Last news in Fakti

7 Януари, 2017 11:19 2 406 15

50 хиляди опасни ислямисти живеят в Германия

  • германия-
  • ислямисти-
  • депортиране-
  • опасни-
  • терористи-
  • живеят-
  • служби

Опасните лица не са били депортирани

50 хиляди опасни ислямисти живеят в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

На близо 50 000 потенциално опасни ислямисти им е бил отказан бежански статут в Германия, но въпреки това те продължават да бъдат на територията на страната, съобщи „Шпигел“.

548 са лицата, за които властите се опасяват, че могат да извършат терористичен атентат. Други попадат в списък за засилено наблюдение от страна на силите за сигурност.

Изданието посочва, че германските власти изпитват затруднение да депортират хората, на които им е бил отказан статут. Често липсват всички необходими за това документи, а освен това няма сътрудничество от страните на произход на мигрантите.

Атентатът в Берлин през месец декември извади наяве пробойните в германските служби за сигурност. 24-годишният тунизиец Анис Амри прегази 12 души на коледен базар. Мъжът е пристигнал в страната през юли 2015 година. Молбата му за убежище е била отхвърлена, но въпреки това не е бил депортиран от страната.

В Германия отново се заговори за реструктуриране на държавния апарат, който отговаря за сигурността на населението. Един от основните проблеми в страната е, че във всяка една от 16-те провинции съществуват собствени полицейски и разузнавателни служби, които невинаги успяват да координират действията и информацията.

През последните месеци в Германия и Европа бяха извършени няколко терористични атентата, при които загинаха стотици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даммм

    23 1 Отговор
    Значи са повече-около 250 000 ....а един Бог знае колко са в цяла Европа и у нас...Вратата на АДА е отворена за Меркел-проклета да е...
  • 2 kcaniba

    13 2 Отговор
    Браво на Фрау!!!
    Тя доказа, че в угода на черният си господар е способна на всичко!!!
    Окупираната европа скоро ще е по окупирана впредвид хакерските атаки на изостаналите ушанки и ватници над другият кукурдяк - Киллъри.
  • 3 незнайко

    12 2 Отговор
    САЩ без да нападат Европа, успяха да я разпилеят, което беше целта им.
  • 4 Сотир

    15 0 Отговор
    Гледайки как се развиват нещата в Европа,слушайки евро-политиците,анализирайки какви са тези бежанци,стигам до извода че пред Европа има три варианта.За съжаление тези варианти напълно ще променят днешният облик на Европа и това е ще е окончателно.1.Първият вариант е надигане на мощна вълна от национализъм в евро-държавите,който може да достигне границите на фашизма.Това много трудно може да стане,защото понятията като Отечество и Родина във европейските държави вече са мръсни думи...-вероятност на този вариант е 20%.....2.Вторият вариант пред Европа е да се превърне континента във смес от Халифати и райони и области които ги знаем в днешният им вид(но това означава постоянни кървави сблъсаци)-вероятност-45%...3.Трети вариант за Европа е да се престукторира Е.С. и да копират от Изрел тяхният опит в борбата срещу тероризма---което едва ли ще направят европейските политици,имайки предвид сегашните "ценности" които те изповядват-толерантност,мулти-култура,глобализация и т.н....вероятност--10%....... За огромно съжаление,цивилизационният код на европейските граждани е дотолкова размит,че нямат никакъв шанс да върнат облика на тази Европа която я знаем от преди години--
  • 5 песимист

    14 2 Отговор
    Онзи ден даваха по ТВ-то за новата политика на Белгия, към хората, които не одобряват ислямистите и имигрантите, щели да формират специално звено, кото да следи в мрежата всякакви коментари, които са против имигрантите и исляма и да ги арестуват !? Това под предлог да не се развивала ксенофобия и расизъм !? Нещата са сериозни хора толерастите пускат репресивната машина в действие за да се смачкат и малкото останали противници на тази инвазия. Кукуто Меркел отдавна пусна тази машина на цензурата, а кажете ми след първоначалната новина за седемте "бежанци" подпалили бездомник, колко пъти чухте нещо по случая след това ???? Николко !!! Цензура! А за нашия циганин изритал румънска проститутка говориха поне месец, всеки ден по много!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Диди

    3 4 Отговор
    Не харесвам бежанската политика на Меркел.Някои от ,,опасните,, ислямисти имат електронни ,,белезници,,на краката си,но това не им пречи да правят атентати.Изобщо законите спрямо такива убийци в Германия трябва да бъдат строги,а не както са в момента.Хора,които нямат право да останат в държавата,трябва да я напуснат,а не да ги водят по докемент като,,търпящи,,.За да върнат такива в държавите им,трябва тези държави да ги приамат обратно,иначе става трудно.Сега немското правителство каза на Северно африканските държави...приемате си ги обратно,в противен случай няма да получите паричните помощи за развитието на държавите ви..в това успяха.Поне 10000 бежанци досега са вземали пари от социалната каса чрез измами...А що се отнася за бежанците,които чрез работа да засилят икономиката,доказа се,че чак след 20 години може да се говори за такъв,,успех,,.Политиците трябваше да знаят,че тези хора не са образовани така както минлехо,а напротив,много от тях не могат да пишат и четат.На първо масто трябва да са мисли за идентичността на самия народ и после да има граница на определено число на бежанци,които да останат.Меркел не иска да има определена граница на бежанците.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Кемосаве

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Хареса ми коментара ти незнам кой ти е дал минус явно има разни платени тролове които само хейтят.По темата тези така наречени мигранти/бежанци не подлежат на интеграция и небива да се допускат в европа и в България причината е че са опасни.
  • 9 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Меркел много добре е знаела какво прави, много преди то да стане факт. Никога не се е заблуждава, че емигрантите ще бъдат нещо повече от това, което са. Кои държави да приемат обратно бежанците? То вече ги няма тези държави, няма държавност там , няма живот, няма нищо. Как да ги приемат? Кой да ги приеме? Бъди сигурна, че много ясно си е давала сметка и за размиването на националната идентичност, и за проблемите с осигурителната система, за факта, че няма връщане назад. На нивото на което е Меркел нищо не се прави случайно, а наивността е просто това, с което се залъгват масите. ДА, логично е това, което си написала, но е наивно да смяташ, че е било неочаквано и изненадващо. Просто това бе идеята да се разбуни Африка и близкия Изток. Българските продажни политици, не са много по-различни от европейските. И на едните и на другите не им пука за народите им. Въпросът е, дали ще дойде времето народите да се отърват от ръководещите ги предатели, да начертаят свой собствен път и да теглят майната на задокеанските интриганти и разсипници.
  • 10 Диди

    0 1 Отговор
    Гост,не съм писала,че бежанската вълна е била изненада за Меркел.Да си припомним,че година и половина,близо две,преди това,Лампедуза беше ,,залята,,от бежанци.Италия се беше обърнала към европейската комисия за помощ,но...арогантните политици казаха,че всяка държава трябва сама да се грижи за границите си.И в последствие какво стана....знаем.Що се отнася до Меркел,да отговори на въпроса..Защо казва,че няма да има ограничение на числото бежанци?Министарът на Байерн Зеехофер каза,че трябва да има ограничение до 200 000 бежанци на година,Меркел не е сътласна с това.Някои политици казват,че закона не давал граница на това.НО ТЕЗИ ЗАКОНИ СА ОТ ПРЕДИ 70,80 ГОДИНИ.Ние живеем сега,законите трябва да се променят спрямо обстоятелствата.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Диди, "нещо повече" не като брой, а като качество. И двете величини са пределно известни на плановиците. Известен е бил и ефекта от това нахлуване, както и факта, че държавите нямат механизми за противодействие, ограничаване, насочване и планово разпределяна на тази вълна. Известно е също така, че думата "интеграция" е лишена от смисъл, особено когато става въпрос за кратък времеви период и голяма преселническа група. Интеграцията е възможна основно за разпръснати, самостоятелни единици и се осъществява в рамките на поколения. Масовата инвазия променя приемника, напълвайки обществото му не с единици, а с капсулирани съобщества, които никога няма да се "интегрират", ако не се разбият на малки съставни и се претопят от месата. А това не стане, то с темпа им на възпроизводство, съпоставимо с това на приемника в случая, след няколко поколения ще доведе до право на глас и ще управляват пряко приемника, според своите виждания. САЩ създадоха и подариха на Европа "кутията на пандора", а европейските "лидери" с охота я отвориха, въпреки знанието какво има вътре и с ясното съзнание за бъдещите промени.
  • 12 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Искаш ли една прогноза, макар и мрачна?

    Следващата разсипана държава ще е Турция. Защото е момента тя се явява единственият бент пред вълната, която ще разруши Европа. Насъбралата се маса по границите и в Турция, заедно с ново генерираната от населението на самата Турция ще помете Европа. Достатъчен с само един успешен атентат. Ердоган бе оставен да разсипе структурата на Турция и да бъде основно сплотяващо звено. Бе оставен да генерира напрежение, което само той балансира. Един куршум и вълната тръгва по дерето, помитайки всичко по пътя си. Лошото е, че сме първи и можем само да се надяваме, основната част от потока ще мине леко западно от нас.

    Така става, когато светът "доброволно" се оставя да бъде "демократизиран" от изолирани островитяни. Държавите отдавна трябваше да се сплотят и преборят с пагубните интереси на САЩ и да ги постави в рамки.

    Изходът е точно този. Ново преразпределяне световното влияние. Отнемане лидерството на САЩ. Силна и самостоятелна Европейска общност. Баланс между интересите на САЩ, Европа, Русия, Изтока и Запада. Равнопоставяност. ....утопия, уви :(

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Диди, .... А знаеш ли към кого ще се обърне за помощ Европа, когато вълната тръгне, защото със сигурност няма да може да се справи сама? ;)
  • 14 Диди

    0 0 Отговор
    Гост,що се отнася до интеграция на хора,то разбира се този процес е дълъг,но какво става сега.Хора,които са израсли и живееха в арабския свят така както преди 100 години,сега трябвало да бъдат интегрирани.Тези хора досега са живеели в ,,средновековието,,,не е мислимо успешно да се интегрират.Всичко това виждам всеки ден.Знаем,че в Германия има около 4 милиона турци,от преди години така наречените,,гастарбайтери,,.Турци,които са родени в Германия,когато имаше ,,мирна демонстрация,, излязоха и скандираха в полза на Ердоган.Дори тези хора не могат да се интегрират,а камоли дошлите от арабските държави,където за тях на първо място е Аллах и после държавния закон.Жалко е ,че Европа като континент не е в състояние да пази интересите си.Ако Европа беше върнала армията си,то тя щеше поне да пази европейските граници и след време можеше са бъде силна.В Европа живеят 500 милиона хора,не е малко.Европа има едни от най добрите инженери за производство на оръжие,с което можехме да пазим континента си,а не само да продаваме.
  • 15 Диди

    0 0 Отговор
    А що ся отнася за Турция.Там след време не дай боже да стане гражданска война,тогава всеки ще нахлуе в България.Това,което искам е да живеем в мир в Европа.Европа трябва сама да се григи за сигурността ни,защото без сигерност,няма свобода.
Новини по държави: