3 Януари, 2017 20:09 1 035 4

Facebook цензурира статуя от 16 век

  • facebook-
  • цензурира-
  • статуя

От социалната мрежа поднесоха извинения

Социалната мрежа Facebook поднесе извинения за блокирането на снимка на статуята на Нептун в Болония, съобщи „Гардиън“.

Статуята е разположена в центъра на италианския град от 1560 г. Снимката беше публикувана в страницата на изкуствоведа Елиза Барбари. От Facebook я блокираха, защото я възприеха за снимка със сексуален подтекст.

След вълна от възмущение, представители на социалната мрежа призна вината на компанията и се извини. Барбари публикува съобщение в мрежата, в което се казва: „Да на Нептун, не на цензурата“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Гола мъжка статуя от онези времена няма как да бъде със сексуална насоченост, защото скулптурите са знаели как и какво правят. Половият орган е почти стилизиран, само маркиран и по реални размери непропорционално малък спрямо фигурата.
    Както се казва във вица: "Стоит статуя, совсем без -у.. Рука поднята, держит граната."
  • 2 Пердашян

    1 0 Отговор
    А снимките на Кардашянките с големите дирници не се цензурират !?!?
  • 3 коко

    0 0 Отговор
    При токова много порнографски сайтове на един клик разстояние, ако някой се възбуди от това парче метал - то той направо може да се счете за извратен!
  • 4 гощо

    3 0 Отговор
    Много смешно и жалко местенце е това Фейсбук!!!!!! Така и не разбрах какво правят хората там?!?!
Новини по държави: