3 Януари, 2017 13:19 2 240 14

Льо Пен: Анексията на Крим от Русия "не е незаконна"

  • марин льо пен-
  • крим
Льо Пен: Анексията на Крим от Русия "не е незаконна" - 1
Снимка: БТА/АР

Кандидатът на френската крайна десница за президентския пост Марин льо Пен заяви, че анексията на украинския полуостров Крим от Русия през 2014 г. "не е незаконна".

"Изобщо не вярвам, че е имало незаконна анексия - имало е референдум, жителите на Крим са искали да се върнат в Русия", заяви лидерът на френската партия Национален фронт в телевизонно интервю.

"Не виждам причина да се подлага на съмнение този референдум", подчерта Льо Пен и отвърна с "да", когато бе запитана дали Крим е част от Русия.

Стратегическият полуостров на Черно море бе анексиран от Руската федерация през март 2014 г. след военна интервенция, последвана от референдум за присъединяване към Русия, заклеймен като незаконен от Украйна и Запада.

Тази анексия предизвика най-силното напрежение между Запада и Русия от края на Студената война. Като ответни мерки САЩ и ЕС наложиха на Русия редица икономически санкции, които все още са в сила.

Марин льо Пен обаче се обяви за установяване на "стратегически връзки" между Франция и Русия в рамките на борбата срещу групировката "Ислямска държава".

Запитана за ползата от НАТО след разпадането на Съветския съюз, Льо Пен повтори, че Франция ще се оттегли "най-малкото от обединеното командване" на пакта, ако тя бъде избрана за държавен глава през май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    7 22 Отговор
    рУСКА МОТОВИЛКА като нашите патриоти
  • 2 Бай хой

    19 7 Отговор
    Крим бил анексиран след военна интервснция? Кога ве? Я уточнете кога е нахлуването и от кого е обявено.

    Така наречените " свободни и независими" западни медии вече са се уплели в собствените си лъжи като пате в калчища. И упорито пропускат да обявят какво е то туй Крим. Сякаш става въпрос за някаква заробена от украйна колония и някой рийш ли им я е отнел незаконно. Какво са седнали да питат кримчани за самоопределение.
  • 3 Киро

    6 28 Отговор
    Продажна с..ня, като арабелите ви анексират половин Франция, да не виеш на умряло!

    Как е възможно да си ТОЛКОВА нагла?!?
  • 4 Тряс

    18 1 Отговор
    И на мен анексията на Източна Румелия от Княжество България нещо ми намирисва откъм законност. Че даже и референдум не е имало! Вай, вай, вай, много сме виновни пред падишаха!
  • 5 Пиночет

    3 2 Отговор
    Това са новите политици които да се надяваме ще вземат властта и ще подредят правилно приоритетите. Не може да смесваш животни и хора.Както се казва всяка жаба да си знае гьола.
  • 6 Диди

    2 11 Отговор
    Искаш комунистите пак на власт ли?Някои от вас не са в състояние нормално да мислят какви последици ще има тогава.
  • 7 СССР

    13 4 Отговор
    Права е жената! Г.золизците да мълчат!
  • 8 раптър

    14 1 Отговор
    Не чувам нищо за Косово, Костовисороспии!!!
  • 9 Бай хой

    9 2 Отговор
    Димитрчке, ти от луната ли падаш? Анджак комунисти управляват сега тук. Примери бол. Например другаря боко тиквата, цецка партийния секретар, лил пиги от цк на бкп потекло, соломон пъсев и т.н. и т.н. Гледай си та знайш кои списания.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 mediator37

    4 2 Отговор
    ... И Франция се фръцна, и не предаде на Русия двата готови Мистрала, върна парите с лихвите и от големите санкции какво стана. Двата Мистрала Франция ги даде на Египет. Понеже бяха проектирани за руските К-52 Алигатор, Египет ги поръча (2х16 бройки) на Русия и руската оборонка намаза филията с чер хайвер. Това е крайният резултат от всичките им санкции срещу Русия.
    Забравих. Руските инженери казаха: "Тъй като по време на строителството на десантнтите вертолетоносци, ние бяхме в корабостроителницата във Франция и участвахме заради адаптацията им с нашето въоръжение, сега знаем всичко и сами ще си ги построим. Сърдечно благодарим на Франция за ноу-хауто!"
  • 12 Патриот

    3 1 Отговор
    Очаквам от г-а Льо Пен след 2-3 години С хладнокръвие да приветства връщането на Елзас на Германия, и на Корсика на Италия...Всичко да си отиде на мястото! Може да се утеши с присъединяването на Валония - след очаквания разпад на Белгия! Иначе за Крим си е права...
  • 13 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    така мисли и сидеров.след няки и друг долар в мнението на популистите се случват чудеса :)))))))))))))!
  • 14 simonm

    0 0 Отговор
    Хай Путин Фашизам и Путин дружба на всегда
Новини по държави: