Last news in Fakti

10 Януари, 2017 20:16 1 405 2

Преговорите за Кипър зациклиха

  • кипър-
  • обединение-
  • преговори

Все още няма съгласие

Преговорите за Кипър зациклиха - 1
Снимка: БТА/AP

Преговарящите все още не могат да намерят разрешение, което да сложи край на разделението на Кипър, съобщи EBL News.

Това заявиха преговарящите от гръцката и турската страна в Женева.

„В момента сме много далеч от намирането на решение. Такова няма. Обсъждате трудни теми“, заяви Никос Кристодолидис. Той е говорител на гръцката част на Кипър.

Лидерите на гръцката и турската части на Кипър – Никос Анастазиадис и Мустафа Акинчи, обсъждат икономическите измерения на евентуално федерално формирование. Те все още се разминават по идеите за представителството на страната. Ситуацията е усложнена от наличието на турски войски в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    4 1 Отговор
    Уау как и за какво преговарят партньорите съюзници в нато. И как нато ги защитава. Да гледа деската и цялата им ко пания с розовите прашки на какви яйца насадиха България.
  • 2 Диди

    1 3 Отговор
    Диктаторът Ердоган няма намерение да бъде съгласен с това,което искат двете страни на Кипър.