6 Януари, 2017 13:17 1 311 6

Балтийските държави не искат да ги наричат бивши съветски републики

  • балтийските държави-
  • медия-
  • съветски републики

Молба към германска медия

Посланиците на три балтийски държави са поискали от германска медия да спре ги изписва като бивши съветски републики, съобщи DELFI.

Искането е отправено от посланиците на Литва, Латвия и Естония към портала ZEIT ONLINE. Според тях използването на названието „бивша съветска република“ противоречи на международния закон.

Посланиците припомнят, че техните държави не са се присъединили доброволно към СССР. От медията обявиха, че ще се съобразят с искането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    9 2 Отговор
    Правилно, все едно нас да ни наричат "бивш османски вилает" !

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    5 5 Отговор
    За България обаче е желателно да се споменава като "БИВША КАНДИДАТ-16-ТА СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКА",за да не се забравя от поколенията на какво са способни продажните родни комунистически управници,маскирани в момента като БСП,Атака и "патриоти"!
  • 4 Бай хой

    3 0 Отговор
    Конь а за другаря бойко борисов какво ще кажеш? А з партийната секретарка цецка? А за лили пигицккомитетова а?
  • 5 Го,хо

    3 4 Отговор
    А когато съветските войски влизаха в тези републики и ги освобождаваха от хитлеристките нашественици, бяха готови и дупе да им дадат.Нищо нищо пак ще дойде "мачка за комачка.".Господ забавя, ама не забравя.
  • 6 Киро

    4 1 Отговор
    Нещо си се объркал, трол с ушанка!
    Вие, ушанките, сте неграмотни и неуки, бе! Ама ако бяхте учили, нямаше да сте ушанки...

    СССР напада и окупира Балтийските държави и половин Полша, докато с Хитлер са съюзници, на кой ги говориш тия глупости, как СССР били освобождавали, бе?!

    Ако беше отишъл веднъж по тия страни в днешно време, щеше да видиш, как хората не искат и да чуят за пияниците с петолъчките!
Новини по държави: