие, спокойствие, грижи....е...виждам и един мааааалък проблем....по Коледа!" ... така че, радвай се на благинките на кочината. Явно ти харесват, а кръгозора ти се изчерпва с тях ;)

    Коментиран от #75

  • 75 Балканджи

    9 7 Отговор

    До коментар #74 от "гост":

    На този старец дните му са преброени.Пожелавам му да изпита всичките мъки,които причини на човечеството и на оня свят и тук,докато е жив.Гост,възхитен съм начина ти на мислене.Уважавам и се възхищавам от такива хора.Бъди здрав и пиши пиши,защото този народ има нужда да му се отварят очите всеки ден и час.Не спирай и участвай когато можеш и където можеш.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Диди

    3 3 Отговор
    Гост,ти нищо не знаеш за мен.Не ми обяснявай какво е било положението през 80те години.Представи си има хора,които са ,,изпитали руската загриженост,,.Нямаш право да ме обиждаш,че съм била прасе.
  • 78 Диди

    3 4 Отговор
    Гост,що се отнася до ,,носталгичните спомени,,,за които пишеш.Със спомени или носталгия към руското,,присъствие,,преди години,не се живее.Обществото се мени,преход имаме,но въпреки трудностите трябва да има развитие за по добър живот.А що се отнася до Маккейн,писах по долу и зададох един въпрос на Бай Хой,но може би ще отговориш ти.

    Коментиран от #81

  • 79 ДЖЪРК

    2 4 Отговор
    Голи приказки без факти! И Обамата и той е джърк. ЛЪЖИ! Долни лъжи! Търсят наивници! Къде? В Украйна. Остават 20 дена до встъпването на власт на Тръмп и са на ЛОВ за баламурници, белким пламне война с Русия. Русия им е Трън в очите.
  • 80 Диди

    4 3 Отговор
    Джърк,за честита щаслива година смръкнал ли си нещо,или си в постоянно транс състояние?Моли се,да няма война,това ще бъде апокалипса на земята.Лягай да поспиш.
  • 81 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #78 от "Диди":

    ""...че трябвало украинците с американски войски да воюват срещу Русия... ни пиши на нас защо не се стигна до това,което искаха."
    Това ли ти бе въпроса?
    Как да ти го обясня, след като толкова години не си проумяла, че това, което казват и обещават американците на жертвите си няма нищо общо с реалността и това което се случва в последствие с тях.
    "Със спомени или носталгия към руското,,присъствие,,преди години,не се живее." Влез в една кръчма, на едно българско село и кажи тази велика мисъл, да видиш какво ще ти отговорят.
    "Обществото се мени,преход имаме" ДА, мени се: основно отношението българи-цигани, образовани-прости, богати-бедни, ама не се мени така, както си мислиш, а точно обратно. Що ли? Щото такава е крайната точка на "прехода", Диди. А това за развитието към по-добър живот го кажи на 2 млн. и половина изселници от България или на 50-60 000 годишно чакащи на терминала.
    П.С.
    За прасето бе по-скоро художествено сравнение, не адресирано пряко към теб, но щом се засягаш, О.К. Извини ме!
  • 82 Диди

    4 6 Отговор
    Гост,аз чета твоите изказвания по каквато и тема да пишеш.Ние сме с различни мисли в някои отношения,но съм сигурна,че в едно нещо,което е много важно,сме на едно мнение.В България да има мир и свобода,и колкото и бавно да е ,да има развитие за държавата ни.В течение на времето много пъти съм писала,че не харесвам руската и американската политика,която сега в момента РУШИ мирът в света.А за съжаление в Европа нямаме ,,лидерите ни,,показаха колко некадърни излязоха.А що се отнася до Изказването на Маккейн на конференцията,че американците щели да помогнат на украинците да се борят срещу Русия за тариторията си,той получи абсолютно прецизен отговор от Меркел.Тя му каза пред всички....Не мога да си представя Украйна да воюва срещу Русия и Украйна да бъде победител.Тя каза,че няма да допусне да се води война в ,,нашия двор,,имайки в предвид Европа.Сега нейната грешка която направи спрямо бежанците,опитва се да оправи.Спрямо бежанската й политика,не съм съгласна с нея.

    Коментиран от #85, #86

  • 83 Какво търси ДЖЪРКО в Грузия днес?

