11 Януари, 2017 13:14 1 192 1

Новината за руските компромати срещу Тръмп е фалшива?

  • доналд тръмп-
  • фалшива-
  • компромати-
  • русия-
  • сащ-
  • фалшива

Кремъл отрича да има компромати срещу американския президент

Новината за руските компромати срещу Тръмп е фалшива? - 1
Снимка: БТА/ AP

Си Ен Ен и други големи издания излязоха с информация, че Русия разполага с компроматни данни срещу новоизбрания американски президент Доналд Тръмп. Изданията, включително и BuzzFeed, се позовават на неназован бивш британски разузнавателен служител, чиито твърдения били „достоверни“.

Възможно е всичко това да е един грандиозен гаф. Появи се информация, че всичко тръгва от форума 4Chan. Потребител създава тези „разузнавателни“ документи и ги изпраща на републиканеца Рик Уилсън, който е отявлен противник на Доналд Тръмп.

Политикът се хваща на въдицата и разпространява информацията, която буди подозрения. Документът е подписан от „конфиденциален източник“, което не е терминологията, която използват службите.

Междувременно от Кремъл заявиха, че не разполагат с никакви компромати срещу Доналд Тръмп.

В новината – която по всяка вероятност ще се окаже фалшива – се споменава още, че Тръмп си е поръчвал проститутки в московски хотел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    6 1 Отговор
    Очакваме официално извинение от Диди, защото тя донасосваше новината с германски такива. Така е, когато не си миеш чиниите а филосостваш.