9 Януари, 2017 07:55 4 622 48

Картър: Приносът на Русия срещу Ислямска държава е нулев

  • аштън картър-
  • ислямска държава-
  • русия

Министърът на отбраната на САЩ със сериозни критики към Кремъл

„Приносът на Русия за побеждаването на Ислямска държава е нулев.“ Това беше заявено от министъра на отбраната на САЩ – Аштън Картър, цитиран от The Hill.

“Те не направиха нищо“, заяви Картър.

Русия се включи в гражданската война в Сирия през 2015 г. Страната извърши въздушни удари, подкрепяйки правителствените сили, оглавявани от президента Башар Асад.

„Когато се намесиха във войната, те заявиха, че ще помогнат в борбата с Ислямска държава. Те казаха, че ще помогнат във войната. Естествено, не направиха нито едно от тези неща. С ДАЕШ ние се бием сами.

Разузнавателни служби бяха много ясни за намесата на Русия в изборите. Това е посегателство към нашата демокрация. Всички американци трябва да разгледаме този въпрос много сериозно. Трябва да изготвим нашето становище по въпроса. “, заяви Картър.

В петък американските служби излязоха с доклад, потвърждаващ, че Русия стои зад хакерските атаки срещу Демократическата партия. Смята се, че изтеклите данни са причинили загубата на Хилари Клинтън. Те бяха разпространени от Уиклилийкс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссср

    70 14 Отговор
    Абсолютен глупак!
  • 2 Д'Мин

    74 12 Отговор
    Тоя да види картите на територията на ИД преди и след намесата на Русия. Дори нищо да не е направила, нейното присъствие в Сирия беше повод краварите и исие да се активизират. Да не издребняваме с въпроси от сорта кой прекъсна далаверата на Турция с петрола на ИД. Е как да ги обичам такива очевадни лъжци? После бил съм русофил! Не, американофоб съм, има разлика!
  • 3 Пропаганда

    57 11 Отговор
    Една лъжа, повторена 100 пъти.......
  • 4 Шляхтиц

    57 10 Отговор
    След като приносът на РУСИЯ за побеждаването на ИД е нулев защо великите съединени щати не п обедят терористите и на света да има мир и спокойствие. Защо не се справят с тероризма и като най-засегната и потърпевша държава. 11Септември все пак е събитие от последното хилядолетие. Така ли не разбраха интригантите от пентагона, че с тази тяхна демокрация създават само беди и разрушения по света. Какво спечели либийският от премахването на диктатурата на Кадафи? Имаше безплатно образование, безплатна медицинска помощ. Сега има само война и разрушения и тероризъм.
  • 5 ФАКТ

    48 11 Отговор
    Тоя е пълен идиот.
  • 6 сербез путин

    13 67 Отговор
    Да ! За жалост това е самата истина ! Путин влезе във войната на страната на Асад и освен да бомби опозицията нищо друго не направи!!! Асад остава за известно време на власт ,руснаците се опитаха да покажат някаква военна техника с променлив успех !И с това се изчерпват дейностите на русия в Сирия !!!

    Коментиран от #46

  • 7 релито е такова

    64 9 Отговор
    Докато САЩ се "бореха" със ИД,те се разрастваха 4 години-А сега-след намесата на Русия им е останала само 14 % от предишнитата им територия на главорезите.На тоя ли да вярваме-или на реалностите които ги виждаме...

    Коментиран от #48

  • 8 чочо

    47 8 Отговор
    .аааааХХХХ и лицемерите са тия американци.
  • 9 Българин

    42 10 Отговор
    Смешник!!!
  • 10 Дани

    34 6 Отговор
    Дали е нулев .... ,а ?
  • 11 VMORO

    41 6 Отговор
    Не знам колко голям е приносът на РФ срещу Ислямска държава, но приносът на САЩ в създаването й е огромен. А приносът на Турция в укрепването й също е много голям...
  • 12 Истината

    46 6 Отговор
    "....С ДАЕШ ние се бием сами".Е няма как да се биеш с нещо,което сам си създал. Наглост,която кара всеки нормално мислещ да гледа с отвращение на САЩ!

    Коментиран от #47

  • 13 Хасан

    6 20 Отговор
    Абе щом приноса на Турция е огромен защо терористи взривяват бомби в Турция??? Защо единственно Турция воюва срещу Ислямска държава?? Откъде намират оръжие тия терористи.. От Запада естествено
  • 14 Хасан

    28 6 Отговор
    Кой си затвори очите когатос 500 нови Тойоти с с по 5 -6 терористи успяха да превземат Мосул с население един милион.!! Защо след като се договарят да дадат въздушна подкрепа на турските командоси западните сили връщат самолетите без да бомбардират терористите!?
  • 15 VMORO

    19 2 Отговор
    Защото не играхте с тях докрай. Затова. Ама пуста алчност, за няколко барела пишман станаха турците. Ти турчин ли си?
  • 16 VMORO

    31 2 Отговор
    "Западните сили" са същите лицемери и демагози като турските управници.
    Турците защо купуваха петрол от Ислямска държава и защо свалиха руския изтребител? Айде да не ни е толкова къса паметта.
  • 17 VMORO

    22 6 Отговор
    "Западните сили" са същите лицемери и демагози като турските управници.
    Турците защо купуваха петрол от Ислямска държава и защо свалиха руския изтребител? Айде да не ни е толкова къса паметта.
  • 18 Бойко Тиквата

    35 5 Отговор
    Къде е нашето бившо президентче да му приглася на американската подлога?
  • 19 Варна

    23 3 Отговор
    А ми пропагандата върви с пълна сила!
    - Борисов манипулира нас
    - Меркел манипулира цяла Европа ...
    - Ердоган манипулира 80 млн. турци
    - Ким Чен Ун манипулира корейците
    - Брата на Кастро манипулира кубинците заедно с побратимите от Венецуела

    и т.н. и т.н.
    Какво се чудите, че политик в САЩ говори така? Егото на средностатистическия американец е толкова голямо, че не се интересува какво става навън. Той се доверява на великите си политици! - Вярва им!
    Да ли е истина ... - Това е друга работа!
  • 20 гост

    4 39 Отговор
    След такива заявления русофилите получават нервна криза и да им олекне се изпреварват един друг да драскат коментари.
    Русофили слушайте и изпълнявайте ; Нагааазис , равнение наа изток , отваряйте бузкитееее...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 некойси

    22 1 Отговор
    Можеби е искал да каже, че приносът към ИД е никакъв. Просто се е объркал, случва се.
    Нещата никога не са били толкова прозрачни и ясни.
  • 23 Бат Рамбо

    6 30 Отговор
    Прав е човека, руснака иска само да краде петрол и да превзема територия.
  • 24 681 БЪЛГАРИЯ

    21 5 Отговор
    Ако на Русия е нулев значи на САЩ е 1000 пъти под нулата ! Смешник !

    Коментиран от #25

  • 25 ссс

    8 6 Отговор

    До коментар #24 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    Бива ли да си толкова дребнав, само 1000 ли ? Я дай направо 100 000 или милион, нека има !
  • 26 стоян георгиев

    5 19 Отговор
    даже в много случаи е отрицателен.отслабването на сащ в региона ще доведе до ескалация в развитието на подобни групировки,а русия нито има силата нито намерението да се справи с тях.в сирия се вижда много добре.след идването на руснаците и тактиката на разрушената земя се радикализира всичко дето се бореше срещу асад.тва че направиха полвината страна на мармалад не реши по никакъв начин проблема нито с ислямска държава нито с ал каида.

    Коментиран от #34, #38

  • 27 чао чао

    18 2 Отговор
    Прав си е,защото по стандартите на ФАСАЩ,успех е само когато се взривяват с дронове болници,цивилни и най-вече деца.
  • 28 аха

    18 2 Отговор
    Лъжи,лъжи и само лъжи . Всъщност САЩ , така са устроени . Сигурно и Русия е виновна за създаването на Ислямска Държава !!!
  • 29 Гиви син Зураба

    13 1 Отговор
    Картъре твоя принос какъв е??
  • 30 бббббб

    12 2 Отговор
    САЩ ,пребориха ли ДАЕШ в Афганистан и Ирак ???
  • 31 123456

    11 2 Отговор
    "
    Публикувано във факти.бг:
    стоян георгиев
    (гост)