    5 5 Отговор
    На нова година ходи около Русия и търси баламурници да започнат конфликт с Русия. Линси Грам и той с Мак Кейн като сурвакари ходят по границата на Русия, търсещи военни конфликти. И ние сме слепи и не виждаме че си играят с мас? До кога ще сме наивни? Загиват мирни хора за да печели ВПК на САЩ, а ние го приемаме като демокрация? Страшно е, нима вече сме зверове?
  • 84 ДИЗЕЛ

    6 4 Отговор
    Диди, я сподели какво ти направиха руснаците на теб лично, че не ги харесваш? Това, че строя е бил такъв на времето пак на братята ахглоговорящи се сърди, та нали американците, англичаните и руснаците разделяха Европа! Ако сме им били толкова скъпи на англетата и гадните янки, нямаше да ни оставят на руснаците, както не оставиха Гърция. Те винаги са мразели славяните, тази тяхна обич сега е като целувката на Юда, осъзнайте го!
  • 85 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #82 от "Диди":

    Разликата преди 89 и след 89 е, че глобално погледнато и засягащо 90+% от населението на страната в първият период влиянието на Русия е СЪЗИДАТЕЛНО, докато през вторият период, западното влияние над страната е УНИЩОЖИТЕЛНО. Говоря икономически, политически, морално, национално. Всякак.

    Интересно е защо Русия е имала полза от силна България, работила е в тази насока, макар и понякога да са ни подрязвали крилата, докато основната цел на Запада след 89-та е точно обратната - да съсипе България.

    Това е толкова видимо, че ще се наложи западняците да изчакат още няколко десетилетия преди да могат да заличат спомена и русофилството. Ако изобщо успеят.

    В квартала на света има бясно куче. То влиза е чуждите дворове хапе и разкъсва всичко по пътя си. И макар държавите да ги е страх от това куче, всички са наясно, че то трябва да бъде вързано и усмирено. Интересно е, че все още се намират хора, които не могат да различат кое точно е кучето, но ухапаните много добре го знаят, a белезите винаги ще им го напомнят.
  • 86 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #82 от "Диди":

    Светът за съжаление е двуполюсен. Той отдавна не допуска вариации на тема национална идентичност и интереси. Затова и добрите и национално отговорни политици са много рядко. Никой от двата полюса няма сметка от тези политици - такива, които да балансират, да са по средата и да извличат ползи за страните си от това. Основната част от уж националните политици и държавници са яко залепнали за своя полюс, че нищо не може да ги накара да направят нещо различно от зададеното, нещо в полза на народа си.

    Тодор Живков беше балансьор. След него имаме само предварително намагнетизирани пешки, за които някои се все още заблуждават, че сами се движат по уж националната дъска.

    Доброто бъдеще на нациите е в пряка зависимост от отслабване силата на тези полюси дотолкова, че да може да се съществува независимо между тях. Интернационализма е малко като комунизма - утопия. А мултикулти-то определено е нещо, работещо в полза на двуполюсният модел, а не обратно. Затова и Европа се напълни с чужди елементи, за да се размие националната идентичност. След 100 години представата и реалността, когато ти кажат французин или англичанин няма да е типичния представител на бялата, европеидна раса, а мелез някакъв с преобладаващи афро-арабски черти.
  • 87 Гешев

    6 5 Отговор
    Безродната задунайска русофилистична сган е налазила да храчи и лъже в името на матушката си .Най голямото зло в българската история .Тези който организираха атентата в църваа Света Неделя убил десетки български офицери и политици ,тези който избиха цвета на българската нация след 9 септемвери и окупацията на на вмирисания руски ботуш довен на власт за 45 години най долните и гнусни каскети превърнали България в една социалистическа руска кочина .Но това безродниците лижещи вмирасия ботуш на пиещите лусион за баня азиатски варвари няма кка да го знаят просто защото са задунайки роби .
  • 88 Бъркаш. Не си Гешев а КАИШКОВ!

    3 4 Отговор
    И днес си същият !
  • 89 Домакин

    3 1 Отговор
    Едни симпатизират на руснаци, други на американци. Кой мисли за България, за българския народ? Общо взето всички сте такива каквито, някой иска да сте. Хора без достойна позиция за интересите на България. Хора недостойни за предците си, хора страхувайки се да покажат мнението си на политиците съсипващи народа през последните 70 години. Един приятел ми каза: "Не се ядосвай за нещата който се случват в България, всеки народ си заслужава управляващите." Дано когато, държавата започне да се разпада и на политическата карта, народа да се осъзнае.
  • 90 ГоСт

    2 2 Отговор
    Жънеш това, което посееш!
  • 91 ТИКВОЧА

    1 1 Отговор
    ДА ГО Д....ТЕ КРАВАРИ ГАДНИ.
  • 92 Митева

    0 0 Отговор
    Този а абсолютен психар. Излиза, е ако САЩ нападат страни напр.бивша Югославия Ирак /разрушиха и ограбиха всичко по пътя си/ ,финансираха и организираха майдана в Киев,живото изгаряне на хора в Одеса в културния дом - всичко това било защита на демокрацията. Значи на тях е позволено на други не е позволено. Ако някой ги надиграе в собствената им игра и ги бие със собствените им камъни значи другите са лоши и американците квичат на умряло. Пичове - не така.Има една поговорка :каквото повикало, такова се обадило.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания