Last news in Fakti

6 Януари, 2017 09:23 2 182 9

Великобритания спряла американска интервенция в Сирия

  • джон кери-
  • великобритания-
  • сирия

Това заяви Джон Кери

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че действията на бившия британския премиер Дейвид Камерън са попречили на плановете на Барак Обама за интервенция в Сирия, съобщи „Гардиън“.

„Президентът Барак Обама реши да се използва сила и да се отговори на това крещящо нарушение на международното право. Беше време да действаме и тогава британският премиер Дейвид Камерън реши да се допит до парламента, дали Великобритания да бъде ангажирана в тези действия. И познайте какво, парламентът каза „Не“.

Тогава много представители в Конгреса също изразиха несъгласие с евентуална интервенция. В крайна сметка президента Обама намери по-добро решение и Сирия се отказа от химическото си оръжие“, заяви Кери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    16 1 Отговор
    Ако това го бяхте направили за Ирак сега нямаше да имаме Сирия, нямаше да имаме ИДИЛ, нямаше да имаме бежанска вълна и всички екстри идващи с нея. Ама вие оръжия за масово унищожение търсехте в Ирак. Великобритания е основен виновник за ставащото в близкия изток и това което сега се изсипва върху цяла Европа.

    Коментиран от #3

  • 2 tost

    8 1 Отговор
    Явно англетата са се усетили че САШ са искали да ги изпързалят,както с Ирак ,уж че Садам имал химическо оръжие а целта им беше да разсипят държавата.Кой в момента купува най много американско оръжие ? Ирак.
  • 3 дамммм

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    100% си прав...Сега даже искаха да съдят Тони Блеар за Ирак-ама замазаха нещата...нали са демократи-кво като избиха няколко милиона иракчани....
  • 4 политолог

    7 1 Отговор
    oswen Irak zabrawqte i Libiq
  • 5 Гочо Мана

    5 1 Отговор
    Браво! Ето това са великите демокрации! И чичо Обама е взел мъдро решение - браво! А факта, че бат Дейвид пита парламенто говори за диалогс. Всъщност, говори се,ч е ИДИЛ била в ядрото си горе от традиционалисти юдаисти, а стадото с пушкалата дето стреля било от кол и въже събрано, включително и от ЕС, Кавказ, но с манията за шериат? Всъщност шериата е погрешна тактика при такива правила, на салафитите...тези първобитнородови отношения са плюс само, ако Законите са справедливи и не се натрисат простотии, като обрезания, забулени чаршафи, жени да не карат кола и стотиците му там гадости. Шериат означава кралство-царство-султанат-халифат... лошото е, че тия натрисат арабски закостенели простоти натресени от язваджии от преди векове. А това не е добре за нормалното човешко мислене и съществуване. Светският модел е най-добър. за съжаление дали халиф или демократ ще ти натресе простотии рекет често разлика няма... все я духаш... Чичо Кери, попитай нашите Павлова тук защо не могат да минават по 13 тона камиони по пътишата? Да не са от каучук тия пътища?
  • 6 Хасан

    0 0 Отговор
    Англия е мозъка САЩ каубоя който стреля без да мисли!! Ако мозъка напусна ЕС и допуснаха милиони бежанци очаквайте че и ЕВРОПА ще се разпадне!! И от цялата работа Германия ще загуби и БОГ ДА ПАЗИ Кралицата
  • 7 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    интервенцията в сирия е спряха колективно мненията на на европеиските парламенти както и американския,поради явната невъзможност да отделят радикалите от опозицията в сирия.
  • 8 СССР

    0 0 Отговор
    Май Путин ви отказа от Сирия ХАХАХАХАХАХооохохохохохо!!!
  • 9 тнгжгтнв

    0 1 Отговор
    Не знам дали точно британците, но е факт, че ЕС изригна срещу щатите, когато искаха да ударят Асад. Тогава бежанска вълна НЯМАШЕ! И ако боклука Асад беше премахнат нямаше и да има.