1 Януари, 2017 23:53 2 983 6

Какво се крие зад действията на Обама срещу Русия

  • обама-
  • русия-
  • санкции-
  • шон спайсър-
  • политически-
  • дипломатически-
  • президентска администрация

Прессекретарят на Тръмп има въпроси за мотивите, които стоят зад наложените санкции

Какво се крие зад действията на Обама срещу Русия - 1

Дали действията на президента Обама срещу Русия, по повод предполагаемите хакерски атаки над представители от Демократическата партия, са били прекалени? Този въпрос интригува Шон Спайсър, новият прессекретар в Белия дом, който ще поеме президентските комуникации след по-малко от 3 седмици.

В интервю за телевизия ABC News той заяви, че един от основните въпроси, около действията на отиващата си президентска администрация, е "Защо те бяха от такава величина?", имайки предвид 35-имата руски дипломати, които бяха изгонени от страната и налагането нов пакет санкции срещу Русия.

Според Спайсър, хората трябва да се запитат дали отговорът е пропорционален на действията, които бяха предприети.

Неговите коментари се оказаха в рязък контраст с реакцията на някои от републиканските лидерите в Конгреса, сред които и говорителят на Камарата на представителите Пол Райън и лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл, който нарече тези действия закъснели и дългоочаквани. По-рано Райън пък ги определи като "подходящ начин да се сложи край на осемте години на политически провали с Русия."

Спайсър обаче твърди, че отговорът на администрацията на Обама е обратното на всяко друго действие "в съвременната история".

Той припомни случка от 2015 г., когато китайски хакери проникнаха в компютрите на Службата за управление на персонала. "Тогава Китай отмъкна милион записи, чувствителна информация за хора като мен, които са работили в правителството по онова време и въпреки това срещу Пхенян не бяха предприети никакви действия."

Тази разлика в подхода, накара новия прессекретар на Белия дом да постави въпросът дали действията на президента Обама не се крие някакво политическо възмездие, вместо дипломатически отговор.

Спайсър заяви още, че през следващата седмица Тръмп ще обсъди създалата се ситуация с шефовете от комисия по разузнаването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    30 3 Отговор
    обама е безсилен с жена си, а за РУСИЯ, да не говорим!
  • 2 африкански ген

    28 3 Отговор
    Искаш много от създание с африкански ген. Дядо му са свалили от палмата да бере тръстикови листа.
  • 3 Петър Папазов

    30 1 Отговор
    Първо, Пхенян е в Северна Корея а не в Китай. Надявам се че грешката не е на Спайсър.
    Този ход на Обама цели да затрудни Тръмп в отношенията му с Русия и да "отмъсти" на Путин за превъзходството му. Глуповато!Отговорът на Путин само затвърди това превъзходство.
  • 4 географ

    13 0 Отговор
    Ало-о-о-о какво обшо между Китай и Пхенян
  • 5 Гого

    11 1 Отговор
    Да не забравяме че Обама живее по дърветата и се храни с банани откъде толкова акъл?
  • 6 Сноудън

    7 0 Отговор
    Путин е велик!
    От 2017 година всеки новоподаден автомобил трябва да н БУТОН SOS бъде оборудван със система за бедствие SOS която свърва автомвтично пострадал в ПТП атомобил с телефон 112 чрез руската спътникова система глонас Пожарна и Бърза помощ се информират автоматично!
    Баба Меркел, Обама и остснслите от групата на "Шаро" със санкциите ще трябва да си заку руската системка ако искат да продълават да продават нови коли в Русия!
    Путин закъсня с този закон за сигуност аналогичен на фитосанитарния за хранителни продикти, трябваше по-рано да ги удари през пръстите!