Last news in Fakti

1 Януари, 2017 21:49 4 054 21

Хиляди почетоха националиста Степан Бандера (видео)

  • степан бандера-
  • националист-
  • годишнина-
  • украйна-
  • факелно шествие-
  • киев

Факелни шествия, в деня на неговото рождение, се проведоха в Киев и редица други украински градове

Хиляди почетоха националиста Степан Бандера (видео) - 1

Хиляди украински националисти се събраха тази вечер в центъра на Киев, за да почетат паметта на Степан Бандера, съобщи Интерфакс.

По традиция, всяка година на рождената му дата, в украинската столица се провежда факелно шествие. Тазвечершната процесия отбеляза 108-мата годишнина от рождението на председателя на забранената в Русия Организацията на украинските националисти (ОУН).

Маршируващите в първите редици на шествието бяха издигнали огромен транспарант с лика на Бандера, а зад тях вървяха барабанчици. Най-отпред, едно мнладо момиче с венец от червени цветя на главата, носеше голям портрет на националиста.Хиляди почетоха националиста Степан Бандера (видео)
Хиляди почетоха националиста Степан Бандера (видео)

Шествието, което премина по главните улици на Киев при изключителни мерки за сигурност, бе осветявано от стотици факли, а много от събралите се развяваха национални украински знамена и червено-черни флагове. Някои от участниците в шествието развяваха плакати с лозунги като: „Украйна над всичко“, "Нашата религия – национализъм. Нашият пророк - Степан Бандера", „Да разгромим втория Хазарски хаганат" и др.

Хиляди почетоха националиста Степан Бандера (видео)

Редица други украински градове също отбелязаха рождения ден на Бандера. Жителите на град Лвов поднесоха цветя на паметника му, а в Одеса, Славянск, Херсон и Житомир се състояха факелни шествия.

Хиляди почетоха националиста Степан Бандера (видео)

Роденият през 1909 г. Степан Бандера е противоречива личност за украинците. Според някои той е борец за свобода, но други го смятат за предател, заради действията му по време на Втората световна война.

Украинците обвиняват КГБ за убийството на Степан Бандера, който умира на 15 октомври 1959 г. в Мюнхен.

Хиляди почетоха националиста Степан Бандера (видео)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мандера

    6 6 Отговор
    Отрепки. Волен, виж как се прави
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сталин

    20 9 Отговор
    Фашистките укри са най-големите почитатели на ФЕКАЛНИТЕ шествия - факт неоспорим в исторически план!
  • 5 Димитър

    16 5 Отговор
    Един предател който докато Русия се гърчи в борбата срещу Хитлер забива нож в гърба

    Коментиран от #6

  • 6 стоян георгиев

    6 15 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    глупости.степан бандера много прилича на българския му аналог иван михаилов.непреклонен националист стигащ до краиност за да освободи страната си.губи всичките си роднини или почти всичките в борбата срещу немци и руснаци ,при иван михаилов е подобно нo фамилията му е избита от сърбите ,а съратниците основно от руснаци и български комунисти.бандера безспорно е украински национален герои отдал целия си живот в борбата за свободна украина и накрая загинал в тази неравна схватка.години наред му бе крита историята и изкривявана биографията от съветските другари,но вече може лесно да се прочете .

    Коментиран от #9, #10, #19

  • 7 виждат се фашистите

    16 4 Отговор
    На 5 и 6-тата снимка ясно се вижда че това са чисти фашисти.Символиката на 5-тата снимка е взета от подразделението на SS---"Вълча глава". А на 6-тата снимка ясно се вижда оная отрепка със парадната униформа на Гестапо.....Какво да говорим повече-каква демокрация там-какво европейско бъдеще за тия фашаги....
  • 8 Бай хой

    11 5 Отговор
    Деске, заболяването ти се задълбочава. След подкрепата ти към главорезите джахидисти на багдади, сега подкрепяш и нацистите на бандера. Хапчетата, редовно.
  • 9 Трол

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Боже, ти наистина си сбъркана!
  • 10 Коко

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Oоо Дескее пак дрънкаш глупости ! Тези са платени агитки а Бандера е мръсен предател - фашист!!!
  • 11 Сталин

    13 3 Отговор
    Тия т.нар. УКРАИНЦИ защо забравиха да почетат и Хитлер ??? То голяма разлика няма
  • 12 OdessaUnderground

    0 0 Отговор
    Нека всички да разцепят майна, майна, за яките националистки от Украйна майна, да раздерат с викове площада майна, почит да отдадат клекнали майна :)
  • 13 Георги Петев

    5 8 Отговор
    От всички коментари само Стоян Георгиев е написал истинското си име защото има достойнство и разум.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Трол

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Георги Петев":

    Десислава Димитрова и георги стоянов са едно и също пишещо същество! Питай го ако не вярваш! А оттам нататък писанията ти са аболютни щуротии!

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Трол":

    радвам се с такива аргументи ми се отговаря.вижда се кви са ми опонентите и тва помага всеки нормален човек да отсъди .ако някои има да каже нещо за бандера нека ми опонира по същество ,но такива няма.бил съм жена ,третополово и т.н. страхотни аргументи :)))))))).троле разкажи ми колко човека се изнесаха от алепо ,дето ме гонеше във всеки пост ?под 20000 ли са или са над 100000 а?кои от двама ни печели баса дето толкова се напъваше да сключим а?ако мен някои ме бе навирал толкова глава в зад.ника щеше да съм се скрил отдавна,но при теб ни срам ни сурат!

    Коментиран от #17

  • 16 Бай хой

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Георги Петев":

    Гошеее, такива мишлета(паткани) с лъвско гърло сме ги виждали много.

    Кат сте толкова гъсти и отворени с десито що не ви видяхме нито в източна усрайна на страната на дрогираните нацистчета нито в Сирия и Ирак на страната на джахидистите.

    В Република България все още е забранено да се прокламират фашистки идеи. То и човек с нормална психика не би го сторил.
  • 17 Бай хой

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Аве то, я кажи сега ти беше ли деска или не? Кво се пенявиш. А случайно ако не си бил защо се подписваше така? Да не би в теб да бушуват женски хормони.

    Виж снимките от шествието и ако не си кьорав ще видиш фашистките и нацистки символи. А чрез коментарите си ти се определяш като техен подръжник. И това не изненадва никого тъй като ти не за пръв път подкрепяш ненормалните, лошите и извратените.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сноудън

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Болен мозък!

    Ако въобже им нежо в тендарата ти!

    Без е-мейл от покровителите ти неможеш да напишеш и един ред!

    С твоя помощ се събуди българкото общество и осъзна колко измамна и подла е западната общност и САЩ!

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сноудън":

    така е полов всички са фашисти и капиталисти дето не искат да пият антифриз и да имат диктатор да ги управлява.фашиски символи имали ,но за бандера не ти се коментира:)))))!само да ти кажа че един от ръководителите на тези фашисти в момента е евреин:)!с теб мога да си правя само смях за друго не ставаш!и не пиши с два ника акъла няма как да го скриеш!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: