Last news in Fakti

8 Януари, 2017 16:41 11 151 46

Задава се Трета световна война, смятат западняците

  • трета световна война-
  • проучване-
  • война-
  • страх-
  • сащ-
  • русия-
  • конфликт-
  • франция

Британци и американци виждат в лицето на Русия военна заплаха

Задава се Трета световна война, смятат западняците - 1
Снимка: БТА/ AP

Трета световна война се задава зад ъгъла, смятат хората в големи западни страни, съобщи „Индипендънт“, позовавайки се на ново проучване.

То е направено в девет страни, а участие са взели близо 9000 души. Голяма част от анкетираните са притеснени от настоящия геополитически климат и очакват буря в скоро време.

Американците са най-склонни в предсказването на Трета световна война, докато французите, германците и британците също изразяват песимизъм.

64% от анкетираните американци споделят, че според тях в близко време светът ще стане арена на нов въоръжен конфликт. 61% от британците казват, че войната е реална възможност – само 19% от тях вярват в мира.

В контраст са скандинавците, по-голямата част от които вярват, че светът не е на ръба на Трета световна война.

Авторите на проучването от „YouGov“ посочват, че най-много от война се опасяват американците и французите, но по различни причини.

При американците има несигурност заради избирането на Доналд Тръмп за президент и неясната посока, която ще поеме във външната политика. Французите са притеснени заради честите терористични атентати.

Освен това западняците виждат в лицето на Русия голяма военна заплаха. Близо 71% от запитаните британци се чувстват заплашени от Русия, а при американците процентът е 59%.

Във всяка страна, включена в анкетата – с изключение на Финландия – гражданите мислят, че през 2017 година ще бъде осъществен атентат на тяхна земя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стършел

    81 9 Отговор
    И к,во сега-подготвят ни за това,което смятат да направят,иначе защо е това дрънкане на оръжие и запълването на източноевропейските страни с военна техника. Хайде на бас,че чичко Сорос е поръчал и платил анкетата.
  • 2 kcaniba

    82 7 Отговор
    Източна Европа е планирано да лее кръвтта си по бойните полета, срещу братята си - Руси!!!
    Бойното поле е - Украина.
    Логистика и акъли - от Западна Европа!
    Оръжията - от САЩ!
    Типична руска агресия разбира се!!!!

    Коментиран от #30

  • 3 Великая Руссия

    67 19 Отговор
    И за пореден път ВЕЛИКАЯ РУССИЯ ще пребие всякакви прехвалени натовски сили и този път руската армия ще марширува едновременно в Лондон и Вашингтон. Който си го търси ще си го намери.
    Пример, Наполеон, Хитлер, Китай на ред са Великобритания, ФАЩ и Франция.
  • 4 Киро Аслана

    42 4 Отговор
    Войната ще тръгне от порязаните като им свърши нефта след някоя друга година и ние първи ще гризнем дръвцето първи!!!!!Нашите управници да земат да купят някой друг самолет,изтребители,танкове и др военна техника!!!!!!!!
  • 5 путински боклуци

    14 85 Отговор
    Да е жив и здрав Сорос,но щом Господ го прибере ,много интересно путинските боклуци какъв нов враг и плащач ще си намерят.То не бе Сорос,че Сорос.Сякаш не Русия анексира Крим и нападна Украйна ,а Сорос.А Русия с единствения си самолетоносач,пияна армия ,остарели самолети и няколко кораба ще победи НАТО когато пръдне гугутката.Това и Путлер го знае.

    Коментиран от #7, #21, #26, #29

  • 6 Бай село

    66 6 Отговор
    Срам и позор страни членки на НАТО , като Америка, Англия, Франция, Германия са уплашени от Русия! Нали им налагате санкции , от какво се плашите, бедна държава със слаба икономика , оплювана от всякъде с какво ви плаши? Ние се надяваме нато да ни пази пък те се оказаха пъзлювци! Всичко това е замислен сценарий от , който ще пострадат такива , като нас! Ако пък наистина са се уплашили от Русия ще излезе,че тя е най силната и велика държава!
  • 7 Великая Руссия

    52 8 Отговор

    До коментар #5 от "путински боклуци":

    бая се смях като прочетох глупостите ти. Е поне разнообрази сивото ми ежедневие. А според теб защо прехвалените ти любими сили на НАТО се страхуват от "Русия с единствения си самолетоносач,пияна армия ,остарели самолети и няколко кораба". Как мислиш или ти не можеш да мислиш? Ей клоун та самият Генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг си призна, че НАТО не може да се справи с Русия и квичи от страх. Освен него и американски генерал чието име не запомних също се изказа, че са били изненадани от руската военна мощ, която са видели в Сирия.
  • 8 БОКО

    6 2 Отговор
    Жамбазов,ти не си добре!
  • 9 Гого

    11 14 Отговор
    Двете най алкохолизирани нации Русия и Англия май алкохола им идва в повече!
  • 10 Хасан

    48 5 Отговор
    в двете световни войни все бяхме на грешната страна.тоест срещу русия.очертава се и в третата пак да ядем дървото.
  • 11 иии

    22 1 Отговор
    проблем за ИДИОТИ, че след като има свободни медии ,най вече интернет, никакви Соросоиди не могат да повлияят на мнението на хората и то се вижда от коментари на нормални хора, ТОТАЛНО ПРЕВЪЗХОДСТВО , срещу официална пропаганда навсякъде по света , освен в ИДИЛ-МИНДИЛОВСКИ территории..и арабо-ислямски държави..
  • 12 234

    18 0 Отговор
    смешно и жалко за тотална безизходица на Европа, само констатират - ще има терор и убийства на мирни граждани , но нали ни ви предупредих ме да ходите на отсрещния тротоар, и така изродщини безкрай,все някой виновен за провала с емигантска криза...
  • 13 Ник

    49 2 Отговор
    Война ще има и това е повече от сигурно!
    Въпросът е друг! - Странно защо ние се разоражаваме на фона на въоръжаването в целият свят! София е предвидила въоръжените ни сили да стигнат великата бройка от 14 хил. души и резерв до 50 хил. щика! Това според Вас армия ли е и кого ще уплашим с тази численост и техника?
    Само ще припомня, че 90-те години имахме около 100 хил. военни и около 2 милиона резерв. Имахме около 200 самолета, ракети и около 2000 единици бронирана техника.
    Да може да са били стари, но ги имахме. А лекото стрелково оръжие ... видяхте го през последния месец къде се намира ...
    Така че не знам какво се занимавате кой е по- по- най! На война всеки е срещу всеки, а ние нямаме вече нищо дори и резерв. Тези които сме служили вече сме на по 40-50 години. Како гледам днешната младеж ... Както казват някои добре че не сме във война защото като им кажат "Ръцете горе", ще започнат да пляскат като на поп-фолк концерт
  • 14 факт

    25 2 Отговор
    тъпото е, че пак ще сме на губещата страна!

    Коментиран от #17

  • 15 Господина

    2 18 Отговор
    България има много нелегално уръжие! Не се плашете! Много от ракетите ни са "унищожени", а всъщност са под земята!
  • 16 Шляхтиц

    32 2 Отговор
    За най-голямо съжаление българските управници винаги са обявявали война на победители. След толкова много усилия България да влезе в Европейски съюз и НАТО изобщо няма да се учудя ако в най-скоро време ЕС се разпадне, а НАТО ни каже спасявай се поединично. По традиция България е била винаги на губещата страна благодарение на гениалната външна политика на нашите политици. Все пак трабва да сме благодарни на съдбата и късмета си. Приветствам и много високо оценявам предложението на Волен Сидеров пред Нобеловия комитет Нобелова награда за мир за 2016 година да бъде присъдена на българския президент Росен Плевнелиев за това, че не е успял да обяви война на Русия.
  • 17 бай Ганьо

    27 2 Отговор

    До коментар #14 от "факт":

    Този път НЕ, със сигурност когато нещата загрубеят ще минем на правилната страна. Навремето България е имала добра армия с много победи на бойното поле, но слаба политически. Сега пак сме гола вода откъм политика обаче нямаме армия, нито морални ценности и чувство за чест и самоуважение,(каквото са имали нашите дядовци на времето)но ще бъдем на правилната страна по една много проста причина - защото иначе ще бъдем затрити като нация. Може на наште управляващи да не им пука за това, но на хората им пука и затова ще вземем нещата в свои ръце, когато моментът настъпи.
  • 18 гост

    13 2 Отговор
    ТеА ПАК СА се напушили яко !!!
  • 19 Бай хой

    24 2 Отговор
    Внимавай какво си пожелаваш че може наистина да ти се случи.

    Не дърпай дявола за опашката.

    И тя май третата световна започна още през 1989година. Нали някои тръгнаха да преразпределят света с пълни шепи.

    Лакомо дупе кръв пуска.
  • 20 писна ми

    6 33 Отговор
    И кво ги е страх западняците от Русия? Те руснаците освен да пият водка и жените им да се чукат , друго не знаят.....хич не ни трябват такива братя.
  • 21 Живко Тодоров

    28 6 Отговор

    До коментар #5 от "путински боклуци":

    Ако съдя по правописа ти, ти си на не повече от 20 години и хабер си нямаш даже за повечето неща, за които пишеш. И да, Русия винаги е била велика държава, с която се съобразяват всички по света, въпреки такива като теб.
  • 22 681 БЪЛГАРИЯ

    21 3 Отговор
    МЕН ПЪК БОЛИМА САЙДЕРА ЗА РУСИЯ,САЩ ,ФРАНЦИЯ,АНГЛИЯ И ДР . БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКИ !!!
  • 23 tati

    24 4 Отговор
    браво пич ! Ти си като мене ! Еднакво мислим !
    Публикувано във факти.бг: Срам и позор страни членки на НАТО , като Америка, Англия, Франция, Германия са уплашени от Русия! Нали им налагате санкции , от какво се плашите, бедна държава със слаба икономика , оплювана от всякъде с какво ви плаши? Ние се надяваме нато да ни пази пък те се оказаха пъзлювци! Всичко това е замислен сценарий от , който ще пострадат такива , като нас! Ако пък наистина са се уплашили от Русия ще излезе,че тя е най силната и велика държава!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Диди

    7 7 Отговор
    Мисля,че Америка и Русия по дипломатически начин ще намерят решение за добри отношения.В Европа трябва да се направят реформи,които ще облекчът сегашното положение на всяка държава.
  • 26 раптър

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "путински боклуци":

    Кажи нещо за косово!

    Коментиран от #31

  • 27 no name no face no number

    20 6 Отговор
    Американците и британците ги тресе глупава параноя вследствие на предозиране с фалшива информация поднасяна от техните медии. Все пак с Тръмп войната има шанс да се избегне, но с Хилари мисля , че беше сигурна. Ако стане все пак инициатор ще са Сащ а не Русия можете да бъдете сигурни. Надявам се лично света да се промени към по добро и пожелавам НАТО да се разпадне а Европа да стане независима и ако може обединена, но по нов начин.
  • 28 Станислав

    5 2 Отговор
    Отговорът на всички притеснения за ТСВ се крие в Международната космическа станция и други общи проекти, както и в сътрудничеството на ниво тайни служби. Да не говорим кой добива руския нефт и газ. Това си е хазарска омерта!
  • 29 ооооооо

    4 24 Отговор

    До коментар #5 от "путински боклуци":

    Много си прав, №5! Не ги слушай тия ушанки тук.
    Въобщеее, мурзилките си живеят в един измислен свят - като спящи зимен сън мечки.
  • 30 СЕМОВ

    7 19 Отговор

    До коментар #2 от "kcaniba":

    АБЕ ВИЕ ВСЕ ГОЛЕМИ КОНСПИРАТОРИ, ЩЯЛО ДА СЕ ЛЕЕ, ПЛАНИРАЛО СЕ, АМЕРИКАНСКИ ОРЪЖИЯ БИЛИ. ПЪК ТОВА, ЧЕ РУСКИТЕ ПУЦАТ В ЕДНА ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА И ТО ДО ТЯХ, ТОВА ГО ЗАОБИКОЛИХТЕ ОТ КЪМ КОНСПИРАЦИЯТА. ЧАКАМЕ СЕГА ЗА ЮДЕО МАСОНСКИТЕ КАПАНИ, ЗА ИЛЮМИНАТИТЕ, АМА ЗА РУСКАТА МЕЧКА ДУМА НЕ ОБЕЛВАТЕ. ТАМ КОНСПИРАЦИИ НЯМА. ИЛИ ТАКА СА ВИ ВЪЗПИТАЛИ ОТ КАГЕБЕТО - РУСКАТА КОНСПИРАЦИЯ НЕ Е КОНСПИРАЦИЯ, ТЯ Е БЛАГА ВЕСТ
  • 31 тъпчовци

    5 21 Отговор

    До коментар #26 от "раптър":

    Кво да ти кажа за Косово? Не съм чул албанците да са нахлули и да са си я взели за своя. Не съм чул и украинците да избиват руснаци и да ги прочистват, че да им се притекат на помощ. Знам че за мушенгиите си винаги имате ответен пример, ама не е същото. Същото ще е ако Щатите влязат в Мексико и си заделят едно парче, защото било изконно тяхно. Американците са кухи лейки, говорят и правят това все за демокрацията, ако не бяха се изтеглили от Ирак, нямаше да има нито Ислямска държава, нито руска армия в Сирия, ама това не пречи да лаете как отивали за петрола. Сякаш не им го плащат, а им го взимат. Коментатори, хахаха, съветски. Патриоти ама руски. Веете знамената на Путин, ми що не идете там да живеете, да карате новата лада, или новия танк в някое сирийско село.
  • 32 Крилья Советов

    40 5 Отговор
    Някой отдолу се смееше, че Русия някак да победи с нейния един самолетоносач в евентуална Трета световна война. Добре, ще ми обясниш ли как е възможно една държава като Русия да е заобиколена отвсякъде с потенциални врагове и в същото време да е агресивна, при положение, че има един кирлив дизелов самолетоносач? Как е възможно непрекъснато източноевропейските страни да се пълнят с американски войски и въоръжение, в Турция убиха руския посланик Карлов, а Русия била агресивна?! Аз не мога да си го обясня! Всеки ден съм между руснаци и рускоезични хора и ми е драго да ги срещам и слушам - сърдечни, разкошни хора. Някои от вас са се грабнали и "ушанките", та "ушанките" - какво лошо видяхте, бе, келеши? Като дойде демокрацията и мизерствате половината, пак ли руснаците са ви виновни или собствените ви некадърни управници, дето нямат нищо общо с Русия?! Като пиете "Кока-кола" и уиски по-добре ли сте от времето, когато всеки пиеше чиста и качествена домашна ракия и мезеши с обикновена "лимонада"? Не ви ли е срам?

    Отново ви питам - колко танка и къде изпрати Русия за изминалите 26 години? В Сирия, Грузия. А какво правят американските танкове в Прибалтика, в Румъния, в България? Какво правят американските ракети в Полша? Не ви ли е срам от факта, че преди 26 години бяхме мъжествена страна с единен народ и сериозна армия, а днес младежта е типично погейчена?! Гейовете ли ще ви водят страната напред? Какие же вы, пидаразчики... Вы не люди вообще!
  • 33 Да хайде

    9 3 Отговор
    Почва та да се свършва. Белким изчезнат перво меките китки
  • 34 DarkLord

    17 3 Отговор
    Най голямите агресори и разбойници в света (сащ и ук) се били уплашили? Глупости просто настройват общественото мнение за поредната поразия. Дано следващия път не им се размине...
  • 35 путин

    5 15 Отговор
    Аман от Русофили и продажници
  • 36 Доктора

    6 4 Отговор
    Никой ама никой от драскачите тук не е в час с много неща.... Така ,нека изясним нещата накратко. Русия още 50-60тте години създаде програма Междузвездни войни ,която имаше за цел въоръжаване на всички изстреляни военни спътници . Да ви светна отворковци ,че над тъпите ви глави ежедневно летят някакви си 200-400 сателита носещи на борда си ядрени бойни глави и лазерно оръжие способно да удари земна цел във всяка точка на света. Сателитите имат способността да пуснат ядрена бойна глава от 40км височина в орбита където и когато си пожелаят,.... ПВО то на земята на Русия няма аналог ,а наземните балистични ракети последно поколение удрят цели през няколко континента ... ;) Така че,руснаците никога няма да водят война с малоумници на земята ....просто няма никакъв смисъл ! Не се занимавайте с някакви си там жалки самолетоносачи или изстребители ,а за танкове и др смешна техника да не говорим изобщо!!! Така че,повтарям ....което и да е правителство ако иска да се пробва с руснаците то ще го прави в орбита а не на земята !!!!! Война ще има ,но не на земята един ден !

    Коментиран от #38, #39

  • 37 Къртев

    8 1 Отговор
    Война вече има. Не е с танкове и самолети (за сега), но има.
  • 38 onq s konq

    3 8 Отговор

    До коментар #36 от "Доктора":

    Тиии...докторе нали си наясно,че до всеки руски страшен сателит лети задължително и американски,който го гледа втренчено и изпод вежди?Или си мислиш че като изнасяш тука тая "секретна" информация,янките като я прочетет и ще почнат да се тюхкат как са проспали толко време и не са се усетили что е наделал руский человек междувременно?Добре е да си наясно,че войната ще почне в космоса,но ще завърши с ПЕХОТИНСКИ ДЕЙСТВИЯ по разчистването на врага от улица на улица и от къща на къща!Това обаче руснаците никак не го искат и разчитат изключително на "блиц криг",защото колкото и да са много,Щатите са два пъти повече от тях.Като прибавим и войската на Европа,че и "некои държави" по света,...

    Коментиран от #42

  • 39 ненапушен

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Доктора":

    Недей да пишеш, когато си напушен или пиши в сайт за вицове! Нивото на техниката по ония години е толкова ниско, че едвам позволи на първия руски спътник да направи няколко кръгчета в ниска орбита и да "казва" пиу-пиу. Програмата за "Звездни войни" е американска и никога не е реализирана, заради опустошителната цена и ниска ефективност. Всичко написано е по-зле и от виц, но все пак това, че на 40 км летят сателити изкърти всичко. На толкова летят метеорологични балони, а малко по-отдолу най-високолетящите разузнавателни самолети - т.е. излиза, че те летят в космоса........

    Коментиран от #40

  • 40 Д'Мин

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "ненапушен":

    Напушения си ти. Геосинхронна, геостационарна и високо елептичната орбити са между 35-40км. Какви балони те гонят там? Не ставайте смешни.
  • 41 Къркача

    5 1 Отговор
    Неме интересуват войните. Ся спокойно ще гътна една хубава бира ,а вий отивайте да се биете . Като свърши войната ми се обадете , та да пийна още една бира за победителя. Забележка,,..не ща пак да пея песента КАКАЛИЙ КАКАЛИ, а нещо друго . Бих слушал кънтри .Е хайди успех на вас .
  • 42 оня с кобилата

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "onq s konq":

    Ти си мислиш,че терористичната организация НАТО в една бъдеща световна война ще воюва САМО с Русия?!Че Русия няма достатъчно пехота за завършващи пехотни действия?Сам знаеш отговора,но твоите спонсори не ти разрешават да го напишеш.Русия има много съюзници с многобройни армии.Китай,Северна Корея,ако щеш и Индия.
  • 43 Карли

    4 2 Отговор
    МОМЧЕТА НЯМА СТРАШНО, ЛИНИЯТА НА ПРЕДСТОЯЩАТА ВОЙНА Е ОПРЕДЕЛЕНА. ТЯ Е, започва от - БАЛТИЙСКО МОРЕ, включваща Естония, Латвия , Литва , Полша, УПОТРЕБЕНАТА УКРАЙНА, Румъния и Накрая нашата мила Родина. Тоест там където са разположени новите противорекетни радарни системи на Нато /ПРО - САЩ / ПРО на САЩ в Европа не е отбранителна , а НАПАДАТЕЛНА СИСТЕМА. Това е идеално , но никак не е достатъчно срещу новите безбройни руски рекети, които успешно се използваха от Каспийско море срещу Идил в Сирия.
    ПЪРВОНАЧАЛНО Русия инсталира в Калининград ракетни мобилни комплекси Искандер / САТАНА / Нато пикае ГАЗ от тях , това страшно тактическо конвеционално ракетно оръжие специално за борба с/у ПРО, което се движи по релефа на земята на 8-10 метра и практически е неуловимо заради неговата изменчива през цялото време на полета - траектория! Тя спокойно стига Берлин.
    Не споменавам, за " Сармат" "Циркон" " Базалт " " Гранит " " Оникс" унижожаващи надводни и надземни цели.
    Неприятното е това, че по- горе изброените страни с ПРО-САЩ , части и прочее ще ИЗГОРИМ КАТО ЦИГАНСКА СВЕЩ.
    Всичко това е НА ГРАНИЦАТА , НЕ ЗНАМ ДАЛИ ГО РАЗБИРАТЕ - НА ГРАНИЦАТА НА РУСИЯ ,ТАКА ЧЕ СИ ПИЙТЕ СПОКОЙНО БИРАТА, ЗАЩОТО ТОВА МОЖЕ И ДА Е ПОСЛЕДНАТА В ЖИВОТА НИ!!!!!!!!!!
    А ЗА АМЕРИКА НЕ ЗНАМ- ТРЯБВАТ ИМ НЯКОЛКО РУСКИ МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ НАЙ-НОВИТЕ ХИПЕР ЗВУКОВИ РАКЕТИ - ЗА ТЯХ НЯМА ИЗМИСЛЕНО ОЩЕ ПРО, ЕДНА ОТ КОИТО ЩЕ УДАРИ ТОЧНО ВУЛКАНА В ИЕЙЛСТОНСКИЯТ ПАРК И НА АМЕРИКА ПОВЕЧЕ НЕ И ТРЯБВА.
  • 44 Грешка

    7 0 Отговор
    Всички казват, че най пиянската нация са руснаците, в грешка сте, поляците и финландците да по големи къркачи,живял съм и в трите държави и го знам от лични наблюдения!
  • 45 681 БЪЛГАРИЯ

    4 1 Отговор
    До комент. Доктора .Докторе ако си ветернарен дай на оня с коня нещо успокоително ти знаеш там какво се дава за ялави коне ,че оня с коня много глупости цвили !
  • 46 анонимен

    0 0 Отговор
    предизвикват русия със къквили не прошарени нишки и накрая пак кой им е виновен но то не .згоди има навсякъде