Last news in Fakti

2 Януари, 2017 22:25 1 954 1

Откриха нелегални мигранти, натъпкани в куфар и в тайници на автомобил

  • мигранти-
  • куфар-
  • автомобил-
  • трафиканти-
  • мароко-
  • сеута-
  • северна африка

Един от мигрантите бил скрит в ниша под предното табло, а друг под задната седалка на автомобила

Откриха нелегални мигранти, натъпкани в куфар и в тайници на автомобил - 1

Полицията в испанския град Сеута е задържала двама мароканци, които се опитали да внесат мигранти в Северния Африка анклав на Испания, съобщава Би Би Си.

Двамата мигрантите са били скрити в автомобил. Трети нелегален мигрант бе открит по-рано, натъпкан в куфар, съобщават от полицията.

Когато властите спрели колата на трафикантите за проверка във вторник те открили тримата нелегални мигранта в доста необичайни скривалища — единият бил натъпкан в специален тайник зад предното табло на колата, а друг се спотайвал под задната седалка. Мъжът и жената, за които се предполага, че са от Гвинея, са получили незабавна медицинска помощ, тъй като в скривалищата не е имало почти никакъв въздух, който да дишат.

Откриха нелегални мигранти, натъпкани в куфар и в тайници на автомобил

Трети млад африканец, за когото се предполага, че идва от Габон, е бил намерен, натъпкан в куфар на 30 декември и отново мъжът се е нуждаел от спешна медицинска помощ. Той е бил в куфара на млада мароканка, която опитала да го внесе в Сеута, но митническите служители й нареди да отворят багажа си, който бил прилежно завързан за количка.

Инцидентите съвпадат с щурма на 6-метровата стена, която разделя Сеута от Мароко. По време на мигрантския опит за преодоляване на границата бяха ранени 50 марокански и 5 испански граничари. Повече от 1100 имигранти се втурнаха към оградата в неделя.

Откриха нелегални мигранти, натъпкани в куфар и в тайници на автомобил


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    1 0 Отговор
    Мигранта бил ли е с очила?
Новини по държави: