Тема: Украйна

11 Януари, 2017 23:03 2 101 2

Украйна се е опитвала да дискредитира Тръмп

  • украйна-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Киев е помагал на екипа на Клинтън

Украйна се е опитвала да дискредитира Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Украинското правителство се е опитвало да окаже подкрепа на Хилари Клинтън по време на предизборната й кампания за президент и да подкопае позициите на Доналд Тръмп, съобщи Politico.

Публикацията е базирана на разследване на медията. Според разследването украински официални лица са се опитвали да поставят под съмнение възможностите на Тръмп да заеме такъв висок пост и заедно с екипа на Клинтън са търсили начин да го компрометират.

Още новини от Украйна

Украинските власти са разполагали и с документи за Пол Манфорт. Той беще ръководител на предизборния щаб на Тръмп и съветник на бившия президент на Украйна Виктор Янукович. В разгара на президентската кампания украинското антикорупционно бюро публикуваха доклад, който поражда съмнения, че Манфорт може да е получил $ 12.7 млн. от черната каса на украинската Партия на регионите. Тези твърдения не бяха потвърдени от следователите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръткошенко

    10 4 Отговор
    Време е плювно да иде в Украйна и да им стане президент.
  • 2 украинското антикорупционно бюро

    6 3 Отговор
    Официалните лица да не са били със сутиени 5-ти размер?
    Тва ми мяза на информация от магистрални труженички...
    Украинците нямат "черна каса" те имат "касата на Обама" иначе ще ви съдят от БХК...