    Неутрално
    26 11:43

    09.01.17 ОТГОВОР
    даже в много случаи е отрицателен.отслабването на сащ в региона ще доведе до ескалация в развитието на подобни групировки,а русия нито има силата нито намерението да се справи с тях.в сирия се вижда много добре.след идването на руснаците и тактиката на разрушената земя се радикализира всичко дето се бореше срещу асад.тва че направиха полвината страна на мармалад не реши по никакъв начин проблема нито с ислямска държава нито с ал каида. "

    Прав си Стояне.Сьщото направиха с Ирак,Либия .... опа изложих се.Там май бяхя други
  • 32 начо

    4 15 Отговор
    русия пряко помага с бойци и оръжие на ислямистите. те са руски граждани и пристигат с руски паспорти на летището в истанбул и от там заминават за сирия. известни са и центровете за набиране на ислямисти в казан астрахан грозни
  • 33 знаете ли че

    3 15 Отговор
    по руска заповед град палмира беше предаден на ислямска държава заедно с огромните складове с руско оръжие. руските военни съветници забраниха складовете да бъдат унищожени. ислямска държава е нужна на русия за да измолят от сащ нова ялта и да окупират украйна и източна европа,ако не стане,поне да оставят путин без хагски трибунал
  • 34 Имаш сериозни проблеми с главата

    15 2 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Пич...,
    Трябва сериозно да се замислиш за здравето си.
    - Срещай се с хора и излизай по- често!
    Такива глупости си "натворил", че съм убеден как до края на деня ще си един от фаворитите по отрицателен резултат. - Разбира се няма как да прогледнеш толкова бързо, но ти трябва си упорит. В противен случай си загубена кауза като Катъра със старото БМВ - от село
  • 35 ангел

    2 12 Отговор
    православната джамахирия помага на ислямската джамахирия,нищо странно няма
  • 36 123

    14 0 Отговор
    коментари ясно показват кой лъже , само идиоти могат да повярват на тази "просташка шега" Никой не вярва на отиващия кабинет на САЩ ,те сами не вярват на казаното от тях...
  • 37 индекс

    13 1 Отговор
    Путин направи за има няма 2-3 години от САЩ една завършена бананово република, която от "супер сила" в медиите се превърна в хартиен тигър.Освен това от Русия не са питали за мнение или оценката от някой си Картър който дори не го броят запешка.Те Обама не брояха за пешка а кво остава за такива "медийни експерти"
  • 38 Трол

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Десо, ти Мосул за колко време каза, че ще го превземеш? В Ирак няма руснаци, но бъка с идилци.
  • 39 Мършата

    3 1 Отговор
    Заради такива като тоя, сега сме циганско гето и нещата тепърва ще се влошават! Икономическата ни криза до голяма степен е предизвикана иманно от такива! Заради тях нито ще имаме ролята на газоразпределител, нито регионален електро износител (АЕЦ БЕЛЕНЕ), нито решение на миграционната криза ( според мен тя тепърва предстои )! СЛАВА РОССИИ!!! ПРАВДА ПОБЕДИТЬ!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 simonm

    0 0 Отговор
    За съжаление е прав,Путин си прибира жалката армия,разбр че там не е Украйна,Грузия и Чечня,поне да я запази ,а достоиството-м..ната му Виж дженерал радевой,
  • 45 Майка ти

    0 0 Отговор
    И майка ти чете това, което казваш. После се чудиш защо те бие надупен по малките топчици а тебе те боли боли боли .... Иди при приятелката ти момче и го целуни. Намери утеха временно защото истинската тупаница, която ще ти откърти ченето до таза идва. Нито ще ти намерят костите, нито някой ще ги търси. Ти си просто един талаш от вечността на боклуците, който ще потъне в блатото на фекалиите, от които си се пръкнал.
  • 46 Alarak(the truth)

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "сербез путин":

    Дай едно единствено доказателство зад думите си поне да излезнеш като пич от ситуация, иначе всеки ти се смей и си правиш вятър на устата?
    Чакам доказателствата лъжльо
  • 47 Alarak(the truth)

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    А преди бях голям фен на американците, обаче откакто взеха да лъжат нагло и да плюят по русия ги намразих за жалост...
  • 48 Alarak(the truth)

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "релито е такова":

    Еми да това е най простата равносметка която всеки трезво мислещ може да провери и сам да си извади отговорите...