10 Януари, 2017 11:47 1 143 1

Падат визите за Беларус при посещения до 5 дни

  • беларус-
  • виза-
  • лукашенко

Промяната се отнася за 39 страни в Европа, включително за целия ЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа указ, с който се регламентира безвизовото влизане в страната за период не по-дълъг от 5 дни. Новината съобщиха от пресслужбата на държавния глава в Минск.

Указът се отнася за 39 страни в Европа, включително за целия Европейски съюз, както и за Бразилия, Индонезия, САЩ, Япония и други държави - общо 80 на брой. Чужденците трябва да влизат в Беларус през ГКПП-то, което се намира на националното летище в Минск.

Документът има за цел активизацията на пътуванията на бизнесмени, туристи, частни лица, имащи редовен паспорт, като няма да се прилага по отношение на чужденци, извършващи официални посещения.

За безвизово влизане в Беларус трябва да носите валиден паспорт или друг еквивалентен документ за задгранично пътуване, пари в брой, медицинска застраховка за сума не по-малко 10 хил. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 турист

    2 0 Отговор
    Браво, тъкмо исках да отида на кратка почивка в Палески-радиационната територия!
Новини по държави: